ADMIRAL
Kayıtlı Üye
Kayseri'de 10 gün önce taş ve yabancı maddelerin hedefi olan Fenerbahçe kafilesi, dün Saracoğlu'na metreler kala aynı kabusu yaşadı. Otobüse yabancı madde yağdı. Cam kırıkları Aykut Kocaman'a geldi.
Kayserispor’la önceki hafta deplasmanda oynadığı maçta bir grubun taşlı saldırısına hedef olan Fenerbahçe kafilesi, dün de benzer bir saldırıya uğradı. Durum bu kez daha da vahimdi. Göztepe maçı için stada varmak üzere olan Sarı-Lacivertliler’in otobüsü, Şükrü Saracoğlu’na metreler kala taş ve yabancı maddelerin hedef oldu. Atılan taşlar nedeniyle otobüsün bazı camları kırılırken, cam parçaları Aykut Kocaman’a da geldi. Otobüse taş atan kişilerden biri Göztepe taraftarlarından tepki aldı. Sarı-Kırmızılılar saldırganı darp etti.
Kayseri’dekiler serbest
Polis saldırganı Göztepeli taraftarların arasından ayırarak, gözaltına aldı. Ayrıca bira polise bira şişesi ve taş fırlatan 5 kişi daha gözaltına alındı. Saldırı nedeniyle otobüsün birkaç yerinde birden hasar oluştu. Hatırlanacağı üzere Kayseri’deki saldırganlar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmışlardı. Aykut Kocaman yaşananlara tepki gösterdi. Teknik adam, “Stadımıza ağır bir şiddet altında geldik. Önce bunu söylemek gerek. Hoş değil ve bize yapılması hoş olmadığı kadar köklü bir takım olan Göztepe’nin yapması da hoş değil” dedi. Öte yandan iki takım taraftarları arasında tribünlerde gerginlikler yaşandı. Taraflar birbirine yabancı maddeler fırlattı. Olaylarda küçük çaplı yaralanmalar yaşandı.
Yönetim hesap sordu
Resmi siteden Kayseri’deki saldırıyla ilgili sert bir açıklama yapıldı. Final cümlesinde, “Soruşturmayı engelleyen kişi ve kurum hakkında yasal yollara başvuracağız” mesajı verildi.
Fenerbahçe’nin resmi sitesinden Kayseri’de takım otobüsüne yapılan saldırıyla ilgili sert bir mesaj yayınlandı. Yönetim kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, sorumluların görevlerini yerine getirmediği mesajı verildi. Soruşturmayla ilgili olarak Fenerbahçe yönetimine bilgi verilmediğinin altı çizilen açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı: “Gelinen aşamada ‘olayın sorumlularının tespiti ve yapılan soruşturmanın hangi aşamada olduğuna dair’ tüm ısrarlarımıza rağmen tarafımıza herhangi bir bilgi ulaşmamış, ulaştırılmamıştır. Bu nedenle; Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu ve camiasının, olayların ve sorumluların akibeti hakkında, kamuoyu tanıklığında bilgilendirilmeyi talep etme gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bilinmelidir ki yaşananların tarafımızca unutulması ya da kabullenilmesi söz konusu değildir. Bu konudaki kararlılığımız ve beklentimiz o denli yüksektir ki; söz konusu idari ve yasal soruşturmaların gereğinin yerine getirilmesini engelleyen her kişi ve
kurum hakkında da yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz.”