Üstünlük Kompleksi

.HappineSs.

asdfghjklşi?
Kayıtlı Üye
Üstünlük kompleksi, Alfred Adler tarafından ortaya atılan Bireysel Psikolojinin temel ilkelerinden biridir. Kişinin doğuştan var olan aşağılık kompleksine dayanarak kendini diğer insanlardan daha üstün görme, yüceltme karmaşasıdır. Kişi hep üstün duruma geçme, sahip olma, kendini kahraman gibi görme davranışları gösterir. Adler, bu gibi insanların aile, geçmiş anılar gibi faktörlerden dolayı toplumun dışında kaldığını, soyutlandığını ifade eder. Tedavi şeklininse dostane ve güleryüz çerçevesinde, içinde bulundukları durumu hoşgörüyle kendilerine anlatarak onları bu durumdan kurtarmamız gerektiğini savunur. Onun için bundan başka çıkar yol yoktur.

---> Üstünlük Kompleksi

Altında aşağılık kompleksinin yattığı da düşünülür. Mantıken düşününce mantıklıdır da zaten.. Adler'de öyle düşünüyor zannedersem. Üstünlük kompleksi, bir duvardır. Ardında çok fazla şeyin gizlenilmeye, korunmaya çalışıldığına eminim. Çoğu kompleksli insan, özünde süt dökmüş kedi olabilir. Rpg'de böyle bir insana rastlamadım desem yalan olur.

-ben 8 yıldır rp yapıyoruım
-çok yerde adminlik yaptım
-çok

Ego kokuyor. Buram buram şişmiş bir balon. Her zaman derim, insanları bir yalanın doğruluğuna inandırmaya çalışıyorsanız, önce kendinizi inandırın. Bknz: yukarıdaki sözleri ardı sıra sıralıyan arkadaşta olduğu gibi.

---> Üstünlük Kompleksi

Komplekslerin arkasında duvar vardır katılıyorum ama hiç kimse bu duvarın aşılmasını istemez çok yaralayıcı şeyler vardır orada ve kimse açığa çıkmak istemez [MENTION=142525]Nymphadora[/MENTION]

---> Üstünlük Kompleksi

Katılıyorum.
Bu yüzden üstünlük kompleksi olan adamlar/kadınlar yer alıyor kitaplarda, filmlerde.
HP'de Voldemort'da olduğu gibi. Onun hikâyesi mutlu sonla bitmemişti ama, şişirilmiş egosunun altında küçükken kendi yaşadığı acılar gizliydi.

Hayatta mutlu sonlarda oluyor ama. Biri gelip o duvarı yıkıyor. Belki duvarı yıkılınca canı çok acıyor, yalnız kalacağını, egosu silinip giderse ezileceğini, güçsüz kalacağını düşünüyor ama, yanılıyor o kişi. Hayatta kötü insanlar kadar, iyileri de var.

---> Üstünlük Kompleksi

Katılıyorum.
Bu yüzden üstünlük kompleksi olan adamlar/kadınlar yer alıyor kitaplarda, filmlerde.
HP'de Voldemort'da olduğu gibi. Onun hikâyesi mutlu sonla bitmemişti ama, şişirilmiş egosunun altında küçükken kendi yaşadığı acılar gizliydi.

Hayatta mutlu sonlarda oluyor ama. Biri gelip o duvarı yıkıyor. Belki duvarı yıkılınca canı çok acıyor, yalnız kalacağını, egosu silinip giderse ezileceğini, güçsüz kalacağını düşünüyor ama, yanılıyor o kişi. Hayatta kötü insanlar kadar, iyileri de var.

Duvarda ki kapıyı kim için kaldırsak en derin yerden birde o vurup öyle çekip gitti her seferinde tam onarıldık derken tekrar vurulduk o yüzden uzun süre daha nöbetteyiz kapıda.

---> Üstünlük Kompleksi

Cevap vermem çok zor, bana çok tanıdık çünkü bu duygular. Daha fazla iyimser olamam bu konuda.
Belki de herkes sırtımızdan vurmak için yaratılmış, kim bilir.

---> Üstünlük Kompleksi

Fazla iyiyiz,merhametliyiz değiştirmek isterken daha fena iyimser olduk ve bence tüm suçumuz humanist olmamız.

---> Üstünlük Kompleksi

Fazla iyiyiz,merhametliyiz değiştirmek isterken daha fena iyimser olduk ve bence tüm suçumuz humanist olmamız.
Kötü birine dönüşmek ne kazandıracak ki? Daha fazla hırpalanmaz mı insan? Ama hayatta durup dururken sana iyi şeyler vermiyor işte.. Gidip o iyi şeyi kötü yollardan elde edince de, haz alamıyorsun.

---> Üstünlük Kompleksi

Kötü birine dönüşmek ne kazandıracak ki? Daha fazla hırpalanmaz mı insan? Ama hayatta durup dururken sana iyi şeyler vermiyor işte.. Gidip o iyi şeyi kötü yollardan elde edince de, haz alamıyorsun.

Denemeden bilemeyiz bence sınırları zorlamak lazım kaybedecek bişeyimiz mi kaldı ?

---> Üstünlük Kompleksi

cok iyi tanidigim birsinde bu husus var o yuzdende bir cok dost ve cevresini kaybetmis durumda,bu hastaligin genellikle turk insaninda daha cok oldugunu tahmin ediyorum

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri