Ünlü İş Adamının Çocukları 15 Milyar Liralık Miras Yüzünden Mahkemelik Oldu

ParadokS

Kayıtlı Üye
Sancak Tül A.Ş.'nin kurucusu Adalet Partisi eski milletvekili, Alparslan Türkeş'in yakın arkadaşı, ünlü iş adamı 98 yaşındaki Murat Bayrak'ın tek erkek çocuğu Mustafa Bayrak, dört kız kardeşine mirastan pay vermeyince, kızlar hukuk mücadelesi başlattı. Murat Bayrak'ın iki kızı Fahriye Gocay ve Lale Kalem'in avukatı Baykal Doğan, Hürriyet'e, verdiği bilgiye ve dava dosyasına göre dava süreci şöyle gelişti:

15 MİLYARLIK LİRALIK KAVGA

Murat Bayrak'ın, biri erkek beş çocuğunun 15 milyar liralık miras kavgasının geçmişi 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'ne dayanıyor.

Adalet Partisi Milletvekilliği, ardından Milliyetçi Hareket Partisi'nde yöneticilik yapan Murat Bayrak, 12 Eylül'den sonra yurt dışına çıktı ve Almanya'da ikâmet etmeye başladı. Yurt dışına çıkarken, uzun süre ülkeye dönemeyecek olması nedeniyle şirket işlerinin idaresinde sorun çıkmaması için sahibi bulunduğu Sancak Tül Sanayi A.Ş., Sancak Havacılık Hizmetleri A.Ş. ve Sancak Havayolları A.Ş.'nin hisselerini emaneten oğlu Mustafa Bayrak'a devretti. Murat Bayrak, Almanya'da yaşarken oğlunu yanına çağırdı ve emaneten verdiği hisselerin kendisine ait olduğuna dair belge imzalattı. Aynı yıl kızları Almanya'ya ziyaretine geldiklerinde bu belgeyi verdi. Dava dosyasında yer alan belgede Mustafa Bayrak kendisine ait gözüken hisselerin aslında babası Murat Bayrak'a ait olduğunu kabul ve beyan etti.

3 YIL ÖNCE TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Murat Bayrak 3 yıl önce 95 yaşında Türkiye'ye döndü. Oğlu Mustafa Bayrak, 1918 doğumlu babasının akli melekeleri yerinde olmamasına rağmen şirketlerin varlıkları üzerinde tasarrufta bulunmaya başlayınca babalarının mirasından mahrum bırakılan kızkardeşler Fahriye Gocay ve Lale Kalem hukuk savaşı başlattılar. Kızlar babalarına vasi tayin edilmesi için harekete geçtiler. Açılan davada baba Murat Bayrak'ın hastalığı ve akli melekelerindeki zayıflığı nedeniyle vasi atanması, oğlu Mustafa Bayrak üzerinde gözüken malvarlığına tedbir konması, hisse iadesi için dava açılmak üzere vasiye yetki verilmesi istendi.

ADLİ TIP: İMZA MUSTAFA BAYRAK'IN

Mustafa Bayrak, 2005 tarihli 'Hisselerin babasına ait olduğunu beyan ve kabul ettiği' belgeye "İmza benim değil" diyerek itiraz etti. Ancak Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan 17 Şubat 2015'te tarihinde gelen rapor Mustafa Bayrak'ı doğrulamadı. Raporda imzanın "Mustafa Bayrak'ın el ürünü olduğu sonucuna varıldığı" belirtildi.

Mahkeme, baba hakkında rapor istedi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Heyeti raporunda, Murat Bayrak'ın aile üyelerini tanımadığı, karnından beslendiği, sürekli bakım ve gözetime muhtaç olduğu ve vasi tayin edilmesinin zorunlu olduğu tespiti yapıldı.

Bu heyet raporu üzerine geçen Büyükçekmece 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul Barosu'ndan tarafsız bir avukatı Murat Bayrak'a vasi olarak tayin edilmesine karar verdi.

Baba Murat Bayrak, şu anda 98 yaşında ve sağlık durumu nedeniyle ağır bakıma muhtaç. 15 milyar lirayı bulduğu belirtilen servet için ailenin tek erkek çocuğu Mustafa Bayrak ile kız kardeşleri arasında 'mal davası' başladı.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst