unutamadigim iki tokat

sir.altan

Kayıtlı Üye
...benim kucuklugumde ilk okula giden taleberin velileri ogretmene eti senin kemigi benim tabiri derlerdi, ogretmenlerde hasari cocuklari oksarlardi tabi,yani bambaska gunlerdi o zamanlar.

...ilk okuldayim ya dorduncu sinif ya-da besinci,ruhu sad olsun bir vahid ogretmenimiz vardi,bende de acayip bir huy, ogretmen ne sorarsa sorsun benim parmak cevap vermek icin her zaman havada tabi, kimi zaman dogru tuttururdum kimi zaman sallardim,tabiki her defasinda ogretmenim sen soyle evladim diye beni kaldirmazdi..
..ben kartal carsisinda buyudum o zamanlar komurle isleyen bir arabali vapuru vardi,siyah dumanlarini sala sala kartal yalova arasinda gider gelirdi,tabiki oralarda yuzerdikde, vapurun ismini gayet iyi biliyorum,her neyse sinifta bir gun yine ogretmen,bu vapurun ismini kim biliyor diye sordu,benim parmak yine havada,bu sefer ogretmen hadi soyle bakim evladim dedi,anaaaa vapurun ismi bir turlu aklima gelmiyor,ogretmenim eski turkce yazili bir ismi var deyip siyirmak istedim,ogretmen yanima geldi kal bakim ayaga dedi,kalktik,sagli sollu iki tokat yedik ve yerimize oturduk.

...bir zaman sonra milli bayramlardan biri yaklasiyor,ya 23 nisan yada cumhuriyet bayrami,her siniftan bir iki kisi torende siir okuyacak,eh ogretmen siiri yazdirdi ve bunu ezberleyin,en iyi okuyan torende okuyacak dedi, bizde ezberlemeye basladik.gun geldi ogretmen yine kimler iyi ezberledi diye sorunce bir kac cocuk parmak kaldirdik,ve sirayla kara tahtanin yanina gidip
okumaya basladik, eh sira bana geldi,vaziyetimi aldim siire basladim, basladim ama siirin yarisi aklima gelmiyor,gozlerimi kapadim dusunuyorum,yine sagli sollu iki tokat hadi git yerine otur,her seferinde sinif arkadaslarimada rezil oldum tabi..
..iste boyle cok cok uzun yillar gecmesine ragmen hayatimda unutamadigim iki tokatdir bunlar.

---> unutamadigim iki tokat

Bazi ogretmenlerimizin bu iskencesi beni cok sinir ediyor.Annemiz bize vurmuyorsa ne hakkin vurmak cocuklar yapilan iskenceyi asla unutmaz benim amcamin eşinin cocugu olmuyordu tabi onlarla ayni bahcede oldugumuz icin en kucugu ve konusmayani dilini anlatmayani ben oldugum icin dayak yerdim.Sirf cocugu olmadigi icin bir cocugu hedef almak cani ne zaman isterse bir suçum dahi yokken iskenceye maruz kaldim.Daha miniciktim ama hatirliyorum.Suan cok korkak bir insan oldum.Ustumde cok izi kaldi lutfen cocuklarimiza tokat dahi vurmayalim.Onlara psikolojik siddette uygulamayalim.

Abla eskiden öyle idi brn ikinci sınıfa giderken bizim bintane hocamız vardı Yunan göçmeni bir.dayak atar ei çocuklar im kafasını tahtaya vurur du ya gözü yüzü s işine kadar tokat lar lar ei bir sıra dayağı yerdik hıc unutmuyor um ama şimdi kimse kım şeye dayak atamıyor

Abla eskiden öyle idi brn ikinci sınıfa giderken bizim bintane hocamız vardı Yunan göçmeni bir.dayak atar ei çocuklar im kafasını tahtaya vurur du ya gözü yüzü s işine kadar tokat lar lar ei bir sıra dayağı yerdik hıc unutmuyor um ama şimdi kimse kım şeye dayak atamıyor
Cunku artik eskisi gibi degil toplum daha bilincli ve internet ortami var.O adam psikolojik hasta ve hirsini minicik cocuklardan cikariyor cocuk bu o dayağa bile gulerler.Ben ikinci siniftayken psikolojik durumu iyi olmayan evi okulun yaninda olan bir genc kiz vardi.Bir normal ders islerken biçağiyla sinifimizi basti hic unutma boyuda baya uzun tabi ciglik cigligayken birden siralari karsi duvara bizle beraber itti oyle sıkıştık orda hoca tabi oylece kaldi ne yapacagi sasirdi sok oldu ve kadin hocayi sobaya itti ve yere duserek bayildi hoca hepimiz agliyoruz tabi hoca bayilinca ürküttü gitti kadin iykide ödümüz patladi.Sen ikinci sinif deyince benim de aklima bu geldi

Cunku artik eskisi gibi degil toplum daha bilincli ve internet ortami var.O adam psikolojik hasta ve hirsini minicik cocuklardan cikariyor cocuk bu o dayağa bile gulerler.Ben ikinci siniftayken psikolojik durumu iyi olmayan evi okulun yaninda olan bir genc kiz vardi.Bir normal ders islerken biçağiyla sinifimizi basti hic unutma boyuda baya uzun tabi ciglik cigligayken birden siralari karsi duvara bizle beraber itti oyle sıkıştık orda hoca tabi oylece kaldi ne yapacagi sasirdi sok oldu ve kadin hocayi sobaya itti ve yere duserek bayildi hoca hepimiz agliyoruz tabi hoca bayilinca ürküttü gitti kadin iykide ödümüz patladi.Sen ikinci sinif deyince benim de aklima bu geldi

ikinci sınıfta benim ilk yaşadığım di abla lise birde iken brn kız kendini taban çay la vurdu tuvalete abla neler gördüm anlatılmaz :(

ikinci sınıfta benim ilk yaşadığım di abla lise birde iken brn kız kendini taban çay la vurdu tuvalete abla neler gördüm anlatılmaz :(
Ayy konu ailevi yada asktir lise gunleri deli çağlardır.Intihara bende giristim Allahim affetsin.Kizlar ailevi ve aşk konularinda cok hassaslar ve gururlular ama bu dusuncesizligin geri dönüsü olmuyor istee.Senin icinde psikolojik bir travma.Psikolojik travma yasayan insanlar unutkan olur cok dusunurler onlar icin her kelime kendi icinde buyuk anlam tasir ozellikle 'deger' onlar icin cok önemli.Kotu bir insan varsa hayatinda onla tekrar bir arada olmaya zorlama kendini onu sil yeri geldimi.'Nokta'n olmali.
Hayatta ailenin yeri bir insanda cok önemli.Insanin özü önemli.
Kaybetmeyi secmemeli insan.Zor günler bir sinavdir.

Ayy konu ailevi yada asktir lise gunleri deli çağlardır.Intihara bende giristim Allahim affetsin.Kizlar ailevi ve aşk konularinda cok hassaslar ve gururlular ama bu dusuncesizligin geri dönüsü olmuyor istee.Senin icinde psikolojik bir travma.Psikolojik travma yasayan insanlar unutkan olur cok dusunurler onlar icin her kelime kendi icinde buyuk anlam tasir ozellikle 'deger' onlar icin cok önemli.Kotu bir insan varsa hayatinda onla tekrar bir arada olmaya zorlama kendini onu sil yeri geldimi.'Nokta'n olmali.
Hayatta ailenin yeri bir insanda cok önemli.Insanin özü önemli.
Kaybetmeyi secmemeli insan.Zor günler bir sinavdir.

Ben çok şey atlar tim yaşadım abla son 6 senedir santim dayanıklılık ligim bağlılığı dini më kendi kendi më izdivaca çekilerek atlar tim şimdi ise hix birsey dünyada olan hix bie şey kolay kolay yıkama z allahın izniyle le şimdi dediğin. gibi nokta koyması ni biliyorum orda bırakabili yorum eskiden herkese koşar dim sonra derin darbeler yerdik ama sim di birsey yapacak sam allaha rızası için gizli ve bitince orda kalıyor şimdi ile eski hal arasında dünya kadar fark var insan önce kendini tanima si lazım bak ben takım her şeyi yapabilir im ama allaha şükür yolundan sanmıyorum şaşır masın ıns

Haksiz yere vurmus hocan. Helede parmak kaldiran birine vurmasi o cocugun ozguvenini kaybettirir birdaha parmak kaldirmaz. Bizde yedik dayaklar :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri