Üniversiteye girişte Din sorusu !

Director23

Banned

Üniversite sınavına hazırlanan adaylara yeni bir haber ÖSYM Başkanı Ali Demir'den geldi.

Üniversite sınavlarında bir ilk... Artık Din Kültürü ve Ahlak bilgisi soruları da kitapçıklarda yerini alacak. Bu yıldan itibaren üniversite adayları hem Yükseköğretim Geçiş Sınavı yani YGS'de hem Lisans Yerleştirme Sınavı-4'de bu dersten sorulara yanıt verecek. Değişikliğin yer aldığı, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınav Kılavuzu yayımlandı.

Buna göre, öncelikle sınavın ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda yani YGS'de öğrencilerin dini bilgileri ölçülecek.

Tarih, coğrafya, felsefe grubunun yer aldığı 40 sorudan 5'i Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden olacak.

Yine tarih, coğrafya ve felsefe grubu sorularının bulunduğu LYS-4'e girecek öğrenciler de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularıyla karşı karşıya kalacak. Bu sınavda yer alan 90 sorudan 8'i de bu ders için ayrılacak.

Kılavuzda 4+4+4 Yasası'nda alınan karar gereği, ortaöğretim başarı puanı hesaplamasına ilişkin yapılan değişiklik de yer aldı.

Buna göre adayların 100 üzerinden aldığı lise mezuniyet notu, 5 ile çarpılarak,, ortaöğretim başarı puanı hesaplanacak. Ortaöğretim başarı puanı en az 250, en fazla 500 olacak. Bu puan da 0.12 katsayısı ile çarpılarak üniversite sınavına ilave edilecek.

NOT: Önemli bir konu olduğunu düşündüğüm için tartışmaya açtım . Forumda bulunan arkadaşlardan ricam yorum yaparken karşıt görüşte bulunanlara saygı gösterip, kimsenin bir birini kırmaması .

---> Üniversiteye girişte Din sorusu !

5 tane az bence, en az 10 tane olması lazım :H

Geç bile kalınmıştı, okullarda ve sınavlarda din sorularının ve din egitiminin bu kadar arka plana atıldıgı için şu an din konusunda bu kadar cahil çocuklarımız ve genclerimiz...insanlar tarihini, cografyasını, türkçesini, ve diger her bilgiyi okullarda alabiliyorken din egitimini neden almasınlar ? sınavlarda neden soruları olmasın ? ve neden bunca yıldır yoktu onuda hiç anlayamadım zaten...İnsanlar dinini tam ögrenemedikten sonra dünyaya geliş gayesini nasıl bilebilir ki? Bizim cocuklarımızda da bu yıl sınavlarda din sorularını görüyor ilk kez...bütün sorular 15 20 arası din sorusu 3 tane...bu bile bence bir dengesizlik diger bütün ülkelerde insanlar cocuklarına önce dini egitim veriyor okullarında...dillerinden önce bile dinlerini ögreniyor hristiyan bir ailede yetişen cocuk onlarla birlikte dua ediyor, kilisede ibadetlerine katılıyor...Biz ? bizim ödümüz kopuyor okullarda ve camilerde cocuklarımıza bir ayet bir hadis ögretecegiz diye...

Özetle, bence iyi olmuş dini soruların sınavlara konulması ama hala eksik hala az...

bi laf vardır "bayram değil seyran değil eniştem beni niye öpüyor" diye.
durumumuza çok uygun. bayram değil seyran değil niye şimdi sınava 3-4 ay kala başlarına dank etmişler de böyle gereksiz birşeyi koymayı gerekli görmüşler?

Seneye 2 rekat namaz kılma da dahil edilecek diye duyum aldım.

Okullarda din kültürü dersi işleniyorsa ve müslüman bir ülkeysek 5 soruda hiçbir sakınca yok.

Branşlara göre olması daha uygun olurdu çoğunluk Müslüman ülkeyiz fakat öğrenciler arası farklı görüşlere sahip çok kişi var dayatma gibi oluyor...Eline sağlık Emre güzel konu yoruma açık +

Olmaması taraftarıyım. Dinimizi herkesin öğrenmesi lazım tamam ama sırf üniversite sınavını kazanmak için öğrenilecek bilgiler. Yani günlük hayata katkısı olmayacak. Bunda genelleme yapmıyorum ama çoğu öğrenci sorulan sorular için öğrenmeye çalışacak. Yani amaç sadece sınavda bir soru ya da 5 sorunun tamamını doğru yapmak adına olacak.

Ve olmasını bir de şu şekilde istemiyorum. Ülkemizde hep sınava az bir zaman kala biz öğrencilere piyangodan çıkar gibi olmadık şeyler çıkarıyorlar. Sırf bu konuyu demiyorum. Tüm konular için geçerli bu.

Allah ile kul arasında olan dinimizi sınava tabii tutulması makul ve mantıklı gelmiyorbana .

Branşlara göre olması daha uygun olurdu çoğunluk Müslüman ülkeyiz fakat öğrenciler arası farklı görüşlere sahip çok kişi var dayatma gibi oluyor...Eline sağlık Emre güzel konu yoruma açık +

Teşekkürler abla'cığım.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri