üzümlü Scone (ingiliz)

İnci

1907
Prenses
Malzeme:
1,5 çay bardağı Bizim Mutfak Un
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
40 gram Teremyağ
2 çorba kaşığı Tozşeker
2 adet
yumurta
4 çorba kaşığı
süt
1 çay bardağı kuru
üzüm
1 tutam Tuz
Bizim Mutfak Pudra Şekeri

Un ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağını
fındık büyüklüğünde parçalara ayırıp ekleyin. Süt, tozşeker ve yumurtaları ilave edin. Kuru üzümleri ekleyin. Hafifçe karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru hafif nemli bir bezle örtüp 30 dakika kadar dinlendirin. Hamuru 3 cm kalınlığında açın. Küçük yuvarlak bir kalıpla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerilerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından alın. Pudraşeker serpip ılık veya soğuk servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst