Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
5 gr. margarin
120 gr. pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
6 adet yumurta
250 gr. un
400 ml. krema
50 ml. limon suyu
250 ml. elma suyu 1 paket tart jölesi
400'er gr. siyah ve yeşil üzüm
Tuz
Baklagil
HAZIRLANIŞI
Yağ, 100 gr. pudra şekeri, limon rendesi, bir tutam tuz, 1 adet yumurta ve unu karıştırın. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. 28 cm. çapında bir tart kalıbını yağlayın. Hamuru unlu bir zemin üzerinde 32 cm. çapında açın. Hamuru merdaneye sarıp kalıbın üzerine yerleştirin. Kalıbın kenarlarına hamuru sıkıca bastırın.
Tabanının birçok yerini çatalla delin. Yağlı kağıttan 32 cm. çapında bir daire kesin ve hamurun üzerine yayın. Baklagilleri kağıdın üzerine koyun. 200°C’de ısıtılmış fırının en alt rafında 15 dakika pişirin. Baklagillerle kağıdı hamurun üzerinden alın, hamuru 10 dakika daha pişirin.
Kalıbı fırından çıkarın. Fırının sıcaklığını 150°C’ye düşürün. Krema, limon suyu ve kalan yumurtaları çırparak hamurun üzerine dökün, 35-40 dakika daha fırınlayın. Tartı tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın.
Üzümleri temizleyip salkımlarından ayırın ve ikiye kesin. Elma suyu, kalan pudra şekeri ve tart jölesini karıştırıp bir taşım kaynatın. Üzümleri ilave edip biraz ısıtın. Bu karışımı tartın üzerine yayın ve jölenin sertleşmesi için bekletin.
Tartöleti dilimlenmiş ve kavrulmuş badem ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN