Kumtanesi
Bayan Üye
Üç Renkli Börek
Malzemeler
4 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
250gr pastırma
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
üstüne sürmek için yumurta sarısı
Hazırlanması:
1-Birinci yufkayı masaya serip yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın.
Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın.
2- Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. Dördüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin.
3-Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün.
4-İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin