Turistler TL' nin Simgesini Avro ile Karıştırdı

'Kartaliçe

Bayan Üye
1330872494_43_pazar.jpg



Edirne'de Türk Lirasının yeni simgesini etiketlerine yazan balıkçılar, Bulgar ve Yunan turistlerin simgeyi euro sanmaları sonucu etiketlerinde TL'nin kısaltmasına da ekledi.


Balıkçı Yasem Eren, yaptığı açıklamada, Türk Lirasının yeni simgesini çok beğendiklerini ve bu nedenle hemen yeni simgeyi fiyat etiketlerine yazdıklarını belirtti.

Edirne'nin sınır kenti olması nedeniyle kente çok sayıda Bulgar ve Yunan turist geldiğini, yabancıların yeni simgeyi tanımadığını ifade eden Eren, şunları söyledi:

“Türk Lirasının yeni simgesini çok beğendik ve kısa süre içerisinde etiketlerimize işleme kararı aldık. Yalnız bu süreçte küçük bir sorunla karşılaştık. Sınır ili olmamız dolayısıyla çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyoruz. Özellikle Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen müşterilerimiz yeni simgeyi euroya benzetince fiyatları çok pahalı buldular.

İçlerinden sık sık Edirne'ye gelip giden ve Türkçe'yi konuşabilen bazı turistler 'fiyatlara zam mı yaptınız?' diye sorunca, biz de durumu fark ederek iki simgeyi bir arada kullanma kararı aldık. Turistler alışıncaya kadar fiyat etiketlerinde eski ve yeni simge bir arada kullanılacak.”
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst