Türkistan Pilavı

İnci

1907
Prenses
Pirinci birkaç su yıkayıp süzünüz. Tencereye pirincin iki misli su, biraz tuz koyup orta ateşe oturtunuz. Kaynamaya başlayınca pirinci salınız, hemen karıştırıp kapayınız, suyunu çekip pilâvın üstü delik deşik olunca, tencereyi hafif ateşe alınız. 15 dakika hafif hafif kaynattıktan sonra kaşığın sapı ile karıştırınız, kapayıp geniş bir tabağa ya da tepsiye bir sıra pilav, bir sıra çok taze tereyağını diziniz. Yalnız bu tabak ya da tepsiye, pilavı sıcak iken koymaya dikkat ediniz. Sonra koyacağınız tereyağı da kararında olmalıdır. Sofraya pilav geldiği ve tencere altüst edildiği zaman yağ ile pilavın iyice karışmış olması gerekir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst