Tüm engelli çocuklar uçurtma uçurabilir...

'hayaL

Bayan Üye
Öyle bir ülke hayal ettim ki...

1)Görme Engelliler, ellerini kullanamayan hastalar, yatalak hastalar, işitme engelliler için tüm yayınevleri ile görüşülüp her türlü kitap, sesli ve işaretli olarak anlatılıp cd şeklinde kitap haline dönüştürülebilir.

2)Halk Eğitim Merkezleri Engelliler ve ailelerine psikolojik destek verebilir.

3)Özel Eğitim Merkezleri haftalık 4 saat engelliye ders veriyorsa, bu eğitimin 1 saatini aileye, yasalar ve psikolojik danışmanlık üzerine destek verebilir.

4)Okullarda “kaynaştırma eğitimi” sadece engelli öğrenci ve sağlıklı öğrenciler arasında olmamalı, engelli aileleri ve o sınıftaki tüm veliler arasında da olmalı.

5)Tüm Televizyon kanallarında engelli araç ve gereçleri de tanıtılabilir. Bu sayede engelli bireyler ve aileleri yeni çıkan teknoloji takip etme şansı bulmuş olur. Ya da Engelliler için hazırlanan fuarlar daha çok tanıtılıp, bu fuarlar bir çok şehirde kurulabilir.

6)Belediyeler ile irtibata geçilip, engelli rampalarının bulunduğu otobüsler yaygınlaştırılabilir.

7)Gençlik kampları veya izcilik kamplarında engelliler de bulunabilir.

8) “ENGELLİLER DE CİNSELLİK” konusunda bilinçlenmeleri için, evlenecek Engelli çiftlere ve ailelerine, Halk Eğitim Merkezlerinde veya Özel Eğitim Merkezlerinde danışmanlık hizmeti verilebilir.

9)İşe alınacak Engellinin, “engel durumunu yani hastalığı” tüm işyerinde çalışanlara bilgi şeklinde anlatılabilir ve her engelli grubunun farklı ihtiyaçları bulunduğu için, o işyeri engelliye göre dizayn edilebilir.

10)Ortopedik tüm engellilerin tek başına işe gitmesi, tek başına evde kalabilmesi, tek başına alışverişe gidebilmesi için mimarı yapıda düzenlemeye gidilebilir.

11)Televizyon kanallarında ve gazetelerde bir köşe hazırlanıp, her engelli grubu için bilgi verilebilir. Ve Engelli haklarını anlatılabilir.

12)Oyun parkları, ortopetik engelli çocuklar için düzenlenebilir.

VE TÜM ENGELLİ ÇOCUKLAR “UÇURTMA UÇURABİLİR….”

Elif Gamze BOZO

2l0gc.jpg
[/url][/IMG]​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri