Ulu Divan Kavgası Büyüyor

Bezmi$h

Banned
PKK'nın kaçırdığı Hüseyin Aygün ve Şamil Tayyar arasındaki tartışma hız kaybetmeden devam ediyor.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kaçırılmasıyla ilgili olarak bazı iddialarda bulunan AK Partili Şamil Tayyar'a ''Kendisini Ulu Divan'a havale ediyorum. Ulu Divan, Pir Sultan'ın kullandığı bir kavramdır. Başka bir şey söylemeyeceğim. Ağzımı mı bozayım yani'' tepkisini gösterdi. Tayyar da Aygün'ün bu sözlerine Twitter'dan yanıt verdi.

"SEN TERÖRİSTLERİ ULU DİVANA HAVALE ET"

Şamil Tayyar tepkisini, "Hüseyin Aygün'ün şahsıma ilişkin "Ulu Divana havale ediyorum' açıklaması, öç almaya yönelik açık tehdittir, savcıları göreve çağırıyorum. Kafasına silah uzatan teröristlere iyi gençler diyen Aygün'ün elinde sadece kalem olanı tehdide yeltenmesi, dağ çarpması değilse cinnettir. Ey Aygün sende azıcık onur varsa, bir yazarı ve siyasetçiyi değil çocuklarına gözyaşı döktüren teröristleri Ulu Divana havale et!" diye gösterdi.

"MKYK'DA KONUŞULMADIK!"

AK Partili Şamil Tayyar ayrıca Ak Parti MKYK'da Hüseyin Çelik ve şahsının tek satır gündem konusu olmadığını belirterek, "Aksi haberler fabrikasyondur. CHP ile karıştırmışlar" dedi. Ak Parti MKYK'da iki milletvekilinin uyarılmasının gündeme geldiği şeklinde haberler ortaya atılmıştı

AYGÜN: CEVAP VERMEYE GEREK DUYMUYORUM

Tayyar'ın Twitter'dan yanıtını gören Aygün, gazetecilerin bu yöndeki sorularına ''Cevap vermeye gerek duymuyorum'' cevabını verdi.

Ancak Şamil Tayyar konunun peşini bırakmadı ve Meclis'te gazetecilerle de tartışmayı sürdürdü.

"PKK İLE DAĞDA ROMANTİK BİR AŞK YAŞAMIŞ"

Aygün'ün, PKK ile gönül işbirliğine girdiğini ve iki gün boyunca dağda romantik bir aşk yaşadıklarını ifade ederek "Anlıyoruz ki bundan sonra Hüseyin Aygün, PKK'nın CHP'deki sözcüsüdür ve temsilcisidir. Yaptığı açıklama bunun da teyididir" dedi.

Aygün'ün, kendisine yönelik 'Ulu Divan'a havale ediyorum' sözlerinin de 'açık bir tehdit gibi göründüğünü' öne süren Tayyar, şöyle konuştu:

"Ben literatüre hakim değilim. Ne anlama geldiğini bilmiyorum. Ancak el yordamıyla kısa bir araştırma yaptım. Alevi kesiminin bir üst mahkemesi gibi gözüküyor. Orada ocaklar bir araya gelir ve öç almak için karar verirlermiş. Bu öç alma nasıl oluyor, bacak mı kesiyorlar, kol mu kesiyorlar yoksa başka şekilde mi tezahür ediyor onu bilmiyorum. Ama sonuçta ne olursa olsun bir milletvekilinin kendisinin kafasına silah uzatanlara 'iyi gençler' derken, elinde sadece kalemi olan bir yazara ve gazeteciye bu şekilde tehdit savurması manidar. Kendisini de ben kamu vicdanına havale ediyorum"

"PARTİDEN UYARI GELMEDİ"

Açıklamaları ile ilgili olarak Ak Parti'den kendisine bir uyarı gelip gelmediğinin sorulması üzerine Tayyar, "Hayır, herhangi bir uyarı gelmedi" dedi.

ŞAMİL TAYYAR'DAN BÜYÜK İDDİA

Tayyar, sözlerini "Bundan sonra CHP'nin yeni bir krizi olmuştur. Adı Hüseyin Aygün'dür. Takip edin, göreceksiniz; CHP de bundan çok ciddi şekilde rahatsız olmuştur. Önümüzdeki dönemde CHP'de Hüseyin Aygün odaklı ciddi tartışmalar olacaktır" diye sonlandırdı.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri