TÜRK firewall muhafız

!NT3RP0L

Kayıtlı Üye
Muhafız Türkçe olarak hazırlanmış bir projedir. Bu proje ile bir kullanıcı internete bağlanan programlarını denetim altına alarak daha güvenli bir ortam sunmaktadır. Bunun dışında ağ yöneticileri ağda bulunan bilgisayarların kendilerinin belirledikleri bazı portları yada ağ servislerini tarayarak denetim yapabilmektedir. Yine ağda bulunan bilgisayarların MAC adres kontrolü ile güvenlik taraması yapabilmektedirler. Program ana olarak iki kısımdan oluşmaktadır:



Internet: Bu kısım internet ile ilgili uygulamaların olduğu kısımdır. Kendi içerisinde 5 ayrı bölüme ayrılır:
Uygulamalar: Çalışan uygulamaların ayrıntılı bir listesi bulunur. Hangi program hangi porttan nereye bağlanmış vs… Sağ tuş menüsü ile daha rahat bir kural tanımlama imkanı sunar.
Netstat: Bu kısım hepimizin de bildiği Netstat penceresidir. Yine sağ tuş menüsü ile kolay kural tanımlama, bağlantıyı kesme gibi seçeneklere ulaşabilirsiniz.
Kurallar: Bu kısım oldukça önemlidir. Burada yapacağınız bir değişiklikler bilgisayarınızın güvenliğini doğrudan etkileyecektir. İstediğiniz zaman bir kural ekleyebilir, değiştirebilir yada silebilirsiniz.
Raporlar: Giriş-Çıkış işlemleri ile ilgili programın tuttuğu kayıtları burada görebilirsiniz.
İstatiksel Bilgiler: Bu kısım oldukça ayrıntılı bir şekilde giren çıkan paketler, durumları ve diğer çoğu bilgileri görebilirsiniz.
LAN Kontrol: Bu kısım firewall’da yerel ağınız için özelleştirilmiş olan yerdir. Yine kendi içinde 3’e ayrılır:
Lan Tarama: Burada ağınızdaki bilgisayarların bir listesi bulunmaktadır. Ağ servisleri yada Port Listemi Tara seçeneği ile ağdaki bilgisayarları bir port taramasından geçirebilirsiniz. Port Listeme “Seçenekler” kısmından ulaşabilirsiniz. Böylece eğer bir ağ yöneticisi iseniz ve ağdaki bilgisayarları sizin belirlediğiniz portlara göre tarayabilirsiniz. Örneğin port listenize bir trojan portu eklerseniz ağınızdaki o trojana ait portu açık olan bilgisayarları bulabilir ve müdahale ederek ağ güvenliğini artırabilirsiniz.
Mac-Ip-Host Tarama: Bu kısım büyük ağlar için hazırlanmıştır. Öncelikle herhangi bir tarama yapmadan da ağınızdaki “Master Browser”,” SQL Servers”,” Print Servers” ve diğer server’ların bir listesini çıkarabilirsiniz. Bu DHCP kullanan ağlarda çok işe yaramakta özellikle bazı servisler için özelleşmiş bilgisayarlara ulaşmakta daha kolaylık sağlamaktadır. Tarama işlemi ile ulaşacağınız sonuç size kullanıcılar hakkında bilgi verecektir. Örneğin A isimli kullanıcısının sahip olduğu bilgisayarın Mac adresi 00:C1:26:11:39:E5 olsun. Eğer taramanız da bunun dışında bir adres ile giriş yapılmışsa program sizi uyarmakta. Bunun sonucu olarak ya o kişi başka bir bilgisayarda hesabına girmiştir yada başka biri kendi bilgisayarında o kişinin hesabını kullanmaktadır. Active Directory ile bir domain yapısı oluşmuş şirketlerde bu dikkate alınacak bir bilgidir.


http://www.ibrahimkurt.net/programlar/muhafiz.exe

Alinti
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst