Türkiye-abd

Salvo

Kayıtlı Üye
Halen ABD pazarının yüzde 2 - 3'ünü kontrol eden Türkiye'nin bu pazarda ilerlemesi çok ciddi bir Çin engeli ile karşı karşıya kalıyor.

ABD giyim endüstrisi kotaları 2008'e uzatmak için girişimlerde bulunurken, ABD giyim pazarında Çin'in yüzde 16 olan payının yüzde 50'ye, Hindistan'ın payının da yüzde 4'ten yüzde 15'e çıkması bekleniyor.

Bu arada, ABD’de tekstil üretimi ve ticareti 1997 yılından itibaren bu ülkedeki hızını kaybettiği, ABD’nin önümüzdeki dönemde daha da gerileyeceğini öne sürülüyor. Bu arada, ABD pazarında perakendecilerin payı yüzde 60 (WallMart, Target, Penney, Sears, Macy’s gibi). ABD pazarındaki fiyat gerilemesinin enflasyon artışından daha yüksek seyrettiğine dikkat çekilirken, geçen yıl 3.20 $/m2 olan denim fiyatının bugün için 2.00 $/m2 düzeyine gerilediği vurgulandı. Öte yandan ABD de ithalatın büyük ölçüde arttığı, buna karşılık üretimin gerilediği hatırlatıldı.

ITMF Genel Müdürü, halihazırda dünya tekstil üretiminin yüzde 65-70’nin ‘commodity’ olarak adlandırılan (iplik, bez v.s.) tür tekstil mamullerinden oluştuğunu, yüzde 25-30’nun günlük tredleri yansıtan markalarla pazarlandığını, bunun içinde yüzde 2-5 düzeyde bir bölümün ise, modayı yansıtan ve büyük ücretlerle pazarlanan dünya markaları olduğunu vurguladı. Genel Müdür daha sonra IMF’nin sürekli olarak yenilenen 2001 yılı ekonomik büyüme tahminlerinin yüzde 2 düzeylerinde olduğunu hatırlattı. Bu arada, yatırımcının güven içinde olmamasının siparişleri menfi yönde etkilediğini vurgulayan Genel Müdür, stoklardaki artma eğilimine dikkat çekti. Bu çıkmazdan kurtulmanın yolunun, commodity türünde mal üreten işletmelerin araştırma ve geliştirmeye daha çok önem vermeleriyle çözümlenebileceğini vurgulayan ITMF Genel Müdürü bunun sonucunda daha kaliteli ve yeni mamuller üretilebileceğini dile getirdi.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst