Türkiye tarihin en sağlam makro ekonomik verilerine sahip

'GeCeCi

Kayıtlı Üye
Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, piyasalardaki hareketliliği değerlendirdi. Bulut, "Türkiye'de makro ekonomik dengeler bozukmuş gibi analizler yapmak başka bir amacınız yoksa bu insafsızlıktır, cahilliktir." dedi. İşte Yiğit Bulut'un değerlendirmesi:

"Bugünkü harekete rağmen ben Türkiye'de hala makro bir krizin olmadığını, tekrar altını çizerek belirtiyorum. Bugünkü piyasa verilerinde sadece İMKB'de çok sert bir düşüş var. Onun haricinde gerek dolar kurundaki hareketlenmede, gerekse faizdeki hareketlenmelerde faiz, tabiri caizse sapasağlam yerinde duruyor. Çok ciddi bir oynama söz konusu değil. Hatta oynama söz konusu değil nerdeyse.

Dövizdeki hareketlere baktığımızda o kadar negatif bir algılama yayılmasına rağmen dolar bir türlü 1.75 sınırından yukarı doğru net bir alım dalgasıya gidemiyor.

Bütün bunları dikkate aldığımız zaman Türkiye'de makro dengelerden kaynaklanan uluslararası finansal stabilitenin bozulmasından etkilenen bir kriz çıktığını söyleyenler bana göre çok insafızlar. Ve bu Türkiye'ye zarar verir. Bunu niçin yaptıklarını da anlamak güç.

İtalya'da çok ilginç olaylar oldu bugün. İtalya kredi derecelendirme kuruluşlarının bürosuna savcılık polis eşliğinde baskın düzenleyerek ülke hakkında olumsuz rapor düzenleyenleresoruştuma başlattı. Dünya genelinde aslında algılama savaşı var. Türkiye üzerine içeriden ve dışarıdan oynayan birilerinin olduğunu da düşünüyorum.

İtalya, Fransa, Japonya, Kanada, Amerika'ya baktığımız zaman 1.5 trilyon dolarla 14 trilyon dolar arası dış borçları var. Türkiye'nin şu anda borcu 100 milyar doların altında.

Dolayısyla Türkiye'de makro ekonomik dengeler bozukmuş gibi analizler yapmak başka bir amacınız yoksa bu insafsızlıktır, cahilliktir. Ben herkese sakin olmalarını ve Türkiye'ye güvenmelerini söylüyorum. Türkiye tarihinin en sağlam en stabil makro ekonomik verilerine sahiptir. Dünyadaki dalgalanamalardan etkilenecektir ama türkiye bunu aşacaktır."

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri