Türk'üm diyen Herkez Okmalıve paylaşmalı.

hübenya

Banned
Duyarsız kaLma payLaş !
...
Borla çalışan araba üretildi, maliyeti 200 tl olan 1 kg bor ile 19 000 km yol yapabiliyor.(1100kg.... oto sabit 100 km süratle giderse) Bu demek oluyorki Petrole son. Tam tersine Batılı ülkeler bor işletmeciliğinin kansere yol açtığını idda ederek BOR madenininden soğutma çabası içindeler. Oysa bu mucize maden kanser tedavisinde de kullanılmaktadır. Türkiye kiskacta.
Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti.
TÜRKİYE, dünyada bor rezervinin yüzde 73`üne sahip Ve Türkiye GELECEĞİN DUBAİSİDİR
ve uluslararasi teroristler Türkiye uyanmadan bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor.
Bu yazıyı paylaşarak en azından bir toplum bilinci oluşmasna yardım edebiliriz

Dipnot:Aman Be Heryerde de bu yazı var deyip de geçmeyin unutmayınki heryerde bu yazıyı görmek demek azda olsa toplumumuzun bilinçleniyor olmasıdır..Sende paylaş ve TÜRKİYE'ne sahip cık.. Eğer önem verşyorsan sosyal paylaşım sitelerinde paylaşınız lütfen...

Facebook = http://www.facebook.com/photo.php?fbid=165281620166744&set=a.165281600166746.43036.135168876511352

---> Türk'üm diyen Herkez Okmalıve paylaşmalı.

bor'un çok kıymetli olduğunu petrol bitince tek yakıt bor oalcağını biliyordum.

Allahtan cografyada bu madenin ne kadar önemli olduğu anlatılıyor.

ben genç hiçbi arkadaşımın bunu bilmediğini düşünmüyorum.

bu kadar olay yaratmaya gerek yok.

bunu ülke liderlerine aşılaman gerek. ham madde olarak satıyorlar bor'u o ülkelerde bor'u işleyip bize geri satıyorlar xD dünyanın %73'ü sende bulunsun bor'un ama bor nası işlenir bilme olacak iş mi ?

işlenmiş olarak satılsa bu maden ülkenin cebine hem daha fazla para girer hemde dışardan işlenmişini almak zorunda kalmayız.

ama bunu düşenen var mı ?

sanmıyorum

bor'un çok kıymetli olduğunu petrol bitince tek yakıt bor oalcağını biliyordum.

Allahtan cografyada bu madenin ne kadar önemli olduğu anlatılıyor.

ben genç hiçbi arkadaşımın bunu bilmediğini düşünmüyorum.

bu kadar olay yaratmaya gerek yok.

bunu ülke liderlerine aşılaman gerek. ham madde olarak satıyorlar bor'u o ülkelerde bor'u işleyip bize geri satıyorlar xD dünyanın %73'ü sende bulunsun bor'un ama bor nası işlenir bilme olacak iş mi ?

işlenmiş olarak satılsa bu maden ülkenin cebine hem daha fazla para girer hemde dışardan işlenmişini almak zorunda kalmayız.

ama bunu düşenen var mı ?

sanmıyorum

sen bizi iyice ırak yaptın. zaten liderler bu konuda bilgili. bor daha işlenmeye başlamadı dünyada.henüz gerek yok 1
heralde bir başbakan, cumhurbaşkanı veya en azından boru işleyen türk firmaları senin düşündüğünü elbetteki düşünüyor.2
adaha bor heniz gerekli değil. geleceğin yakıtı diyoruz. 3

:11:

kendinle çelişiyorsun ;)

bu maden işleniyor arkadaşım ;)

bunu sen knoundaki ilk cümlenle kanıtlamış oldun '' Borla çalışan araba üretildi ''

bide en azından boru işleyen Türk firmaları demişin? ee hani boru işlenmiyordu xD

Türkiye, dünyada Bor rezervlerinin %65′ine sahip bulunurken, dünya üretiminin %32’sini gerçekleştiriyor. Türkiye dışındaki ülkelerde Bor rezervlerinin ömrü son 50 yıllık iken ülkemiz tüm dünyanın 450 -500 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek Bor rezervlerine sahip konumdadır.
Türkiye’de devlete ait olan Eti holding A.Ş. aracılığı ile Bor madenleri, Burhaniye’den Savaştepe’ye, Susurluk’tan Dursunbey’e, Bigadiç’ten Sultançay’ına, Bursa Kestelek’ten Sındırga’ya, Kütahya Emet’den Eskişehir Kırka’ya kadar 1 milyon 700 bin hektarlık bir Bor maden rezervleri alanı kamulaştırılmış durumdadır. Bu alanlardaki rezervleri yaklaşık 2.5 milyar tonluk kapasiteyle dünyanın en zengin ülkesi Türkiye’dir. Bu Bor’un ülkemiz için ekonomik değer olarak 1 trilyon dolardan daha fazla zenginliğe sahiptir. Türkiye Bor madenlerinin ihracatının %50’sini ham madde halinde, %50’sini işlenmiş olarak satmaktadır.

benim savunduğum tek görüş var oda işlenmiş olarak bu madenin satılması daha fazla para ediyor çünkü. ülkeye biraz ekonomi katılmalı ve bu madeni işleyebilen firmalar markalar var ise dışardan hazırını alacağımıza biz üretelim hepsi bu.

son cümlene gleince geleceğin madeni evet peki neden geleceğin madeni biliyormusun ?

petrol bittiğinde yakıtlarda kullanıcağı için :)

bu söze bakıp borun işlenmedğini düşünme :)

Bu yüzyılın en önemli madenleri arasında yer alan Bor rezervinin yarısından fazlası Türkiye’de bulunuyor. Bor, nükleer sanayiden uzay araçlarına, gübre sanayiinden ilaç sanayine, kimya sanayinden otomobil sanayine kadar 400′ü aşkın alanda kullanılıyor.

Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri