Turunç Çiçeği Reçeli

Salvo

Kayıtlı Üye
Turunç Çiçeği Reçeli


Malzemeler

* 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı
* 2 su bardağı şeker
* 1 adet limon


3717049677_50a1c91ecb.jpg


Hazırlanışı

1. Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır.
2. Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır.
3. Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır.
4. Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir.
5. Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir.
6. Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır.
7. Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst