Urovideo R % 75 20 Ml 5 Ampul

CaSPeR35

Kayıtlı Üye
Formülü:
Amidotrizoic acid, %75
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Anjiokardiografi, aortografi, selektif arteriografi, pereferik arteriografi ve flebografi, intravenöz ürografi.
Kontrendikasyonları:
Bu gruptaki maddelerin, Waldenström's paraproteinemisi, multiple myloma ve ciddi karaciğer veya böbrek yetmezlikleri müstesna, kesin veya mutlak kontrendikasyonları yoktur.
Uyarılar/Önlemler:
UROVIDEO %75 anaflaktik belirtiler ve ilaç şoku dahil etkilere sebep olabilir; bulantı, kusma, yaygın eritem, jeneralize sıcak basması, baş ağrısı ve dah nadir olarak nezle, larinks ödemi, ateş, terleme, asteni, baş dönmesi, solgunluk, dispne ve hafif hipotansiyon. Ciltte değişik şekilde döküntüler meydana çıkabilir.
Daha ciddi reaksiyonlar acil tedaviyi gerektirebilir. Bundan dolayı bu tür müstahzarlar kontrast madde kullanmak için kesin klinik endikasyon olan vakalarda kullanılmalıdır; bu değerlendirme hastanın kardiovasküler sisteminde, üriner ve hepotobilier organlarında herhangi bir bozuluk veya hastalığa özel dikkat ile hastanın klinik durumunun ışığı altında yapılmalıdır.
Tatbik edilen kontrast madde ile başka ilaç karıştırılmamalıdır. Memedeki bebekler ve küçük çocuklar dehidrate edilmemeli, su ve elektrolit dengesindeki herhangi bir bozukluk, hipertonik kontrast madde uygulanmadan önce düzeltilmelidir.
Gebeler ve hipertiroidisi olanlar ancak doktor tarafından ikna edici ve kesin sebeplerle gönderilirse radyolojik tetkike tabi tutulmalıdır.
Radyoaktif iyod izleyerek tiroid fonksiyonunun araştırılması için programlanan hastalarda, tiroid iyod uptake'inin iyodlu kontrast madde verildikten sonra günlerce yani böbrek yolu ile atılıncaya kadar azalabileceği hatırda tutulmalıdır. Pulmoner hipertansiyon veya sağ ventrikül yetmezliği olan erişkin hastalarda sağ ventrikül veya pulmoner artere kontrast madde enjeksiyonunun; sağ atrium, sağ ventrikül ve pulmoner arter basıncını arttırmasının sonucu olan bradikardi ve sistemik hipertansiyondan kaçınmak için, dikkatle yapılmalıdır. Pulmoner hipertansiyon ve sağ kalp yetmezliği olan siyanotik yeni doğan vakalarında da aynı şekilde uygulama yapılmalıdır. Tam teşhis dozunun tekrar uygulanması tehlikeli olabilir.
Aortografi çalışmalarında katater ucunun doğru yerleştirilmesine özel itina gösterilmelidir. Brakiosefalik damara kazaen injeksiyon, anlamlı bradikardi, periferik hipotansiyon ve konvülsiyon dahil ciddi M.S.S. reaksiyonlarına sebep olur. Böyle bir kazadan %60-65'e kadar sulandırılmış az miktarda kontrast madde enjeksiyonu ile kateterin durumunu tetkik ederek kaçınılabilir.
Arter içine enjekiyon ile injeksiyondan sonraki distal kısımda, sık olarak arterial kan basıncı orta derecede düşer. Bu genellikle kısa sürelidir ve özel tedaviyi gerektirmez.
Yan etkiler/Advers etkiler:
UROVİDEO %75 anaflaktik belirtiler ve ilaç şoku dahil advers etkilere sebep olabilir: bulantı, kusma, yaygın eritem, jeneralize sıcak basması, baş ağrısı ve daha nadir olarak nezle, larinks ödemi, ateş, terleme, asteni, baş dönmesi, solgunluk, dispne ve hafif hipotansiyon. Ciltte değişik şekilde döküntüler meydana çıkabilir.Aortografi ile ilgili olarak böbrek infarktüsü, akut tübüler nekroz, tranvers myelite benzer omurilik zedelenmesi, retroperitoneal kanama, arter trombozu, bağırsak nekrozu, geniş alana yayılan kabarcık teşekkülü bildirilmiştir. Arter içine enjeksiyon ile injeksiyondan sonraki distal kısımda kısa süreli arterial kan basıncı düşmesi olabilir.
İlaç etkileşimleri:
Uygulanacak kontrast maddeye hiçbir ilaç karıştırılmamalıdır. Radyoaktif iyod uptake ölçümüne dayanan tiroid fonksiyon testleri yanlış sonuç verebilir.
Kullanım şekli ve dozu:
Hastanın Hazırlanması : Bildirilen radyolojik muayen saatinden önce en az 12 saat aç kalması hastaya söylenmelidir. Endişeli hastalara önceden bir trankilizan veya barbitürat verilmelidir. Çocuklar en iyi genel anestezi altında incelenir. İntravenöz ürografi yapılacak hastalar, muayeneden önce birkaç gün az artıklı diyet almalı ve kontrast uygulamasından 12-15 saat önce sıvı almayı kesmelidir. Kontrendikasyon olmayan hastalar muayene öncesi gece laksatif veya temizleme lavmanı almalıdır. ANJİOKARDİOGRAFİ: Urovideo %75 injeksiyonla uygun periferik bir vene veya uygun yerleştirilmiş katater ile doğrudan kalp odacığına veya geniş damarlara tatbik edilebilir. Enjeksiyonun yeri ve şeklinde bakılmaksızın tercihen mekanik pompalı enjektörle ilacın çabuk yapılması esastır. DOZ: yetişkinler için : 20 ml, Çocuklarda : 0.5-1 ml/kg vücut ağırlığı hesabına göre. AORTOGRAFİ : İlaç doğrudan aortaya veya aorta ve başlıca dalların görüntülenmesi için uygun bir arter veya ven yoluyla dolaylı enjekte edilir. Katater ile uygulamada yetişkin ve çocuklar için doz:0.5-1 ml/kg. İntravenöz aortografi için doz: 1 ml/kg. Azami 75-100 ml total. Birçok radyolojister her iki koldan aynı zamanda yarımşar doz tatbikini tercih ederler. PERKÜTAN TRANSFEMORAL AORTOGRAFİ VE RENAL ARTERİOGRAFİ: Yetişkinlerde mutad doz 20 ml'dir. SELEKTİF RENAL ARTERİOGRAFİ : 4 ve 8 ml doz yetebilir. Çocuklarda bu dozlar vücut ağırlığına uygun şekilde azaltılır. PERİFERİK ARTERİOGRAFİ VE FLEBOGRAFİ : Urovideo %75 periferik arter ve venlerin görüntülenmesi için uygundur. Pratikte genel olarak kontrast madde kol veya bacak arteriografisi için brakial veya femoral artere; flebografi için elde veya ayakta seçilen uygun bir yüzeyel vene enjekte edilir. Yetişkinlerde periferik arteriografi veya venografi için 20 ml çabuk uygulanan doz etrafın bütün arteiel veya venöz dallarının görüntülenmesi için yeterlidir. Çocuklarda doz ağırlıklarına uygun şekilde azaltılır. İNTRAVENÖZ ÜROGRAFİ : Urovideo %75 40-90 saniyede İ.V. olarak verilir. Genellikle doz 20 ml'dir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst