Üzerinizdeki Renk Oyunları

ashli

Bayan Üye
syf172bazaar022012_copy_d.jpg

Ressam Anselm Reyle, moda dünyasının en heyecan verici işbirliklerinden birine imza attı. Gözalıcı renklerini, Christian Dior çanta ve aksesuarlarına yansıttı...

Elbise; doreli ve aynalı tașlanmıș metal halkalı ‘Rock in Dior’ yüzük; Dior. Kamuflaj baskılı büyük bilezikler; ince reçine bilezikler; Anselm Reyle for Dior.

syf173bazaar022012_copy_d.jpg

Ceket, pantolon; Dior. Lady Dior çanta; dore ve aynalı tașlanmıș metal; siyah, mavi, gri ve fușya kamufl aj baskı ile el ișçiliği ipek eșarp (bileklik olarak kullanılmıștır); Anselm Reyle for Dior. Ayakkabı, ‘Rock in Dior’ Rock yüzükler, Dior.

Dior ile müthiş bir işbirliği yapan çağdaş sanatçı Anselm Reyle, efsanevi modaevinin ruhuna taze, çok spontane, farklı bir nefes kattı. Berlinli sanatçı, bu çok özel projenin perde arkasını anlattı.

Dior ile bir araya gelmeniz nasıl gerçekleşti?
Delphine Arnault işlerimi biliyordu ve Paris’te bulunan Almine Rech galerimle irtibata geçip Dior için tasarım yapıp yapmayacağımı sordu. Bu konu üzerine düşünmem gerektiğini söyledim ve sonunda kabul ettim. Bu benim için yeni bir deneyimdi. Geleneksel resim ile gündelik objeleri bir arada kullandım. Örneğin kültür, mimari ve tasarım öğelerini birleştirdim. Projeme farklı bir duygu katan da buydu sanırım.

O ana kadar Dior ile ilgili ne biliyordunuz?
Benim için Dior son derece lüks, elegan ve aynı zamanda gelenekselliğin simgesiydi. Bunun yanında, moda dünyasından birçok insan işlerimi takip ediyor olmasına rağmen, benim modayla ilgili bir bilgim yoktu.

syf174bazaar022012_copy_d.jpg

Birlikte çalışmanız nasıl başladı?
Dior ekibi beni Berlin’de ziyarete geldi. Stüdyomda nasıl çalıştığımı görmek istemişler. Dior’un geleneksel stil mirası ile birlikte benim kendi stilime uygun olarak desenleri kullanmamızda karar kıldık, materyalleri Dior’un kendine özgü stil mirasına uygun renk ve formlarda oluşturduk.

En çok hangi çalışmada eğlendiniz?
Lady Dior el çantası üzerine çalışmak çok hoşuma gitti. Çalışmalarımın birçoğu, markanın önceden var olan, benim daha sonradan yeni tasarımlara dönüştürdüğüm objeler üzerine olur. Bu proje için de aynı yöntemi uyguladım.

Kürklü ceket, Dior. Lady Dior çanta; küçük Lady Dior çanta ve Miss Dior clutch; Anselm Reyle for Dior. ‘Rock in Dior’ yüzük, rugan ayakkabı; Dior.

syf175bazaar022012_copy_d.jpg

Lady Dior üzerindeki üçlü etki ne sunuyor?
Ayna ve akrilik cam, ürünlerimi boyamada kullandığım malzemeler. Bu projede bu malzemeler çantalara, Dior’un harfl eriyle birlikte ekleniyor. Bu nedenle de ortak birlikteliğimizin bir imzası niteliğini taşıyor.

Sarıyı sevdiğinizi görüyoruz; neden sarı?
Benim imza renklerimden biri diyebilirim. Yeşile çalan sarı ile metalik renkler ve neon sarının uyumsuzluğundan gelen uyumu seviyorum. Sarı Lady Dior çantasında da bunu uyguladım. Neon sarı, akustik gitarın yanındaki elektro gitar etkisi yaratır. Ben, ilk bakışta zıtlık yaratan tasarımların yarattığı duyguyu çok severim.

Koton ceket ve șort, Dior. Sarı kamufl aj baskılı, kanvas üç boy alıșveriș çantası; Dior imzalı limited edition bilezikler; güneș gözlükleri, Anselm Reyle for Dior.

syf176bazaar022012_copy_d.jpg

Kamufl ajınızı nasıl seçtiniz?
Kamuflaj motifini, moda dünyasına uygulandığında militer kökenli anlamının nasıl değişeceğini merak ederek kullanmaya başladım. Aslında kamuflaj bir şeyleri saklamak içindir ancak buradaki amacı başka, neon renklerden dolayı son derece belirginleşiyor. Sıradan, hatta banal görünen formların yeniden oluşturduğu yeni konseptleri seviyorum. Ayrıca şekillerini değiştirip yenileyerek etki ve mesajlarını da değiştirmek ilgimi çekiyor.

Hangi parçalarla çalışacağınızı nasıl seçtiniz?
Bu proje için Lady Dior gibi klasikleşmiş çantalar üzerinde yoğunlaşmaya karar verdim.

Dior’daki bu çalışmalarınız sizde nasıl bir izlenim uyandırdı?
Dior ekibi ve kendi ekibimle ortaklaşa bir iş çıkarmak, tıpkı tasarımlarımdaki farklılığın birleşimi gibi farklı karakteristik özellikleri olan iki ayrı grubun uyumundan oluşuyordu. Çeşitli materyallerin zengin kültürel tarihi, benim için çok ilham vericiydi; renk ve formların içeriği, farklı yapıda stiller ve objeler buna dahil.

Ceket ve pantolon, Dior. Mor kamuflaj baskılı kanvas çanta, Anselm Reyle for Dior. Tașlanmıș metal halkalı, ‘Rock in Dior’ yüzük; Dior.

syf177bazaar022012_copy_d.jpg

Bu aksesuarları yaratırken ince işçilikleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Dior gibi bir moda evinin tıpkı bir ressamın stüdyosunda çalışır gibi fi kirler geliştiriyor olması, bana muhteşem gelmişti. Bazen ekibimizden dört ya da beş kişi, materyaller ve renkler üzerine çalışıyorduk. Kesip yapıştırıp dikiyorduk. El işçiliğinin bu kadar önemli olacağını beklemiyordum, bundan gerçekten çok hoşlandım.

Kendi çalışmanızın işlerinize yansıdığını düşündünüz mü?
Ürün paleti, ürün ve renklerdeki çalışma, Dior işçiliği ile stüdyomdaki çalışmalarımla ilişkili buluyorum. Çantalarda kullandığım kamuflaj motifi , kendi resim çalışmam olan Black Earth işlerime benziyor. Resimlerimdeki kamuflaşı Dior çantalarında uyguladım.

İpek krep elbise, Dior. Metalik gri ve mavi ‘Mise en Dior’ bilezik; metalik gri ve fușya ‘Mise en Dior’ bilezik; ipek kamufl aj baskılı eșarp (bilezik olarak kullanılmıștır); metal plakalı büyük bilezik ve reçine ince bilezik; Anselm Reyle for Dior.

syf178bazaar022012_copy_d.jpg

Ne zaman kendi stüdyonuza sahip oldunuz?
1998 yılından beri stüdyom var. Galeri ve sanat galerilerinde şovlar düzenleyince 2001’de asistanlarla çalışmaya başladım. Oraya gitmekten keyif alıyordum. O tarihten önce birkaç sergi yaptım ancak sadece bazı arkadaşlarımın dairelerinde ya da hiç ticari olmayan mekanlarda gerçekleştirmiştim.

Bir sanatçı olarak Dior için çalışırken kendinizi nasıl hissettiniz?
Kendinizi daha özgür mü; yoksa daha kısıtlanmış mı hissediyordunuz?

Sanat tamamen özgürlük getirmez aslında. Ve moda için de aynı şekilde olduğu görünüyor. Ben iki tema arasındaki farklılığı seviyorum. Çanta ve aksesuarlar üzerine çalışırken, dışarıdan resimle uğraşmadığım düşünülebilir. Ancak çalışmalarınıza kısıtlamalar geldiğinde bu alanda kendi özgürlüğünüzü yaratmanız da işinize ilginçlik katıyor.

Deri üst, koton etek; Miss Dior. Gri pembe dikișli metalize kuzu derisi çanta, metalik gri ve fușya ‘Mise en Dior’ bilezik, rugan ayakkabı, Anselm Reyle for Dior.

Harper's Bazaar

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri