Uykusuzluk hayat kalitesini düşürüyor

ParadokS

Kayıtlı Üye
6-9 saatten az yada çok uyuyanların uyku bozukluğu yaşadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Sertbaş, "Bu sizde depresyona neden olabilir ve bu durum mutsuzluğu tetikler" dedi.
Duygusal problemler uykuya etki eder

Uyku bozukluklarının psikolojik ve biyolojik bir çok nedeni olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Sertbaş, "Ağrılı bir hastalık veya kullanılan ilaçlar biyolojik neden olarak gösterilebilir. Duygusal problemler, sosyal ilişkiler, günlük yaşamda başa gelen sıkıntılı durumlar, iş yerinde, evde veya okuldaki stres ortamı kişinin üzerinde baskı oluşturur. Bu tür gerginlikler rahatlamayı zorlaştırır, iştahı etkilediği gibi uyku düzenini de bozar şeklinde konuştu.
Uykusuzluğun giderilmesinde yapılması gereken en önemli şey uykusuzluğun gerçek nedenini bulmak olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Sertbaş, "Bundan dolayı uyku şablonu gözden geçirilmeli, saat kaçta yatağa girip kaçta kalktığı, gece kaç defa uyandığı ve uyandığı zaman kendini ne kadar dinlenmiş hissettiği not edilmelidir. Bir kaç hafta uygulanacak bu yöntem neden rahat bir şekilde uyuyamadığı konusunda yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.
Kas gevşetme teknikleri yapın

Yrd. Doç. Dr. Sertbaş, "Yorucu geçen günün sonunda kişiyi etkileyen baskı ve kaygıları azaltmak için kas gevşetme teknikleri, nefes alma teknikleri ya da rahatlık sağlayacak yatak rutini geliştirmek faydalı olacaktır. Kullanılacak uyku ilaçları kısa süreli uykusuzluk nöbetlerinde ve stres döneminde faydalı olabilir. Fakat sürekli olarak kullanılacak ilaçlar bir süre sonra etkisini azaltacak ve daha yüksek dozda ilaçlar kullanılmasını gerektirecektir. Bu da daha farklı ruhsal ve bedensel sorunlara yol açar diye konuştu.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst