Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bir sabah evden çiktim sokaklar isil isildi. dört yanim günlük güneslik tertemiz bir hava cigerlerimde nereye baksam mutluluk, umut, sevgi ... nereye gitsem bir uçarilik yüregimde alismadigim iyimser duygular gökyüzü inadina mavi yaşamak inadina güzel bu nasil sehirdir böyle bütün sokaklar utrillo'nun ellerinden çikmis bütün evlerde dufy'nin renkleri beyaz beyaz güvercinler damlarin üzerinde hava ilik mi serin mi belli degil kadife gibi gözleri namuslu namuslu parlar insanlarin gökyüzü inadina mavi yasamak inadina güzel bu sehirde sen varsin...
Kursun yemis gibi susar Gözbebeklerine karsi Susar da Açilip yol verir sehir Sade radyolarda bir gamli hava "Elaziz uzun çarsi"
Firarda gözüm yok Namussuzum yok Yok pismanlik bir halim Yaslanip bir cigara yakmak isterim Dumani cevahir deger
Maglup mu desem mahçup mu Ama ikisi de degil Ben garip sen güzel Dünya umutlu Öyle bir tuhafim bu aksam üstü Sevgilim Canavar götürür gibi iki yanim Iki süngü.
Simdi sokaklardayim zemheri ayinda, üsüyen ellerimi utanarak çikariyorum cebimdeki son kurusla sicak simit tatmak için. Parmaklarimi hissetmiyorum alti delinmis ayakkabidan, bir yandanda topraga hasret kar yagiyor ak düsmüs saçlarima... Aniden omuzumda bir el, kimdir nedir sirtimi dokunusuyla isitan, hey hat sen degil miydin çinarin yapraklarini yerlere seren, üzerinden ezerek geçen. Bak ayaktayim, üsüyen ellerim buz tutan ayaklarim hatta sevgiyi unutan kalbimle. Simdi beni affet derken kaybolan yillarimi geri verecek misin. Hayir sen geçmiste kaldin ne kadar sevsemde. Ver artik kalbimi alan olur elbet.
Birak bu sevgimiz tertemiz kalsin sen benim içimde kanayan yarasin. Bir gün gelir belki beni anlarsin dönüp de yüzüme nasil bakarsin.
Birak yanin da olayim, sana sevgimi anlatayim. Baktin olmadi, ölümüm kanitlayacaksa sana olan sevgimi, senin için ölmeye ben çoktan raziyim.
Biraz buruk bir duygu yüklenirse yüregine gözlerin takilir kalirsa uzaklara hele kulaklarin deli gibi çinlarsa zamansiz, bil ki bir yerlerde özleniyorsun.
Ayriligin resmini çizdim sari odalara, yüregimi soguttum zemheri ayazinda. Sonra uzun uzun rüzgârin gülüsünü seyrettim çaresizce. Ve gecenin en koyulastigi yerde ölümü kucakladim masmavi yüregimle....
Biliyorum imkansiz ask bu!
Ama hükmedememiyorum kendime..
Demisti , çünkü yüregim seni çok sevdi.. Ardindan dizelerde dökmüstü sevdasini.. Yüregim seni çok sevdi, O yürek talan O yürek yangin yeri, O yürek bir tek seni istiyor seni!
Simdi sen kalkip gidiyorsun. Git Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler. Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin Oysa Allah bilir bugün iyi uyanmistik Sevgideydi ilk açilisi gözlerimizin sirf onaydi Bir kus konmus parmaklarima uzun uzun ötmüstü Bir sevismek gelmis bir daha gitmemisti Yoktu dünlerde evelsi günlerdeki yoksullugumuz Sanki hiç olmamisti
Oysa kalbim iste suracikta çarpiyordu Surda senin gözlerindeki bakimsiz mavi, güzel lafli Istanbullar
Öyle düzeltici öyle yerine getiriciydi sevmek Ki Karaköy köprüsüne yagmur yagarken Biraksalar gökyüzü kendini ikiye bölecekti Çünkü iki kisiydik
Oysa bir bardak su yetiyordu saçlarini islatmaya Bir dilim ekmegin bir iki zeytinin basinaydi doymamiz Seni bir kere öpsem ikinin hatiri kaliyordu Iki kere öpeyim desem üçün boynu bükük
Benim bin canla sevip bin özlemle andigim Bari gölgeni birak bana Su çiçeklerinin en güzel yani budur Giderken gölgelerini verirler suya Güz aksamlari dal kipirdamazken Suda halkalanan gözleridir Sen de gölgeni birak bana
Gönlümün bin güzelligiyle inanip sevdigim Güzelligini burada ince ince aratma Bir kiyiya bir gün inen firtina Gibi birdenbire bir seyler birak Bir seyleri sogut bir seyleri yak Dagit bir seyleri bir seyleri kur Kendini hiç yokmussun gibi birakma
Kafamin her yaniyla bir seyler ögrendigim Sonsuza uzanan sevinç güzele vurgun tasa En az bin yilda arayip buldugum Bana ask siirleri yazdirma artik Beni burada gölgen gibi birakma
Benim istedigim sevgili Şöyle bir kimildandi, bir dogruldu, bir silkindi mi Kiyametler koparmali dört yanindan, Atesten kiyametleri.
Benim istedigim sevgili Cehennem gibi olsun ama, Bir anda kurutup, yok edip denizleri, Gene bir anda bir dalgadan bir deniz çikararak meydana Unutturmali cehennemi.
Benim istedigim sevgili Elinde gökleri bir mendil gibi dürmeli, Günesi bir kandil gibi tutup asmalidir. Timsah yüregi gibi bir yürekle Aslanlar gibi savasmalidir.
Ortada kendinden baska kimse komadan Girmeli cenge Kendi-kendisiyle bile.
Çikinca yedinci denizden, Yüz tutunca kaf dagina o, Sermeli ardindan incileri Topragin kucagina o.
Sonra gönlün yedi yüz perdesini Birdenbire siyirinca o, Gökler yerlere dek egilmeli.
Sonra sermeli üzerimize incileri Tebrizli Semseddinim gibi Hak sarabindan sarhos olup. Mevlana
Sen degistin, resimlerin hic degismedi Nasil seviyorum bilmezsin su albumu Resimler yalanci degil, resimler olmuyor, Aslinda aci olan sey; sevgilerin olumu Sahte renkler yerini golgelere birakmis Resimlerde siyah beyaz gozlerin, dudaklarin Iste bak! ellerin ellerimi ariyor Resimlerde besbelli anlatamadiklarin Simdi bir cerceveden gulumsuyorsun bana Hatirliyor musun bu resim cekildigi gunu Bakislarin ne kadar duygulu, ne kadar sicak Anliyorum neler dusundugunu. Bir baska resimde biraz kederlisin Huzunlu bir sarki dokuluyor dudagindan Simdi senden cok uzak bir sehirde Seni seyrediyorum bir album yapraginda Bu karanlik yoktu, bir zaman sen vardin Yasamak comertce sundugun bir isikti Sen degistin, onlar hic degismedi Resimlerin senden vefali cikti
Ben umitsiz asklar icin yaratilmisim Ayriliklar icin, sonsuz kederler icin Ne zaman ta derinden sevsem birini Ezilmeli yeni acmis gulleri kalbimin En guclu zehir olmali ask dedigin Alkol gibi damarlarima yurumeli Sarmali her yanimi gece olunca Icimde bir cibansasina buyumeli Insan sevince her gun bir kez olmeli Her gun bir baska yerine saplanmali o kursun Yollara dusmeli, perisan deli divane Erimeli potasinda o garip var olusun Artik uzakbir anidir huzur ve sukun O buyuk yangin baslamissa yurekte Bir gun gelir de bu caresizligin Aranir butun tesellisi olmekte Oyerde sevilmek de yalan sevmekte Nereye baksan dizboyu karanlik Bosuna bir isik arama goklerde Her seyinle askin icindesin artik Boyle gitgide derinlere ceker o bataklik Orada olumsuz olur nice kara sevdali Sevmek, hic sevilmeden; korkunc guzel Ask dedigin karsiliksiz olmali
Senden baska kimse bilmesin istiyorum Gozlerimin nasil aska cagirdigini Bakislarimin nassil gel diye haykirdigini Gozlerimden, belli oluyor seni sevdigim
Ellerimin aradigi ellerindir geceler boyu Mumkun degil, bu sevgiyi bicaklayamam ki Ne yapsam, dolmusum artik, sakliyamam ki Ellerimden belli oluyor seni sevdigim
Nasil bekliyorum ozlemle, goruyor musun? El ayak cekilsin, sonsuz bir gece gel Tarama saclarini, oylece gel Dudaklarimdan belli oluyor seni sevdigim
Baska yanginlara benzemez bu yangin, sonmez Bir sey var her yerimi tutusturan yakan Bu sensizlikte sebil cesmeler misali akan Gozyaslarimdan belli oluyor seni sevdigim
Sevgilerin en olmezini sana sakladim, gel Simdi denizler en mavi, ormanlar en yesil Seninle olayim da dunya umurumda degil Dinle; kalbimin vurusundan belli oluyor seni sevdigim
Sensizligin olume benzedigi o yerde Bir el uzanir ceker beni yasamaktan O kalir dolu, huzun dolu gecelerde Birer kan canagi gozlerim aglamaktan
Gitgide yayilir damarlarima yoklugun Bir hancer bilenir kalbimde soguk, sivri Durup durup vurur basima sarhoslugun Ustuste icilen dopdolu kadehler gibi
Artik ne yapsam bos, uykular gitti gelmez Vicik vicik bir gecedir elllerimde kalan Gunes dogmayi, karanlik bitmeyi bilmez
Saplanir kalbime bir turlu gecmez zaman Icerim senden uzak gunlerin getirdigi Yavas yavas olduren bu zehir sensizligi.
Sen uzerinde nice safaklarin soktugu Sevgi denizlerime akan buyuk nehir Sen biraz isik, biraz tilsim, biraz buyu Sen yillardir yazip bitiremedigim siir
Durmadan bir gul acar ellerinde pembe Sen nefes alisi en bakir guzelligin Gozlerin midir paralayan gokyuzaunde Bir gunes dogarcasina geceleyin
Ne zaman seni dusunsem yasamak guzel Bir bahar bahcesi olur guz bahceleri En karanliklarda bile uzanir bir el Kendiliginden acar sabaha perdeleri
Sen varsan dallarda kuslar memnun Tum ciceklerin rengi degisik, kokusu baska Oylesine gercek ki var oldugun Carpar guzelligin kiyilarima dalga dalga
Tutsam ellerini icim urperir hazdan Basim doner gozlerin gozlerime degse Kalan tek hatiradir gulusun bir yazdan Sen bastigin yerde ciceklerin buyudugu Her zaman en guzel, her yerde essiz Sen yaprak, sen kopuk, sen kustuyu Sen sevgi nehirlerimin aktigi buyuk deniz