Türkçe mi Turkche mi !

Alp_Tigin

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar internet ortamında Türkçe'miz git gide Turkche'leşiyor.Bunu yapanların çoğu,hatta hepsi "emo" diye adlandırılan bir grup tarafından yapılmakta.Bir emoyla msnde tartışmıştım.Artık Türk ve Türkçe askımla çevremde bir ün olusturduğum için beni eklemiş :).Bayağı bir tartıştık ve en sonunda bana "zerevziz" diye bir kelime dedi.Meğerse ******** demekmiş :D.Şimdi Emo olmak mı TÜRK olmak mı ;)

---> Türkçe mi Turkche mi !

Genellikle zaten göz önüne alırsak başta türkçe sözü olmak üzere Türkçemiz gitgide yozlaşıyor.Buda kişi Türkçeye zarar vermek istemese bile ki istemiyordur ancak gitgide tükenmekteyiz.Bu olayı şöylede değerlendirebiliriz İnternet ne zaman çıktı kişi kendi rahatlığını düşünerek Kelimeleri kısaltmaktadır.Başımdan geçen bir olayıda anlatıyım interneti ilk bağlattığımda bilgisayara konuşma programını yükledim ve bi arkadaşımla konuşmaya başladım arkadaş bana s.a yazdı bende hiç çaktırmayarak lafın gidişine göre merhaba demiştim o gün çaktırmadım ama bu kelime ne diye çok düşünmüştüm daha sonra öğrendim ki O kelime Selamün Aleyküm demekmiş :)

Dediğin gibi arkadaşım Türkçeye Türkche demek Selamün Aleykümede S.a dememek lazım

---> Türkçe mi Turkche mi !

bence Türkçe

Moderatör tarafında düzenlendi:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri