Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi
Malzeme:
75 gram Teremyağ
1 su bardağı Tozşeker
4 adet yumurta
Süslemek için :
Pişmaniye
Çikolatayı küçük parçalara bölün. Bir tavada üzerine tozşekeri ve Tereyağ'ı koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak eritin. Yanmaması için kısık ateşte eritmeye dikkat edin. Başka bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Çikolatalı karışımı yumurtalara ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Keki oda sıcaklığında soğutup dilimleyin. Pişmaniye ile süsleyerek servis yapın.
Malzeme:
75 gram Teremyağ
1 su bardağı Tozşeker
4 adet yumurta
Süslemek için :
Pişmaniye
Çikolatayı küçük parçalara bölün. Bir tavada üzerine tozşekeri ve Tereyağ'ı koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak eritin. Yanmaması için kısık ateşte eritmeye dikkat edin. Başka bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Çikolatalı karışımı yumurtalara ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Keki oda sıcaklığında soğutup dilimleyin. Pişmaniye ile süsleyerek servis yapın.