"Türkler ile Kürtler eşit olamaz"

Director23

Banned
CHP'li vekilin sözlerine tepki yağdı!

Ana dilde savunmaya" ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan kanun tasarısının, anadilde savunma imkanının düzenleyen ilk maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Madde üzerindeki görüşmelerde, milletvekilleri arasında sık sık tartışma yaşandı.

CHP'DE ŞOK İSTİFA

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Kürt milliyetçiliğini bana 'ilericilik' ve 'bağımsızcılık' diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz." sözleri önce Meclis'i, ardından da dalga dalga yayılarak Türkiye'yi sarstı. Güler'in sözleri CHP'de şok bir istifaya da neden oldu. CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, partisinden istifa etti.

İşte anadilde savunma tartışmalarına damga vuran ve Meclis tutanaklarına giren o sözler:

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Burada herhâlde şimdiye kadar böyle konuşmalar duyulmamıştır. BDP Grubundan Sayın Akat'ın yaptığı konuşma kanımızı dondurdu. Sanki başka bir devletin parlamenteriydi, bize "Siz." diye diye inanılmaz şeyler söyledi.

HASİP KAPLAN - Devletin değil, Türkiye'nin parlamenteriyim.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - AKP'nin, Türk ulusunu tarihten silmeye, Türk vatandaşlığını tarihten silmeye dönük olan girişimlerinde BDP'yle nasıl iş birliği yaptıklarını onun konuşmasında gördük.

MEHMET METİNER - Yok öyle bir şey. Ne alakası var?

OKTAY VURAL - AKP-BDP koalisyonu zaten!

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Öyle bir şey nasıl yok? Anayasa Uzlaşma Komisyonuna vatandaşlık maddesi için partiniz ne önerdi arkadaşlar? "Türk vatandaşlığı"nı değil, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı"nı öneriyorsunuz. Başbakanınız salı günü "Bizim temelimiz Anasırı İslam'dır." diyor.

AYŞE NUR BAHÇEKAPILI - Sayın Başkan…

BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Türklük ırkçılıktır." diyor.

İHSAN ŞENER - Doğru söylüyor.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Ve biz bunu tarihten sileceğiz." diyor. Burada büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz, büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz.

MEHMET METİNER - Biz ulusalcı değiliz, biz ırkçı değiliz. O Anayasa'yı değiştireceğiz.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - O büyük ulusal parti olarak, tek tek şahıs olarak ihanet ediyorsunuz.

MEHMET METİNER - Anayasa'yı size rağmen değiştireceğiz.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Sosyal demokrasiye "militarizm" demek ha?

İDRİS BALUKEN - Sosyalist Enternasyonel'den de kovduracağız; merak etmeyin. Hem burada ulusalcılık yapıp hem dünyada solculuk yapamazsınız.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)

İDRİS BALUKEN - Biz asla milliyetçi değiliz, siz ulusalcısınız, ulusalcısınız!

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız.

İDRİS BALUKEN - Sizi Sosyalist Enternasyonel'den de attıracağız, hiç merak etmeyin.

SIRRI SAKIK - Vallahi, Türkiye'de sizin faşist anlayışınız var.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız.

TWITTER'DA TREND TOPIC OLDU

Birgül Ayman Güler'in sözleri TBMM Genel Kurulu'nda büyük tartışmalara neden olurken, sosyal medyada da yankı buldu. Twitter'da Güler'in adı trend topic listesine girdi. Kullanıcıların büyük çoğunluğu Güler'in sözlerine tepki gösterirken, bazı kullanıcılar ise CHP'li vekile destek tweet'leri attı.

Kaynak: Habertürk

---> "Türkler ile Kürtler eşit olamaz"

Uzun bir zaman sonra mecliste bir vekil duygularıma tercüman oldu !

Sayın vekilim Birgül Ayman Güler'in ağzına sağlık !

Farkındayım şuan büyük bir tepki alıyorsunuz hem kendi partiniz içerisinde ki dalkavuklardan hem de başka partilerden .. Gelen tepkilerden sonra "bu sözüm yanlış anlaşıldı-çarptırıldı , öyle demek istemedim" gibi bir açıklama yapmazsınız umarım !

Chp içerisinde bu vekilimize tepki değil destek olanların çoğunlukta olması dileğiyle ..

Bu ülkede yaşayan herkes aynı haklara sahiptir bazıları memnun olmayan haklarından sıyrılıp nifak tohumları ekerlerse, ayrı bi devlet ayrı bir dil ayrı bir bayrak açmak isterlerse onlarla biz eşit olamayız bu vatana hainliktir şehitlerimize haksızlıktır gümrük kapısından çıkış yapsınlar ...

Bu ülke toprakları üzerinde yaşayan, diline, bayrağına, şehitlerine saygısı olan herkes eşit haklara sahiptir. Ülkeyi bölmek isteyenlerle diğerlerini aynı kefeye koymamakta fayda var.

burda senle sıyaset yapmak ıstemıom genc ben turkle kurt esıt sayılmaz gorusune soyledım.

Yöneticilik pozisyonunda olan birinin bu hitap tarzın yanlış ve çirkindir aynı zamanda diğer üyelere kötü örnek olmaktadır !

Şu altını çizdiğim noktaya gelecek olursak ; keşke başlığı okuyup yorum yapmasaydın :) Haberin içeriğini okudun mu ?

Türk ulusalcılığı ile Kürt milliyetçiliği eşit olamaz demiş ..

Ama haberde başlık tamamen farklı atılmış :) Ben ilişmedim bilerek bakalım kaç kişi konuyu okuyacak nasıl yorumlar çıkacak diye ama görüyorum ki haber okuma anlayışı çok düşük . Sadece başlığa bakarak yorumlar yapıyoruz ..

Yöneticilik pozisyonunda olan birinin bu hitap tarzın yanlış ve çirkindir aynı zamanda diğer üyelere kötü örnek olmaktadır !

Şu altını çizdiğim noktaya gelecek olursak ; keşke başlığı okuyup yorum yapmasaydın :) Haberin içeriğini okudun mu ?

Türk ulusalcılığı ile Kürt milliyetçiliği eşit olamaz demiş ..

Ama haberde başlık tamamen farklı atılmış :) Ben ilişmedim bilerek bakalım kaç kişi konuyu okuyacak nasıl yorumlar çıkacak diye ama görüyorum ki haber okuma anlayışı çok düşük . Sadece başlığa bakarak yorumlar yapıyoruz ..

hacı sen kafana takma :) ben objektıf bı ınsanım bana gore haklı kımse onun yanındayım.

[MENTION=154200]Director23[/MENTION] hacı senın ıcın ızledım bu haberı bu kadın turk kurt sorununu tetıklemekten baska bısey yapmıo tamam acıkalrsın ama daha sade bı dılle acıklarsın bu kadının soyledıgı sozler dırekt kurt halkınının bu sozlerı yanlıs anlamasına neden oluo sımdı dagdakılerı dolduracaklar unıversıtedekı genclerımızın beynını yıkayıp dag kadrosuna adam kazandıracaklar bak meclıs kurt halkı ıcın bunları bunları dedı dıyecekler

olaya objektıf olarak yaklas empatı kur sen kurt olsaydın bu sozlerı nasıl algılardın ???

yanı ısın ozu ıster a ınsanı ıster b ınsanı olsn meclıste aklı basında ınsan yok hepsi biribirinden beter benım gorusum bu dedıgım sozunde arkasındayım ıster bana katılırsın ıster katılmazsın

[MENTION=154200]Director23[/MENTION] hacı senın ıcın ızledım bu haberı bu kadın turk kurt sorununu tetıklemekten baska bısey yapmıo tamam acıkalrsın ama daha sade bı dılle acıklarsın bu kadının soyledıgı sozler dırekt kurt halkınının bu sozlerı yanlıs anlamasına neden oluo sımdı dagdakılerı dolduracaklar unıversıtedekı genclerımızın beynını yıkayıp dag kadrosuna adam kazandıracaklar bak meclıs kurt halkı ıcın bunları bunları dedı dıyecekler

olaya objektıf olarak yaklas empatı kur sen kurt olsaydın bu sozlerı nasıl algılardın ???

yanı ısın ozu ıster a ınsanı ıster b ınsanı olsn meclıste aklı basında ınsan yok hepsi biribirinden beter benım gorusum bu dedıgım sozunde arkasındayım ıster bana katılırsın ıster katılmazsın

Hacısı benim için izlemişsin ama yine anlamamışsın olup biteni :)
Bu vekilin söyledikleri Türk - kürt sorununu tetiklediğini düşünüyorsan o zaman bu soracağım soruların cevabını ver bay objektif bilader...

-Bu ülkede Türk-kürt meselesini alevlendiren hangi partidir ?
-Kürt açılımıyla insanları bir birine düşüren hangi partidir ?
-1964 den beri yayıncılık hayatını sürdüren TRT kanalına kürt kanalı açtıran hangi partidir ?
-Üniversiteler de kürt dili ve edebiyatı bölümlerini açan hangi partidir ?
-Kültür Bakanlığının kürtçe kitap basması hangi iktidarın tekelidir ?
-Kürtçü gazeteci ve aydınların serbest , Türkçü,Atatürkçü gazetecilerin içeriye atılması hangi parti döneminde oldu ?
-Üniversiteler de rektörlerin değiştirilip cemaatçilerin getirilmesi akabinde kck yapılanması hangi parti döneminde ?

Madem objektifsin hadi söyle bakalım bu vekilin söylediklerimi ayrımcılığı tetikliyor yoksa yukarıda maddeleri gerçekleştirenler mi ?

Ben Tanrı'ya şükür Türk'üm bırak empatiyi kürtçü modaya uymayı !

Şu bodladığım yere gelecek olursak ; madem görüşün bu o zaman ilk mesajına "gerizekalı" değil bunu yazacaktın !

Hacısı benim için izlemişsin ama yine anlamamışsın olup biteni :)
Bu vekilin söyledikleri Türk - kürt sorununu tetiklediğini düşünüyorsan o zaman bu soracağım soruların cevabını ver bay objektif bilader...

-Bu ülkede Türk-kürt meselesini alevlendiren hangi partidir ?
-Kürt açılımıyla insanları bir birine düşüren hangi partidir ?
-1964 den beri yayıncılık hayatını sürdüren TRT kanalına kürt kanalı açtıran hangi partidir ?
-Üniversiteler de kürt dili ve edebiyatı bölümlerini açan hangi partidir ?
-Kültür Bakanlığının kürtçe kitap basması hangi iktidarın tekelidir ?
-Kürtçü gazeteci ve aydınların serbest , Türkçü,Atatürkçü gazetecilerin içeriye atılması hangi parti döneminde oldu ?
-Üniversiteler de rektörlerin değiştirilip cemaatçilerin getirilmesi akabinde kck yapılanması hangi parti döneminde ?

Madem objektifsin hadi söyle bakalım bu vekilin söylediklerimi ayrımcılığı tetikliyor yoksa yukarıda maddeleri gerçekleştirenler mi ?

Ben Tanrı'ya şükür Türk'üm bırak empatiyi kürtçü modaya uymayı !

Şu bodladığım yere gelecek olursak ; madem görüşün bu o zaman ilk mesajına "gerizekalı" değil bunu yazacaktın !

ahh ahh hepsı bırbırınden beter ınsanlar dıom ya sana :R anlamamaya calısıon benı xD kardesım benım sıyası gorusumu destekleyen hıcbır partı kurulmadı daha.

sen ne dıe dusunuon bılmıom ama a veya b kısısınden hıcbırısını kesınlıkle desteklemıom

24.01.2013

Uzun bir zaman sonra mecliste bir vekil duygularıma tercüman oldu !

Sayın vekilim Birgül Ayman Güler'in ağzına sağlık !

Farkındayım şuan büyük bir tepki alıyorsunuz hem kendi partiniz içerisinde ki dalkavuklardan hem de başka partilerden .. Gelen tepkilerden sonra "bu sözüm yanlış anlaşıldı-çarptırıldı , öyle demek istemedim" gibi bir açıklama yapmazsınız umarım !

Chp içerisinde bu vekilimize tepki değil destek olanların çoğunlukta olması dileğiyle ..

28.01.2013

Birgül Ayman Güler yaptığı açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığı bu ülkede Türk ve kürtlerin eşit haklara sahip olduğunu belirtti !

Umarım bu hatayı yapmazsın demiştim ama baskılara daha fazla dayanamayıp tükürdüğünü yaladın !
Yazık , ne desem boş . Böyle ana muhalefet partisi olmaz olsun .

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri