"Türkiye Bize Silah Versin"

Bezmi$h

Banned
Humus Devrim Meclisi Sözcüsü Ebu Salih, Suriye'deki devrimciler için Türkiye'den silah istedi.

Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Özgür Düşünce Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) tarafından Beyazıt Meydanı'nda eylem düzenlendi. Eylemdeki konuşan Humus Devrim Meclisi Sözcüsü Ebu Salih, Suriye'deki devrimciler için Türkiye'den silah istedi.

Aralarında Suriyeliler'in de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, saat 15.30'da Beyazıt Meydanı'nda toplandı. Ellerinde "Allahın yardımıyla zafer yakındır", "Suriye'ye özgürlük", "Esad ve çetesi döktükleri kanda boğulacak" yazılı dövizler bulunan grup, Esad ile Suriye yönetimi aleyhine Arapça ve Türkçe slogan attı.

"HÜKÜMETİN SİLAH YARDIMI YAPMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ"

Grup adına açıklama yapan Özgür-Der üyesi Güney Uzun, "Suriye'deki Müslümanlar Türkiye'nin, NATO'nun, ABD'nin müdahalesini istemiyorlar. Halep'in cesur çocukları Baas çetelerini yıkmakta kararlılar. Onların müslümanlardan tek isteği silah. Bizler Müslümanlar olarak öncelikle hükümete, iktidara ve tüm dünyaya Suriye'de direnen kardeşlerimize silah yardımı yapması çağırısında bulunuyoruz" dedi.

"BARIŞIN GELMESİ İÇİN SİLAHA İHTİYACIMIZ VAR"

Suriye'deki mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini söyleyen Humus Devrim Meclisi Sözcüsü Ebu Salih de, "Kardeşlerim biz silah istiyoruz. Şuan Humus'taki kardeşlerimle konuştum. Şuan Suriye'de herkesin silaha ihtiyacı var. Suriye'nin ve İslamın bütün düşmanları Suriye'deki Baas Rejimine silah desteğinde bulunuyor. Fakat Müslümanlar Suriye'deki kardeşlerine yardım etmiyorlar. Biz Türkiye halkından Suriye'deki devrimcilere silah vermeleri için özellikle Türkiye Devleti'ne baskı yapmalarını istiyoruz. Biz savaş taraftarı değiliz. Silah taraftarı değiliz. Suriye'ye barışın gelmesi için şuan silaha ihtiyacımız var" diye konuştu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri