Hestia
Bayan Üye
Türlü Çorbası

Malzemeler:
-1 çay bardağı pirinç
-1 demet taze soğan
-200 gram taze îç barbunya fasulyesi
-50 gram iç bezelye
-250 gram ıspanak
-2 havuç
-2 sap kereviz
-7 kabak
-3 domates
-2 patates
-75 gram çalı fasulyesi veya börülce
-2 küçük soğan
-2 kahve fincanı kıyılmış maydanoz
-2 lt et suyu
-4 ç. kaşığı zeytinyağı
-2 çorba kaşığı margarin
-Tuz
-Karabiber
Yapılışı:
Havuçla kabağın üstünü kazıyın. Kabuğu soyulmuş patatesle birlikte yıkadıktan sonra tavla zarı iriliğinde parçalara doğrayın. Taze soğanı ayıklayın, iyice yıkanmış ıspanak ve sap kerevizle birlikte ince ince kıyın. Çalı fasulyelerinin iki ucunu kesin. Küçük parçalara doğrayın. Domatesleri küp küp kesin. Bir tencereye soğanı rendeleyerek alın. Maydanozu katın. Zeytinyağıyla margarini de kattıktan sonra tencereyi orta ısılı ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleşince küçük parçalara doğranmış havucu, kabağı, patatesi, taze soğanı, ıspanağı, kerevizi, domatesi, çalı fasulyesini, iç barbunyayı, iç bezelyeyi ve pirinci katın. Tuzlayıp biberleyerek bir süre karıştırın. Üzerine sıcak et suyunu dökerek çorbayı kısık ateşte pişirin.

Malzemeler:
-1 çay bardağı pirinç
-1 demet taze soğan
-200 gram taze îç barbunya fasulyesi
-50 gram iç bezelye
-250 gram ıspanak
-2 havuç
-2 sap kereviz
-7 kabak
-3 domates
-2 patates
-75 gram çalı fasulyesi veya börülce
-2 küçük soğan
-2 kahve fincanı kıyılmış maydanoz
-2 lt et suyu
-4 ç. kaşığı zeytinyağı
-2 çorba kaşığı margarin
-Tuz
-Karabiber
Yapılışı:
Havuçla kabağın üstünü kazıyın. Kabuğu soyulmuş patatesle birlikte yıkadıktan sonra tavla zarı iriliğinde parçalara doğrayın. Taze soğanı ayıklayın, iyice yıkanmış ıspanak ve sap kerevizle birlikte ince ince kıyın. Çalı fasulyelerinin iki ucunu kesin. Küçük parçalara doğrayın. Domatesleri küp küp kesin. Bir tencereye soğanı rendeleyerek alın. Maydanozu katın. Zeytinyağıyla margarini de kattıktan sonra tencereyi orta ısılı ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleşince küçük parçalara doğranmış havucu, kabağı, patatesi, taze soğanı, ıspanağı, kerevizi, domatesi, çalı fasulyesini, iç barbunyayı, iç bezelyeyi ve pirinci katın. Tuzlayıp biberleyerek bir süre karıştırın. Üzerine sıcak et suyunu dökerek çorbayı kısık ateşte pişirin.