karagümrük
Kayıtlı Üye
Tekirdağ Süper Amatör Ligin 16. haftasında oynanacak olan ve büyük ölçüde şampiyonun belirleneceği Velimeşe Belediyespor-Tekirdağspor maçının güvenlik gerekçesiyle Çorlu General Basri Saran Stadına alınmasına tepkiler devam ediyor. Zorlu maç öncesinde özel açıklamada bulunana Velimeşe Belediyespor kulüp Başkanı Suat Tuna, Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonunun aldığı kararı sert bir şekilde eleştirerek, Benim bildiğim şampiyonluk sahada kazanılır. Fakat burada şampiyon masada belirlenmeye çalışılıyor dedi.
Sezonun ilk maçında Tekirdağda oynana maçı 2-0 kazanan Velimeşe Belediye spor 41 puanla liderliğini sürdürürken, takipçisi Tekirdağ spor 40 puanla İkinci sırada yer alıyor.
Federasyon Devlete güvenmedi!
Tekirdağ Süper Amatör Ligde hayati öneme sahip olan Velimeşe Belediyespor-Tekirdağspor maçının son anda güvenlik gerekçesiyle Velimeşeden Çorlu General Basri Saran Stadına alınmasına tepki gösteren Velimeşe Belediyespor Kulüp başkanı Suat Tuna Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ne de çağrıda bulundu. Tuna yaptığı açıklamada, Tekirdağda Perşembe günü yapılan toplantıda Federasyon yetkilileri güvenlik gerekçesiyle maçı Çorlu General Basri Saran Stadına aldıklarını bildirdi. O toplantıya bizim çağrılmamızın da bir anlamı yoktu zaten. Karar çoktan alınmış. Bizi orada sadece konu mankeni yaptılar. Sezon boyunca büyük emekler vererek bu günlere geldik. Benim bildiğim futbol sahada oynanır. Şampiyonluk sahada kazanılır. Burada masa başında iş bitirilmeye çalışılmaktadır. Çorlu Kaymakamı Sayın Ali Dursun maçın Velimeşede oynanması durumunda 200 kişilik Jandarma kuvveti tahsis edileceğini belirtmiştir. Velimeşede Bölgesel Amatör Lig maçları ve terfi maçları da oynanmıştır. Bugüne kadar hiçbir olay çıkmadığı gibi. Gelen rakip takımlar ve taraftarları gayet memnun bir şekilde ayrılmışlardır. Bu tabloya rağmen Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu maçın yerini değiştirerek ne yapmaya çalışıyor. Federasyon Devlete güvenmiyor mu? Gelinen noktaya bakarsak Tekirdağ Federasyon yetkililerinin resmen devlete güvenmediklerini ortaya koymaktadır. Devletimize güvenmeyip kime güveneceğiz? dedi.
Uzayda da Oynamaya Hazırız!
Yaşanan tüm olumsuz şartlara rağmen hedeflerinden asla şaşmadıklarını belirten Başkan Suat Tuna, Bu maçı değil Çorluda uzayda bile oynasak kazanacağımıza inancımız tamdır. Futbolcularımız, teknik heyetimiz, taraftarımız ve yöneticilerimizle kenetlenerek her şartta ve ortamda bu maçı kazanacağımıza inancımız tamdır. Tekirdağda federasyon yetkilileriyle yaptığımız toplantıda, güvenliğimizin sağlanması garantisiyle maçı Tekirdağda oynamayı bile teklif ettik. Pazar günü Çorlu General Basri Saran Stadında saat 12.00de oynanacak maça Çorlulu sporseverleri Velimeşe Belediyesporu centilmence desteklemeleri için maça davet ediyorum. Spor barış ve dostluktur. Dostça güzel bir maç olmasını temenni ederken, Tekirdağ Amatör Spor Federasyon yöneticilerini adaletsiz davrandıkları için kınıyor ve istifaya davet ediyorum diye konuştu.