Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, 4,5 liranın altında yemek satan firmaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca denetlenmesi gerektiğini söyledi.
İZMİR - Bozdağ, merdiven altı işletmeler nedeniyle haksız rekabet ortamı oluştuğunu, bakanlıktan işletme kayıt belgesi bulunmayan ve yemek üretimine uygun olmayan firmaların üretimden men edilmesine yönelik talepte bulunduklarını belirtti.
Kayıt sisteminin yaygınlaşmasına katkıda bulunacak her işleme federasyon olarak destek olacaklarını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:
''Piyasamızda hepimizin muhatap olduğu ve biz üreticileri zarara uğratan ucuz yemek konusuna dikkati çekmek istiyoruz. 4,5 liranın altında yemek veren firmaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca incelenmesini istiyoruz. Bu işletmelerin malzeme alımlarında ne gibi şeylerden faydalandığının, yemeği nasıl ucuza mal ettiklerinin araştırılmasını istiyoruz. Düğün gibi toplu yemeklerin temininde de aynı denetimlerin yapılmasını talep ediyoruz. Nasıl ki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kullandığımız et, ekmek, yoğurt, baharatı denetliyorsa ruhsatsız yerden yemek alan işletmeleri de denetlemeli, bu yemekleri dökmeli ve bunlar basın aracılığıyla duyurulmalıdır, afişe edilmelidir. Sineklerle değil esas olarak bataklıkla uğraşmalıyız.''
''KANTİNLER DEVRE DIŞI BIRAKILMALI''
Okullarda verilen yemeklerin üretici fabrikalardan alınması gerektiğini belirten Bozdağ, kantinlerin devre dışı bırakılması gerektiğini söyledi.
Yemek üretimi yapacak işletmelerin fiziki koşullarını belirleyen yasal düzenlemelerin revize edilmesi gerektiğine işaret eden Bozdağ, üretim ve hizmet standartlarının kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.
Hüseyin Bozdağ, işletmelerin yemek üretim faaliyetlerine geçmeden önce bağlı oldukları dernek veya odadan hizmet yeterlilik belgesi almasına ilişkin yasal düzenleme yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İZMİR - Bozdağ, merdiven altı işletmeler nedeniyle haksız rekabet ortamı oluştuğunu, bakanlıktan işletme kayıt belgesi bulunmayan ve yemek üretimine uygun olmayan firmaların üretimden men edilmesine yönelik talepte bulunduklarını belirtti.
Kayıt sisteminin yaygınlaşmasına katkıda bulunacak her işleme federasyon olarak destek olacaklarını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:
''Piyasamızda hepimizin muhatap olduğu ve biz üreticileri zarara uğratan ucuz yemek konusuna dikkati çekmek istiyoruz. 4,5 liranın altında yemek veren firmaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca incelenmesini istiyoruz. Bu işletmelerin malzeme alımlarında ne gibi şeylerden faydalandığının, yemeği nasıl ucuza mal ettiklerinin araştırılmasını istiyoruz. Düğün gibi toplu yemeklerin temininde de aynı denetimlerin yapılmasını talep ediyoruz. Nasıl ki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kullandığımız et, ekmek, yoğurt, baharatı denetliyorsa ruhsatsız yerden yemek alan işletmeleri de denetlemeli, bu yemekleri dökmeli ve bunlar basın aracılığıyla duyurulmalıdır, afişe edilmelidir. Sineklerle değil esas olarak bataklıkla uğraşmalıyız.''
''KANTİNLER DEVRE DIŞI BIRAKILMALI''
Okullarda verilen yemeklerin üretici fabrikalardan alınması gerektiğini belirten Bozdağ, kantinlerin devre dışı bırakılması gerektiğini söyledi.
Yemek üretimi yapacak işletmelerin fiziki koşullarını belirleyen yasal düzenlemelerin revize edilmesi gerektiğine işaret eden Bozdağ, üretim ve hizmet standartlarının kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.
Hüseyin Bozdağ, işletmelerin yemek üretim faaliyetlerine geçmeden önce bağlı oldukları dernek veya odadan hizmet yeterlilik belgesi almasına ilişkin yasal düzenleme yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.