Valensiya Usulü Paella 2 Tarifi (İspanya Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 8 adet orta karides (kabuklu),
* 450 gr pirinç,
* 150 gr zeytinyağı,
* 1 lt tavuk suyu,
* 2 baş doğranmış sarımsak,
* Yarım kaşık safran,
* 1 ince doğranmış soğan,
* 100 gr bezelye,
* 2 soyulmuş doğranmış domates,
* 8 kabuklu midye,
* 1 adet yeşil biber (doğranmış),
* 2 adet 8’e kesilmiş limon,
* Parçalara ayrılmış 1.5 kg tavuk,
* Tuz
* 2 kaşık kırmızı pul biber,

Yapılışı

- Sarmısakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra soğan, biber, domates ve tavuk ekleyip 10 dakika pişirin.
- Bir tencereye kırmızı pul biber, tuz atın ve pirinci döküp bir süre kızartın.
- Ayrı bir kapta tavuk suyuyla safranı karıştırıp tencereye ilave edin. Karides ve bezelyeleri de döküp 20 dakika pişirin. Daha sonra midyeleri koyun. 5 dakika sonra midyeler açılınca tencereyi ateşten alın. Biraz dinlendirip dilim limonlarla süsleyerek servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst