ashli
Bayan Üye
...Üç Kelebek...
KIRMIZI KELEBEK–Yağmur yağacak
SARI KELEBEK– Hemen saklanacak bir yer bulmalıyız.
MOR KELEBEK-Yoksa ıslanırız ve ölürüz.
Önce gülün yanına gittiler.
KIRMIZI KELEBEK- gül güzel gül. Yağmur başlayacak. Biz de ıslanacağız bizi yapraklarının altına saklar mısın. O zaman ıslanmayız
GÜL- ayyy ben ki çiçeklerin en güzeliyim sizi yanıma alırsam güzelliğim bozulur. Çekilin çekilin.
KIRMIZI KELEBEK- lütfen gül ıslanırsak ölürüz
GÜL- eh peki madem ama sadece sen gel. Çünkü sende benim gibi kırmızısın. Kırmızı renk çok güzel ama diğer kelebekler olmaz
KIRMIZI KELEBEK- olmaz yapamam ben arkadaşlarımı bırakamam
GÜL- ozaman sen bilirsin. Hadi gidin yanımdan aa güzelliğimi engelliyorsunuz
sonra lalaye uçtular gök gürlemeye devam ediyordu
SARI KELEBEK- lale güzel lale . Yağmur başlayacak. Biz de ıslanacağız bizi yapraklarının altına saklar mısın. O zaman ıslanmayız
LALE- ıhıhhh ben çiçeklerin en zarifiyim. Sizi yanıma alırsam zerafetim bozulur. gidin yanımda bile duramazsınız pis böcekler ıyyy ıyyy
SARI KELEBEK- lütfen güzel lale. Islanırsak ölürüz
LALE- eh iyi o zaman ama sadece sen gel. Diğer kelebekler olmaz. Sende aynı benim gibi sarı renksin. Ben sarıyı çok severim
SARI KELEBEK- olmaz yapamam ben arkadaşlarımı bırakamam
LALE- iyi tamam tamam. Sen bilirsin gidin ozaman yanımdan
3 kelebek üzgün şekilde mor menekşeye doğru uçarlar.
MOR KELEBEK- mor menekşe güzel menekşe Yağmur başlayacak. Biz de ıslanacağız bizi yapraklarının altına saklar mısın. O zaman ıslanmayız
MOR MENEKŞE-hah hah haha - güler- ayol ben çiçeklerin kraliçesiyim. Rengim eşsizdir. Yapraklarım kadife gibi yumuşacıktır. Sizi neden saklayayım ki
MOR KELEBEK- lütfen ıslanırsak ölürüz
MOR MENEKŞE- ee madem çok ısrar ettiniz. Ama bak söyleyeyim ben sadece seni saklarım. Rengin benimki gibi asil bi renk. Mor. Ben moru çok severim
MOR KELEBEK- olmaz ben arkadaşlarımı yalnız bırakamam
MOR MENEKŞE.- ee çekil git o zaman vaktimi harcadım sana of
zavallı kelebekler uçıuşurken yağmur başlamış. O sırada bir ses
GÖKKUŞAĞI-pıiişşşt kelebekler buraya bakın yukarıya
3 KELEBEK AYNI ANDA – sende kimsin
GÖKKUŞAĞI- benim gökkuşağı hadi gelin saklayayım sizi yağmurda ıslanmayın
3 KELEBEK- oleyy yaşa gökkuşağı
bir süre sonra yağmur diner ve kelebekler çıkarlar ama o da ne tek renk olan kelebeklerin kanatları rengarenk olmuştur
3KELEBEK- aa rengarenk olmuşuz ama bu nasıl oldu
GÖKKUŞAĞI- ben sizi izledim. Siz isteseydiniz arkadaşlarınız bırakıp kendiniz saklanabilirdiniz. Ama yapmadınız. Aferin size işte bende sizin bu arkadaşlığınız ödüllendirdim size renklerimden verdim. Artık sizi beğenmeyen çiçeklerden daha güzelsiniz hadi uçun kelebekler
ÇİÇEKLER [kelebeklere bakarak]
GÜL- aaa bak ne kadar güzel olmuşlar
LALE -ayy sinir oldum bak şimdi
MOR MENEKŞE- renkleri ne güzel olmuş
ŞARKI hep birlikte söylenirken kelebekler kanat çırparak sahneden inerler
pır pır pır pır uçuşur kelebekler
renk renk kanatları doğayı süsler
uç kelebek bahar geldi
bütün kırlar çiçeklendi