Turunç Reçeli

` GüLşah

Bayan Üye
MALZEMELER

10 adet turunç
5 su bardağı su
1 kg. toz şeker
1 adet limon suyu

YAPILIŞI

Turunçlar, dış kabuk kısmındaki beyazlar görünmeyecek şekilde rendelenir. Rendelenen turunçlar dörde bölünerek içleri çıkartılır. Suda haşlanır ve soğuk suyu alınır. Bir veya iki gün suda bekletilirken bir kaç defa suları değiştirilir. Tatlılaşması sonucu avuç içinde sıkılarak her parça uzunlamasına içe doğru kıvrılmak sureti ile ipliğe dizilir ve bir halka haline getirilir. Diğer tarafta hazırlanmış ve kaynamakta olan şurubun içine atılarak, şurup reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Limon suyu katılır. Bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst