Ulubatlı Hasan hiç var olmadı mı?

Efser

Bayan Üye

seh.jpg

İstanbul'un Fethi sırasında Sultan Mehmet bir ödül ortaya koyar.Surlara ilk bayrak dikenler toprakla mükafatlandırılacaktır.O asker surlara bayrak dikerken ölse dahi karısına babasına yakını kimse ona verilecektir arazi.Fakat gerekli evraklarda Ulubatlı Hasan ismine rastlanmamıştır.

Ulubatlı Hasanın sadece Sahte Francis (Bizanslı Tarihçi olan Francis'in kaynaklarına ekleme yapan kişi) adıyla anılan biri tarafından yazılan eserlerde görülmüştür.

Ben Asla Surlara Bayrak dikilmedi demiyorum.Surlara elbette bayrak dikildi.Ve o ilk diken kişinin yanında 18 kişinin daha öldüğü o zamanı yaşamış tarihçilerlede kanıtlanmakta.

Fakat burda kahramanlar uydurmak ve bunları ders kitaplarında okutturmak niye ben bunu sorgulamak isterim.

Prof. Dr. Emecan Ulubatlı Hasan'dan bahseden tek kaynağın Francis'in fetihle ilgili anlatımında yer alan bilgi olduğunu herhangi bir Türk kaynağında bununla ilgili bir bilgi olmadığını belirtti. Francis'in ilk eserinde fetihten çok az bahsettiğini 1570'li yıllarda ikinci redaksiyonda ismin eklendiğini söyleyen Emecan sözlerine şunları ekledi: 'Niye böyle bir ilavede bulundu bunu sorgulamak lazım. Bu kaynağı o dönemde işiterek almış olabilir. Çünkü o kısmı çoğaltmış epey bir sayfa ilave etmiş. Niye başka birisi demedi Ulubatlı Hasan dedi? Tarihçinin kaynaklara bakarken kesin konuşmaması gerekir. Her şeyi birden bire kabul etmek nasıl doğru değilse reddetmekte doğru olmaz.'

''Her ülkenin gençlerine verdiği resmi bir tarih yorumu vardır. Bu kınanamaz. Ancak tarihsel olayları yanlış öğretemezsin. Buna hakkınız yoktur. Bunun için gençlerimize objektif tarih kitapları okutmalıyız''. Tarihi yalanların o ülkenin insanlarını objektif değerlendirmeler karşısında daha da zor duruma düşüreceğini belirten Ortaylı ''Bir kral veya padişah pislikten öldü ise ölmüştür. Onu 'kahramanca savaşarak öldü' diye anlatırsanız bu yalanınızı bir gün yüzünüze vururlar. Bu gibi olumsuzluklar ancak doğru dürüst tarih kitapları yazarak önlenir''

Alıntıdır...

---> Ulubatlı Hasan hiç var olmadı mı?

dogruluk payi olabilir.tartismaya acik bir konu..

tarihi hiç kimse dosdoğru öğrenemez ki zaten...bizim bir tarih hocamız var kendisi der tarih aslında kocaman bir yalandır diye...

Tarihimizde vardır bu tür örnekler. Çanakkale savaşından bir örnek ; İngiliz askerinin birine sorarlar O kadar teknoloji sizlerde varken neden yenemediniz Osmanlıyı ? diye. Verilen cevap ise şudur;

" Biz Osmanlıyı yenebilirdik fakat önlerde ki Yeşil Sarıklılar olmasaydı "

O zamanlar askerimiz de yeşil sarıklı yoktu. Gelenler kimdir tartışılır tabi ama bunun zorla söyletilmediği aşikar. Tanrı bizim milletimizi her zaman korumuş ve esirgemiştir. Kaç kişi 375 KG. Lık Mermiyi kaldırabilirdi ki Seyit Onbaşı kaldırabildi..?

Tarihimizde vardır bu tür örnekler. Çanakkale savaşından bir örnek ; İngiliz askerinin birine sorarlar O kadar teknoloji sizlerde varken neden yenemediniz Osmanlıyı ? diye. Verilen cevap ise şudur;

" Biz Osmanlıyı yenebilirdik fakat önlerde ki Yeşil Sarıklılar olmasaydı "

O zamanlar askerimiz de yeşil sarıklı yoktu. Gelenler kimdir tartışılır tabi ama bunun zorla söyletilmediği aşikar. Tanrı bizim milletimizi her zaman korumuş ve esirgemiştir. Kaç kişi 375 KG. Lık Mermiyi kaldırabilirdi ki Seyit Onbaşı kaldırabildi..?

doğrularımız da bunlar tabiii

Rivayete göre yeşil sarıklılıklar meleklerdir..Sizinde söylediğiniz gibi askerlerimizde yeşil hiç bir şey yoktu..Bi ing. askerine bunu söyletmek çok güç..Doğruluk payını bilemeyiz..Fakat inanmak istediğim şeylerden birisidir..İman gücü,vatan sevgisi hepsinin bilinciyle hareket eden ecdadlara meleklerin yardıma gelmesi şaşırtıcı değil..Ulubatlı hasan ie tam bi mumamma...

Rivayete göre yeşil sarıklılıklar meleklerdir..Sizinde söylediğiniz gibi askerlerimizde yeşil hiç bir şey yoktu..Bi ing. askerine bunu söyletmek çok güç..Doğruluk payını bilemeyiz..Fakat inanmak istediğim şeylerden birisidir..İman gücü,vatan sevgisi hepsinin bilinciyle hareket eden ecdadlara meleklerin yardıma gelmesi şaşırtıcı değil..Ulubatlı hasan ie tam bi mumamma...

Bizim Ecdadımız ne zaman İmanına inanarak iş yaptıysa o zaman yükselişe geçmiştir. Bakınız : Osmanlı İmparatorluğu. Yavuz Gibi Bir İmparator ki Peygamber Efendimiz kendisine bir çöl de yol göstermiştir bunu bilenler bilir ve doğruluk payıda vardır. Geçmişimizde yaşanan olaylara ben hiçbir zaman " imkansız " kelimesini kullanmam. Çünkü Bizim Atalarımız ki Tüm dünyanın diz çöktüğü ve hala intikam almak istedikleri bir Millet haline geldik onların sayesinde. Dünya'da ekonomimiz olmasada, AB'ye girmemiş olsakta o AB'de konuşanların hepsi Türklerin ne olduğunu ne yaptığını bilir. Önemli olan bu irademizi kaybetmememizdir ki umarım kaybetmeyiz. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Bizim Ecdadımız ne zaman İmanına inanarak iş yaptıysa o zaman yükselişe geçmiştir. Bakınız : Osmanlı İmparatorluğu. Yavuz Gibi Bir İmparator ki Peygamber Efendimiz kendisine bir çöl de yol göstermiştir bunu bilenler bilir ve doğruluk payıda vardır. Geçmişimizde yaşanan olaylara ben hiçbir zaman " imkansız " kelimesini kullanmam. Çünkü Bizim Atalarımız ki Tüm dünyanın diz çöktüğü ve hala intikam almak istedikleri bir Millet haline geldik onların sayesinde. Dünya'da ekonomimiz olmasada, AB'ye girmemiş olsakta o AB'de konuşanların hepsi Türklerin ne olduğunu ne yaptığını bilir. Önemli olan bu irademizi kaybetmememizdir ki umarım kaybetmeyiz. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Zaten Osmanlının en parlak dönemlerinden biri Yavuz dönemi..Tabi Kanuniyide unutmamak gerek..Bizler geçmişimize sahip çıkıp araştırdıkça ilerleyebiliriz..Şu an dünyadaki süper güçler arasındaa ilk 10a girme yolundayız..Ve biliyorum ki yıllar sonra koca bir Türkiye olacağız..Atalarımzıdan gelen asil kanla tüm dünyaya hükmedeceğiz..Ben teşekkür ederim..Anlatımınız ve bilgilendirmeniz için...

Zaten Osmanlının en parlak dönemlerinden biri Yavuz dönemi..Tabi Kanuniyide unutmamak gerek..Bizler geçmişimize sahip çıkıp araştırdıkça ilerleyebiliriz..Şu an dünyadaki süper güçler arasındaa ilk 10a girme yolundayız..Ve biliyorum ki yıllar sonra koca bir Türkiye olacağız..Atalarımzıdan gelen asil kanla tüm dünyaya hükmedeceğiz..Ben teşekkür ederim..Anlatımınız ve bilgilendirmeniz için...

Bu düşünceyi aşılamak gerek herkese. Fakat ego problemimiz olduğu sürece; Dini vazifelerin günlük hayatımızdaki işlerimizden daha önemli olduğu şu vakitler de biraz güç ama olacağına inanıyorum. Oktay Sinanoğlu Dünyanın son 300 yıldaki en genç profesörü olmuştur. 2 Kere Nobel'e aday gösterilmiştir. Sanırım Prof. Olduğunda 26 yaşındaydı. Ve bir sözü var çok seviyorum sözlerini ama kendisini ilk o sözü ile tanıdım. Hatta bugun forumda bir arkadaşımıza söylemiştim.

GENÇLER, Türkiye' de adet haline gelmiş göstermelik işlerden kaçının. Sırf üniversite bitirdi desinler diye, ananız babanız Amerika'da mastır yaptı diye öğünebilsin diye yükseköğrenime gitmeyin. Sonunda ancak kendinizi kandırırsınız. Temel gayeleriniz, kendinizin ufak çıkarları ötesinde, kendiniz dışında, bu ülke, bu ulus, Türk dünyası, Avrasya, insanlık için olsun. Yüksek hedefleriniz için çalışın. O zaman, kendi durumunuz da kendiliğinden düzelecektir. Maddiyat ile maneviyati dengeleyin. Formülünüz 'bilim' + 'gönül'dür. Bu iki kanadın biri eksik olursa ne kendinize ne de insanlığa hayrınız dokunur.

Bu sınırları aşabilirsek ne mutlu..

Rica ederim.
icon14.gif

Osmanlı tarihinde ' Ulubatlı Hasan ' diye biri yoktur, nokta

İstanbulun fethindede Bizans surlarına ilk sancağı diktiği iddia edilen kişi ama her ne olursa olsun kimse kim :) biz ona ulubatlı hasan diyelim

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri