Türkiye'nin en pahalı belgeseli çekiliyor

RaPizM^^

Bayan Üye
Rumeli'ye geçiş, İstanbul'un Fethi, Yavuz'un ordusunun çölden geçişi ve Mohaç Savaşı sahneleri, 'Ustalar Alimler Sultanlar' adlı belgesel için 3 boyutlu animasyon olarak canlandırılacak...



Yapımcılığını Tekden Film ve Yayıncılık adına Kemal Tekden ve Mehmet Bozdağ’ın, Yönetmenliğini Murat Saraçoğlu, Sanat Yönetmenliğini Mustafa Ziya Ülkenciler ve Görüntü Yönetmenliğini Gökhan Atılmış’ın üstlendiği Ustalar Alimler Sultanlar belgesel filmi dalında Türkiye’nin en pahalı yapımları arasına girmeye hazırlanıyor.

Yapımcıları, çekimleri Kayseri’de süren ve Aralık ayında vizyona girmesi planlanan Ustalar Alimler Sultanların Filminin bugüne dek Türkiye'de yapılan en görkemli belgesel film olacağını iddia ediyorlar. İddianın içinin ne kadar dolacağını zaman gösterecek...

Osmanlı medeniyeti inşa eden ve cihan devleti kurma fikrini sultanların zihnine yerleştiren alimlerin ve sanatkârların hikâyesini anlatmak için kolları sıvayan Ustalar Alimler Sultanlar Belgesel Filminin yapımcıları, Osmanlı İmparatorluğu’nun 350 yılı ve sultanlara kılavuzluk eden; Davudel El Kayseri, Süleyman Paşa, Akşemsettin, Molla Gürani, Hoca Zeyrek, Yahya Efendi, Matrukçu Nasuh, Pargalı İbrahim, Bellini, Mimar Sinan, Fuzuli ve Piri Reis'in düşünce ve insana bakışlarını gözler önüne serecek.

7 SULTAN 350 YIL

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk 350 yılının anlatıldığı Ustalar, Alimler, Sultanlar belgesel filminde medeniyetin mimarları buluşturulacak. Dünya’ya özgün bir medeniyet armağan eden Osmanlı ve tarihinin bugüne kadar sinema dünyasında yeterince işlenilmediğini, sadece bir savaş tarihi olarak anlatıldığını ifade eden Mehmet Bozdağ Ustalar Alimler Sultanlar Belgesel Filminde medeniyetin mimarlarını buluşturduklarını söyledi.

Filmin yapımcıları arasında yer alan senarist Mehmet Bozdağ, Aralık ayında vizyona girmesi planlanan belgesel filimde sultanlara kılavuzluk eden, medeniyeti inşa eden ve cihan devleti kurma fikrini sultanların zihnine yerleştiren alimlerin ve sanatkârların hikayesini anlattıklarını belirtti.

Bozdağ, “İnsanımızın kendi medeniyet birikiminden habersiz oluşu ve Batı'nın tek medeniyet gibi algılanması bizim çıkış noktamız oldu. Osmanlı’yı 600 yıl ayakta tutan bilgi, birikim ve felsefesi oldu. 600 yıl dünyanın en badireli coğrafyasında onlarca dili konuşan, farklı din ve mezhepten insanları barış içinde bir arada tutma becerisini gösteren bu değerlerin hikayesini beyaz perdeye aktarmaya çalıştık”

TANIMADIĞIMIZ OSMANLI

120 filminin yönetmenlerinden Murat Saraçoğlu, “Tarihin en büyük medeniyetlerinden birinin hikayesini medeniyet kurucularının üzerinden anlatıyoruz. İzleyici belgesel filmimizde bu güne kadar duymadığı, görmediği bir Osmanlı ile karşılaşacak. Örneğin Yavuz Sultan Selim genelde celali ve hiddeti ile bilinir. Biz bir ahu göze şiir yazan Yavuz Sultan Selim’i de izleyiciye aktarcağız.” dedi.

3 BOYUTLU ANİMASYON

Film için, Sanat Yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler yönetiminde 30 kişilik sanat grubu tarafından dönemlerin mimarisinin tüm öğelerinin yansıtıldığı Manisa, Edirne ve Topkapı Sarayları, İstanbul Surları, medrese, demirci atölyesi ve Osman Gazi’nin Obası 9 bin metre kare kapalı ve açık alana inşa edildi.

Belgesel için Rumeli'ye geçiş, İstanbul'un Fethi, Yavuz'un ordusunun çölden geçişi ve Mohaç Savaşı sahneleri, 'Ustalar Alimler Sultanlar' adlı belgesel için 3 boyutlu animasyon olarak canlandırılacak
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst