afill_mickey
Bayan Üye
- Hazırlık – Pişirme Süresi: 60 dakika
- 2 çay bardağı un (150 gr) 546 kcal
- 1,5 çay bardağı canderel spoonful (9 yemek kaşığı, 9 gram) 32,4 kcal
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ (30 gr) 265 kcal
- 1 çay bardağı yağsız süt (100 ml) 35 kcal
- 1 çay bardağı light yoğurt (100 gr) 35 kcal
- 2 yumurta 140 kcal
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Vanilya yerine portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir karıştırma kabında mikserle çırpın. Yumurtayı çırpmaya devam ederken sırasıyla canderel spoonful, un, süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Keki güzelce çırptıktan sonra kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük ayarında kısa bir süre karıştırdıktan sonra peçete ile yağladığısınız fırın kabına dökün. 170 derecede önceden ısınmış fırında 40 dakika pişirin.
- 1 dilim (tarifin 1/8'i)
- 1 dilim ekmek - 1 yağ - 1/8 süt
- 131 kalori