Unutmazsan Unutmazlar,bırakmazsan Bırakmazlar

'hayaL

Bayan Üye
Bir genç delikanlı varmış, çok ağlıyormuş. Hocası sormuş niye bu kadar ağladığını...

-Hocam ya Allah beni cehenneme atarsa? demiş,

-Evladım sen namazını kılıyorsun, dindarsın, neden bu kadar korkuyorsun?

-Hocam çok korkuyorum, Allah muhafaza ya beni cehenneme atarsa... Bir
türlü çocuk ikna olmuyormuş. En sonunda hocası diyor ki; "bak evladım
biz büyük bir zata bağlıyız, o büyük zat bizi bırakmaz, bize sahip
çıkar". Genç diyorki; Peki hocam ya unutursa, beni bırakırsa, sen işe
yaramazsın derse, benim halim ne olur... Hocası diyor ki; "UNUTMAZSAN,
UNUTMAZLAR, BIRAKMAZSAN, BIRAKMAZLAR. Sen kendine bak, onlara bakma" ..
sen dünyada sahip çıkarsan onlarda ahiretde sahip çıkar....

Dala sıkı sarılalım, bu iş gevşekliğe gelmez. Deniz dalgalı, gemi
sallanıyor, sağa sola bakınırken dalga gelip bizi köpek balığının ağzına
atabilir. Şimdi sıkı durmanın, sıkı tutunmanın, geminin sallanmasına
karşı tedbirli olmanın zamanıdır, dalga geçecek zaman değil, dalga çok
büyük.

Büyüklerin adetleri var, güzel huyları var, kesinlikle aldıklarını
bırakmazlar; sen bırakmazsan bırakmazlar. Onlar verdiklerini geri
almazlar.

Bir hayrın işlenmesine sebep olmak o hayrı işlemek gibidir.

Bir kişinin hidayetine sebep olmak, bir kişiye yardımcı olmak en
kıymetli ibadettir. Bazı insanlara Allahü teala hususi kabiliyet
vermiştir. Onları özel bir iş için yaratmıştır. Bunlar insanın ağzından
girer burnundan çıkar. Onun hidayetine sebep olur, büyükleri tanıtır...
mübarek olsun.

Mü’mine hizmet ibadettir, üzmek ise felakettir. Herkesin yaptığı işten,
ne olduğu, kim olduğu ve tarafı belli olur. Karınca, İbrahim
aleyhisselamın ateşini söndürmek için su taşırken yılan ise ateşin
artması için üflüyordu. İkisi de hayvan. Fakat ayrı yapıda. İkisi de
farklı,.. tarafını belli ediyor..

Allahü teala kullarını seçiyor, ona göre iş veriyor. Kimisini hayırlı
işlerde istihdam ediyor, kimisini kötü işlerde.. ne mutlu hayırlı
işlerde istihdam edilenlere.....

.

Allahü tealaya emanet olunuz

---> Unutmazsan Unutmazlar,bırakmazsan Bırakmazlar

mübarek olsun.

Allah bize bu güzelliği yaşatabilmeyi nasip etsin.. Ben de bir bilgimi paylaşıyım.

Hadis-i serifte diyorki. Kim birinin hayrına vesile olursa,onu namaza,duaya,Allaha yaklaştıracak bir adım attırırsa ki bu ramazan ayında yapılırsa Allah 1000 sene boyunca bizleri oruç tutan,kuran okuyan insanın sevabıyla müjdelendiriyormuş.. Ne kadar güzel dimi :)

mübarek olsun.

Allah bize bu güzelliği yaşatabilmeyi nasip etsin.. Ben de bir bilgimi paylaşıyım.

Hadis-i serifte diyorki. Kim birinin hayrına vesile olursa,onu namaza,duaya,Allaha yaklaştıracak bir adım attırırsa ki bu ramazan ayında yapılırsa Allah 1000 sene boyunca bizleri oruç tutan,kuran okuyan insanın sevabıyla müjdelendiriyormuş.. Ne kadar güzel dimi :)

tabi öyle ne güzel...insanları kötüye yönlendirmek çok kolaydır nefisler meyillidir zaten hemen saparlar..muhim olan ibadete yönlendirmek iyilige yönledrmek ama zor bu zamanda kime iyi birşey desen felaket bir saygısızlıkla karşılaşıyorsun...olsun biz yine de üstte yazdıgın ödüller hatrına vazgecmeyelim dimi annem :)

katkın için teşekkür ederim

Evet annecim,ben teşekkür ederim.. Namaza teşfik edelim. Ben istiyorum ki namaz kılarken yaşadığım huzuru,mutluluğu başkalarıda yaşasın. Hiç bir çıkar yok bunda.. keşke insanlarda ön yargılı olmasa annem.

Evet annecim,ben teşekkür ederim.. Namaza teşfik edelim. Ben istiyorum ki namaz kılarken yaşadığım huzuru,mutluluğu başkalarıda yaşasın. Hiç bir çıkar yok bunda.. keşke insanlarda ön yargılı olmasa annem.

ben etrafımdakileri ediyorum şimdi bir arkadaşın yakasına yapıştım) dur bakaLım sırayla hepsi...bilmediklerinden önyargılı bazıları bilseler yapmazlardı..Resulullah (sas) kafirlerin saldırısına ugradıgı zaman Allahü teala cebrail (as) ile haber yolluyor...biliyorsundur bunu...diyor ki eger Resulum isterse o kavmi helak edeyim hemen..Resulullah (sas) hayır diyor bilmiyorlar allahım bilseler yapmazlardı...işte herzaman böyle aslında bilmiyorlar ögrenmek istemiyorlar bazıları bilmek istiyor ögrenemiyor yardımcı olan yok vs gibi...bilenlerin bilmeyenlere anlatması zaten teblig görevi karşısındaki uyar yada uymaz kendi fikri ama en azından bir kere dogruyu anlatmak bizim vazifemiz...bırak onlar önyargılı olsun

Aynen anne.. Bende elimden geldiğince teşfik etmeye çalışıyorum. Onlarda ahiretini kazanmak için adım atsın. Biz ne kadar yerine getiriyoruz Allah bilir mükafatını ama,çabalamak sonucun da yarısıdır.

Aynen anne.. Bende elimden geldiğince teşfik etmeye çalışıyorum. Onlarda ahiretini kazanmak için adım atsın. Biz ne kadar yerine getiriyoruz Allah bilir mükafatını ama,çabalamak sonucun da yarısıdır.

evet bide şöyle düşünmek lazım hangimiz bir insanın cehennem ateşinde yanmasına razı oluruz ki buna yürek dayanmaz...haklısın bişeyler için ugraşmak bile şu devirde ahir zamanda büyük bir başarı aslında

evet bide şöyle düşünmek lazım hangimiz bir insanın cehennem ateşinde yanmasına razı oluruz ki buna yürek dayanmaz...haklısın bişeyler için ugraşmak bile şu devirde ahir zamanda büyük bir başarı aslında
İnşallah başarılı olabiliyoruzdur,kimse dayanamaz.. Allah hayır işlememize vesile olacak fırsatları çıkarsın karşımıza..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri