Var Olmak Haktır

Gözde'

Bayan Üye

5sc0c.jpg

-Kuş cıvıltısı olmadan, bahar olur mu?
-Mart ayı geldiğinde, kedilerin sesini duymadan olur mu?
-Güzel evimizi bekleyen sadık bir dost olmadan, o bahçenin, o evin bir eksikliği olmaz mı?
-Adaya gittiğimizde, faytonlar olmasa, oranın tadı tuzu olur mu? -Kasabın önünde bekleyen minik dostlarımız olmasa? Bu evrende bir bütünüz biz. İnsanlar, hayvanlar, bitkiler. Bu bir zincir halkası. Farketsekde etmesek de hepimiz birbirimize bağlıyız.Birtanesi eksik olsa, evren değerini kaybeder. İnsanoğlu şanslı, konuşmak derdimizi anlatmak gibi bir yeteneğimiz var.

Bir sıkıntımız olduğunda ya da ihtiyaçlarımız olduğunda bunu dile getirebiliyoruz. Bitkiler, yeşillikler gözümüzü gönlümüzü açıyor taş duvarların arasında. Yaşadığımızı hatırlatıyor bize.

Onlar bile bir amaç için yaşıyorlar.Peki hayvanlar. Onlar sadece bakışlarıyla, hareketleriyle anlatmaya çalışıyorlar dertlerini. Susadıklarında bir musluğun başına giderek anlatmaya çalışıyorlar dertlerini. Köyde yaşayan insanların evinde mutlaka bir kedi beslenirdi, eve giren farenin yakalanması için. Köylerde hırsızlık nedir bilinmezdi ama her evin önünde bir köpek beslenirdi, evin sahibine yoldaş olsun, gelen bir yabancıya karşıda ev halkını uyarsın diye. Ahırlarında eşek, at olurdu. Ev sahibine hizmet etsin diye.

Ama insanlar onlara karşı merhametliydiler. Onları çeşmeye götürür, yemeklerini verirlerdi. Onlar o hanenin birer üyesiydi çünkü. Rus atasözü derki; '' Ne kadar çok insanla tanışırsam, köpeğimi o kadar daha çok seviyorum.'' ''Sadık'' kelimesini bir köpekle özdeşleştiriyorum.

Çünkü onu doyurduğunuzda sizi ısırmıyor, sizin yanınızda kalıyor ve sizin gözlerinizin içine bakıyor. Üzgünüm ama bunu bir insan için söyleyemiyorum artık. İnsanoğlu sadakati unutalı çok uzun zaman oldu sanırım. Günümüzde ne değişti. İnsanların merhamet duyguları azaldı. İnsan insana zarar vermeye başladı. İnsanlar hayvanları hor görmeye başladı. Onları döverek, vurarak, tecavüz ederek işkenceler çektirdi. Güneşin altında saatlerce çalıştırdıkları, su içirmeden, dinlendirmeden yorgunluktan ölen at gördünüz mü hiç? Ben gördüğüm an içim sızladı, ağladım onun için. Sahibine de ''yazıklar olsun''dedim. Bu masum dostlarımıza zarar verenler( insan demeye dilim varmıyor ), nasıl bir karaktere sahipler. Bunlar kendi türlerine bile zarar verebilecek yapıdalar.
Çocuklar dışında hiçbir insan masum gelmiyor artık bana. Mutlaka birilerini, birşeyleri kırıp, incitiyorlar, üzüyorlar. Kendi denginde bile olmayan küçücük masumları hırpalıyorlar.
Sizde bize destek olun, ''VAR OLMAK HAKTIR'' sloganını herkese aşılayın.Eğer siz insanlığınızı, merhametinizi kaybetmediyseniz, herkese örnek olun. Bir adım atın, gerçeği gösterin ki; herkes destekçiniz olsun. Yaz geliyor, kapınızın önüne,camınızın önüne bir kapta su koyun. Sokaktaki temizlik görevlileri kaplarınızı atarsa, benim gibi adamı bulup canına okuyun.
Nişantaşın da her yerde su kapları ve yemek kapları var. Dostlarımızı o kadar çok düşünmüşler ki; suları bittiklerin de, yoldan geçen birinin doldurabilmesi için 5 litrelik şişelerde yedek su koymuşlar köşelere. Belki evimizde bir dost besleyemiyoruz ama sokaktaki dostlarımıza destek olalım.

''Allah der ki; hayvanlar benim sessiz kullarımdır.
Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır.'' Hz. Mevlana

ALINTI​

---> Var Olmak Haktır

Çok güzel konu gözde, arada kaynamış belli ki...insanların ilgilerini biraz bu yöne çekmek gerekli bu tür konuların fazlalıgı belki işe yarar...Lütfen herkes evinin önüne kücük bir su kaybı koysun

teşekkürler +

---> Var Olmak Haktır

Çok güzel konu gözde, arada kaynamış belli ki...insanların ilgilerini biraz bu yöne çekmek gerekli bu tür konuların fazlalıgı belki işe yarar...Lütfen herkes evinin önüne kücük bir su kaybı koysun

teşekkürler +

Rica ederim, ben teşekkür ederim :)

Ben ancak facebook üzerinden belli şeyler paylaşabiliyorum ama burda yapabildiğim kadar yapıyorum. Resimlerimde, kişisel sayfamda, açtığım bi haber konusunda, bazı konularda, bazı konuşmalarda olabildiği kadar adını anmaya çalışıyorum hayvan sevgisi olsun, bu gibi ufak ama aslında büyük olan detaylar olsun.
Bi kişi de olsa sesimizi duyan faydadır :)

Ben teşekkür ederim :)

---> Var Olmak Haktır

evet bir kişi bir kişidir, o da bir kişiye ulaştırsa digeri de ulaştırsa yine onlarcaa kişi eder

---> Var Olmak Haktır

evet bir kişi bir kişidir, o da bir kişiye ulaştırsa digeri de ulaştırsa yine onlarcaa kişi eder

Aynen öyle ablam, bu durumlarda teşvik de çok önemli.

