Türk Klasik Müziği Sanatçısı Tuluyhan Uğurlu Atatürk İçin Çaldı

ashli

Bayan Üye
11112010161401003448453.jpg

Mustafa Kemal Atatürk'ü 72. yıldönümü nedeniyle Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Anma Konserinin konuğu, Türk Klasik Müziğinin sıra dışı ve dahi sanatçısı Tuluyhan Uğurlu'ydu.

Tuluyhan Uğurlu'nun Cumhuriyetin 75. Yıl Kutlamaları için yazdığı "Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri" adlı eserini çaldığı konserini, Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, askeri erkan, il müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatsever Manisa'lılar büyük bir ilgiyle takip etti.

Yeteneği 4 yaşında keşfedilen, 7 yaşında devlet tarafından açılan Harika Çocuklar Sınavını kazanarak yurt dışında yüksek müziği eğitimi yapmaya hak kazanan, İstanbul Kanatlarımın Altında, Şehrin Gözyaşları, Beyazıt'ta Zaman, Senfoni Türk, Dünya Başkenti İstanbul, Akdeniz gibi çok beğenilen albümlerin sahibi, eserlerinde senfoni orkestrası, mehter takımı, Türk Müziği enstrümanları ve piyanoyu bir arada kullanarak ve konserlerini Nemrut Dağı, Sirkeci Garı, Hattuşa, Truva, Tuşba antik kentleri, Dolmabahçe, Yıldız, Çırağan ve Beylerbeyi Sarayları, Çimenlik Kalesi gibi tarihi mekanlarda vererek Türk Klasik Müziğinde ilklere imza atan Tuluyhan Uğurlu'ya kavalda Murat Toraman, vurmalı çalgılarda Gürkan Özkan, yaylı tambur ve elektrogitarda Uğur Varol, Viyolada Doğukan Çokşeker eşlik etti.

Konserin sonunda sanatçılara Üniversitenin teşekkür plaketini takdim eden Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, "10 Kasım günü maddi varlığı aramızdan ayrılan Atatürk'ün, düşünceleri ve bu düşüncelerinin hayat bulduğu ilke ve devrimleriyle dünya durdukça Ulusumuzun rehberi olmaya devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Büyük önderi özlemle andığımız bu anlamlı günde, Üniversitemizde sayın Tuluyhan Uğurlu gibi ülkemizin gururu olmuş bir dahi sanatçıyı ağırlamaktan onur duyduk. Kendisine ve ona eşlik eden tüm değerli sanatçılarımıza bize yaşattıkları bu duygu dolu muhteşem gece için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri