ashli
Bayan Üye
Malzemeler
* 8 adet orta karides (kabuklu),
* 450 gr pirinç,
* 150 gr zeytinyağı,
* 1 lt tavuk suyu,
* 2 baş doğranmış sarımsak,
* Yarım kaşık safran,
* 1 ince doğranmış soğan,
* 100 gr bezelye,
* 2 soyulmuş doğranmış domates,
* 8 kabuklu midye,
* 1 adet yeşil biber (doğranmış),
* 2 adet 8’e kesilmiş limon,
* Parçalara ayrılmış 1.5 kg tavuk,
* Tuz
* 2 kaşık kırmızı pul biber,
Yapılışı
- Sarmısakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra soğan, biber, domates ve tavuk ekleyip 10 dakika pişirin.
- Bir tencereye kırmızı pul biber, tuz atın ve pirinci döküp bir süre kızartın.
- Ayrı bir kapta tavuk suyuyla safranı karıştırıp tencereye ilave edin. Karides ve bezelyeleri de döküp 20 dakika pişirin. Daha sonra midyeleri koyun. 5 dakika sonra midyeler açılınca tencereyi ateşten alın. Biraz dinlendirip dilim limonlarla süsleyerek servis yapın.
* 8 adet orta karides (kabuklu),
* 450 gr pirinç,
* 150 gr zeytinyağı,
* 1 lt tavuk suyu,
* 2 baş doğranmış sarımsak,
* Yarım kaşık safran,
* 1 ince doğranmış soğan,
* 100 gr bezelye,
* 2 soyulmuş doğranmış domates,
* 8 kabuklu midye,
* 1 adet yeşil biber (doğranmış),
* 2 adet 8’e kesilmiş limon,
* Parçalara ayrılmış 1.5 kg tavuk,
* Tuz
* 2 kaşık kırmızı pul biber,
Yapılışı
- Sarmısakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra soğan, biber, domates ve tavuk ekleyip 10 dakika pişirin.
- Bir tencereye kırmızı pul biber, tuz atın ve pirinci döküp bir süre kızartın.
- Ayrı bir kapta tavuk suyuyla safranı karıştırıp tencereye ilave edin. Karides ve bezelyeleri de döküp 20 dakika pişirin. Daha sonra midyeleri koyun. 5 dakika sonra midyeler açılınca tencereyi ateşten alın. Biraz dinlendirip dilim limonlarla süsleyerek servis yapın.