Urfa şivesiyLe mektup

mavi_rüzqar

Bayan Üye
önce Babaya mektup
Babo nasisan, eyimisen?
Gene Fatihayi gaptin,
keyfin yerinde.
Oralari bilmem amma...
Buralari bura olmaktan cikmis.
Mezariydan galksan,
gafayi yersen.
olduruye sevinirsen...
Sira geceleri bitti artik.
sindi Bitliste bes minare de yok.
Hasangalasında caketim de galmamis.
Hem Urfa daglarinda ceylanlar da gezmiy.
Herkes: sak-suka, saka da - suka soyluy...
Ne mirranin, ne de gayfenin dadi galdi,
Gayfenin nestlisi
cikmis, sudu de icinde.
Gacak cay da hepden gacak olmus,
Sallama iciyler...
Ahhh.. su gavur icadi televizyon yokmu?
Tam üc tene eve aldım,gene de acans dinliyemiyem.
Gumasinin yuzunden gocasindan ayrilan boyuk giz,
Yaseminin penceresinden bakmazsa göremiymiş.
Öbür oglan Gurtlar Vadisi.
Hele o guccugu yokmu ? Sen gormedin.
Saçını hep Amerikan kesdiren,
Gözü , gulagi oynuy namissizin.
Acun Firarda diy, baska bisey demiy
Turizm dersine eyi geliymiş.
Valla yalan,
Mahsadı çıbıldak garılara baha...
Torunun şehmuzla iftihar etmelisen,
Aletirik Mehendisi çıktı.
iş bulamadı, galdırım mehendisiyem diy.
Galdırım da yok ya, çamırlarda debeleniy, duruy...
Babo bi de telefon çıkmış, minnacık.
şalvarın cebine on tene siğar.
Tele-fon amba teli,meli yok.
Eyi bişey de çok yalan söylüy.
Ben Siloyu tarlada görüyem,
Aradığın gişiye ulaşılmıy diy.
Ancaaa foturaf çekiy...
Bu cümma rühuya hatim indirecektik;
Mevlüt Hoca nazlanıy,boğazı ağrıymış.
Yoh gendini üçaylara hazırlıymış...
Eve iki tene CD göndermiş,
Bunuyla gıyrık hatim iner demiş.
Eh..Sen de bunuyla idare edersiy.
Dünya işleri bitmiy.
şindi bana müsade;
Aşağı kepir tarlaya gidiyim.
Golf oynuyacağım da...

şimdi anneye mektup
Aney siye bı mektubı yazarken gözlerımden kan damli siye herlı bı çocığ olamadım diye her gece cigerım yanı
Aney şımdı bılıyem yatısan gecenın bı sehetınde yarın gene sebeh ezanında kalkacakcasn gene ben yanıda omayacagam bir ahhh cekecağsan biliyem benı sevisen ama elden ne gelır aney düştığ bı gurbet elıne gelen vurı gıden vuru kımse yok senın kıbı seven senın gıbı özleyen …
Aney şimdı sıgara içerken dumandan gözlerım doldı desem yalandır bılki siye olan özlemım köz olmış düştu yüregıme kor kıbın yakı heç heli sormiyam biliyem gene hastesen gene düşüncelısen o yorgın elıden bi kez daha öpseydım diye hep rabbıme dua ediyem ..

Aney ben çok iyiyem bırda çalışıyam Allaha çok şükür elım ayağım tutı ne zaman gelecağsan diye sorma onı bende bılmiyem …
Son yazdığı mektupta demışsenkı İstanbul nasıl bı yer aney siye nasıl anlatım bılmiyem bırda sebeh ezanında başlı kamyon otobos sesi kadınlı erkeklı her kes çalışı he bide denızı var heç sorma ne bızım enzılhaya benzı nede fırata ole uzunkı siye anlatamam .
Bırda camiler cok bızım dergatan çok buyuklerıde var ama aney içlerı boş her ezandan sonra ağlılar cemaatsız oldığı için
Aney aklıma geldı sıye bı rıcada bulınıyam benım için halilramana enzıhaya gıdersey benım için balıklara yet at dergahta azda olsa kuran okı bı de dua et aney senı o duaya hasret kalmısam
Aney az daha sabredesen siye bi gelın bulmışam ole temız ole guzel bı görsey nur kıbın yuzu var .babası ımam anası hacı tam ıstedıgı gıbın Allah kısmat edersen aney ellerınedn öpmecek gelını olacağ…
Aney satırlarıma bıarada son vermeden önce alo ya ahmeye mehmuda hele bıde emine ye çok selam edıyem hepısının gözlerınden öpüyem babomada selam edıyem onın nur ve yorgın ellerınden bınlerce kez öpiyem …
Aney sıye yakında istedıgı çarşafıda yolayacağben essegim…

dalga amaçLı değiLdir .. payLaşmak istedim.. :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri