Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk: "YÖK'ü Millete Havale Ediyoruz"

ParadokS

Kayıtlı Üye
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, YÖK'ün ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni vermemesini eleştirerek, "ÖSYM Başkanı hakkında soruşturma izni vermeyen YÖK'ü millete havale ediyoruz" dedi Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, YÖK'ün ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni vermemesini eleştirerek, "ÖSYM Başkanı hakkında soruşturma izni vermeyen YÖK'ü millete havale ediyoruz" dedi.

Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı basın açıklamasında, "YÖK; hata üstüne hata yapan, üniversite hayali kuran adayların hayatıyla oynayan, YGS dışında başka sınav skandallarına da imza atan Ali Demir'i temize çıkarmak için üstün bir gayret sarf etmektedir. Ancak iktidarın, YÖK'ün, hatta yargının aklamaya çalıştığı Ali Demir milletin vicdanında mahkûm olmuştur. Hiçbir kişi ve kuruluş tüm bu yaşananların ardından Ali Demir'i masum gibi gösteremez. Ali Demir öğrencilerin geleceklerini çalmış, hayatlarını karartmış, ÖSYM'nin adına leke sürmüştür. ÖSYM'nin adına sürülen bu leke Ali Demir o koltukta oturduğu müddetçe silinmeyecektir" ifadelerini kullandı. Koncuk, Türk Eğitim-Sen olarak ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni vermeyen YÖK'ü millete havale ettiklerini söyledi.

-"ÖSYM'YE DUYULAN GÜVEN SARSILMIŞTIR"-

Koncuk, YÖK'ü İktidarın yan kuruluşu gibi çalışan bir kurum olduğunu öne sürerek, "Siyasi erk'e zarar geleceğini düşünerek, Ali Demir'i sütten çıkmış ak kaşık gibi lanse eden YÖK'ün bu çok tartışmalı kararı sistemin ne denli kokmuş, çürümüş olduğunu da gözler önüne sermektedir. KPSS skandalıyla birlikte ÖSYM'ye duyulan güven sarsılmıştır" ifadeleri kullandı.

-"YETKİLİLERİN ÖSYM BAŞKANINI SAHİPLENİCİ TUTUMU TAM BİR FİYASKO"-

"Öğrenciler sınav şaibeleri nedeniyle uykusuz günler geçirirken, yetkililerin ÖSYM Başkanını sahiplenici tutumu tam bir fiyaskodur" görüşünü savunan Koncuk şunları kaydetti:

"Ali Demir büyük bir pişkinlikle makamında otururken, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da aynı pişkinlikle Ali Demir'i korumasını, kollamasını kınıyoruz. Talebimiz, hem Ali Demir'in hem de YÖK Başkanı Özcan'ın istifa etmesidir. Zira bu ikili daha çok rezalete imza atarak, gençlerin umutlarıyla oynayacaktır. " - Ankara​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri