Vanilyalı Kruvasan (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Vanilyalı Kruvasan (Alman)

50 adet için malzeme

Hamur:
300 g un,
100 g dövülmüş badem,
200 g iyice soğutulmuş tereyağı,
80 g şeker,
1 tutam tuz,
1 kaşık ucu tarçın,
2 yumurta sarısı.
Garnitür:
2 paket vanilya,
100 g şeker,
pudra şekeri

Yapılışı

Hamur: Unu ve bademleri karıştırın. Tereyağı fındık büyüklüğünde kesin. Hamur yoğurun. Hamuru folyoya sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Kalem kalınlığında rulolar yapın, her ruloyo 4'e bölün. Parçaların uçlarını kıvırın ve kağıtlanmış bir tepsiye dizin. Kruvasanları 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
Garnitür: Vanilya ve şekerleri bir kapta karıştırın. Sıcak kruvasanları şekerin içinde çevirin ve soğumaya bırakın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst