UZUN KANEPELER
Malzemesi:
1 küçük kutu sardalya konservesi
2 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
tuz
biber
biraz acısso
90 gr. kaşar peyniri rendesi
1/2 çay kaşığı hardal
biraz tereyağı
4 dilim yağlanmış tost ekmeği.
Süsleme için:
Bir domates.
Hazırlanışı:
Sardalyaları ayıklayıp iyice ezin. Kutudaki yağı, ekmek içleri, tuz, biber, acısso, kaşar rendesi ve hardalla karıştırın. Kutuda yeterince yağ yoksa biraz tereyağ ekleyip karıştırın. Tost ekmeklerini parmak boyunda uzun dilimler halinde kesip, üstüne ezilmiş sardalyayı daha sonra da ekmekli karışımı sürün. Bir kaç dakika ızgarada tutup üstünün kızarmasını sağlayın. Domates dilimleri ile süslüyerek servis edin.
Malzemesi:
1 küçük kutu sardalya konservesi
2 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
tuz
biber
biraz acısso
90 gr. kaşar peyniri rendesi
1/2 çay kaşığı hardal
biraz tereyağı
4 dilim yağlanmış tost ekmeği.
Süsleme için:
Bir domates.
Hazırlanışı:
Sardalyaları ayıklayıp iyice ezin. Kutudaki yağı, ekmek içleri, tuz, biber, acısso, kaşar rendesi ve hardalla karıştırın. Kutuda yeterince yağ yoksa biraz tereyağ ekleyip karıştırın. Tost ekmeklerini parmak boyunda uzun dilimler halinde kesip, üstüne ezilmiş sardalyayı daha sonra da ekmekli karışımı sürün. Bir kaç dakika ızgarada tutup üstünün kızarmasını sağlayın. Domates dilimleri ile süslüyerek servis edin.