Şu hayvanlar için yapılan otomatik su kapları bi bakıma çok iyi oldu, bi bakıma düşünürsek de yine şu düşüncesiz insanlar sayesinde kötü şeylere yol açmaya hazır. Çiğdem kabuklarını içine atan mı dersin, neler neler ya.

---> Var Olmak Haktır

Aynen öyle ablam, bu durumlarda teşvik de çok önemli.

Şu hayvanlar için yapılan otomatik su kapları bi bakıma çok iyi oldu, bi bakıma düşünürsek de yine şu düşüncesiz insanlar sayesinde kötü şeylere yol açmaya hazır. Çiğdem kabuklarını içine atan mı dersin, neler neler ya.

İnsanlar nankördür, kendinden başka canlıları düşünen insan sayısı çok az...Bencillik dogamızda var galiba ve hayvanları aşagılamak, onların canlı oldugunu unutmak önemsememek gibi şeyler bize özgüdür...bazen belgelsellerde izliyorum hayvanlar arasındaki yardımlaşma bir çok insan tarafından örnek alınması gerekir...ne var ki biz onuda beceremeyiz...yardım etmek isteyenlere bile şüpheli davranır oldu insanlar...su kabına cigdem kabugu atmak 2 3 yaşlarında bir cocugun bilmeyerek yaptıgı bir davranıştır yada bencil kendini bilmez merhametsiz duygusuz bir insan suretinde başka bir canlının yaptıgı bir harekettir...Başka açıklaması yok sanırım..Biz hayvanlara yardım etmek yerine onları döveriz, kırbac vurur işlerimizi yaptırırız, horozları köpekleri dövüştürüz üzerinden para kazanırız, kücük kafeslere onları kapatıp film izler gibi izleriz ,ayagı sakatlanan bir hayvanı veterinere götürmek yerine iş yapamaz düşüncesi ile tüfekle vururuz..bizim hayvandan anladıgımız budur...

---> Var Olmak Haktır

İnsanlar nankördür, kendinden başka canlıları düşünen insan sayısı çok az...Bencillik dogamızda var galiba ve hayvanları aşagılamak, onların canlı oldugunu unutmak önemsememek gibi şeyler bize özgüdür...bazen belgelsellerde izliyorum hayvanlar arasındaki yardımlaşma bir çok insan tarafından örnek alınması gerekir...ne var ki biz onuda beceremeyiz...yardım etmek isteyenlere bile şüpheli davranır oldu insanlar...su kabına cigdem kabugu atmak 2 3 yaşlarında bir cocugun bilmeyerek yaptıgı bir davranıştır yada bencil kendini bilmez merhametsiz duygusuz bir insan suretinde başka bir canlının yaptıgı bir harekettir...Başka açıklaması yok sanırım..Biz hayvanlara yardım etmek yerine onları döveriz, kırbac vurur işlerimizi yaptırırız, horozları köpekleri dövüştürüz üzerinden para kazanırız, kücük kafeslere onları kapatıp film izler gibi izleriz ,ayagı sakatlanan bir hayvanı veterinere götürmek yerine iş yapamaz düşüncesi ile tüfekle vururuz..bizim hayvandan anladıgımız budur...

MAALESEF , durum tam anlamıyla böyle.

Sana hani göndermiştim, şu hayvan hakları bildirgesi, imza falan topluyodum. Hala devam ediyo, milyonları geçmiş olması gerek ve hala bi sonuca ulaşamıyoruz. Yasa tasarısı devam ediyo.

UYUTAN YASA'ya hayır başlığı altında bi sürü paylaşım yapılıyo ve beğenen 3 - 5 kişi bile yok..

Keşke burda da paylaşabilsem, bi faydası olsa.

---> Var Olmak Haktır

MAALESEF , durum tam anlamıyla böyle.

Sana hani göndermiştim, şu hayvan hakları bildirgesi, imza falan topluyodum. Hala devam ediyo, milyonları geçmiş olması gerek ve hala bi sonuca ulaşamıyoruz. Yasa tasarısı devam ediyo.

UYUTAN YASA'ya hayır başlığı altında bi sürü paylaşım yapılıyo ve beğenen 3 - 5 kişi bile yok..

Keşke burda da paylaşabilsem, bi faydası olsa.

burada paylaşmak bir sorun teşkil edermi bilmiyorum özkana sormak lazım sorun yoksa paylaşırsın, bende paylaşmıştım tekrar paylaşsak iyi olacak galiba

---> Var Olmak Haktır

burada paylaşmak bir sorun teşkil edermi bilmiyorum özkana sormak lazım sorun yoksa paylaşırsın, bende paylaşmıştım tekrar paylaşsak iyi olacak galiba

Ben sana facebook üzerinden o siteyi tekrar atayım olmazsa. Sen sorar mısın?

Uygun görülürse sen veya ben paylaşırız. İmzama yazarım. Güncellerim. Çok iyi olur

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri