Truva - Troy (2004)

Raskolnikov

Nullius in Verba
Prenses
Troy-poster.jpg

Truva - Troy

Truva 2004 yılı yapımı sinema filminde İlyada destanını ele alınmaktadır.

Yönetmen
Wolfgang Petersen

Yapımcı
Wolfgang Petersen
Diana Rathbun
Colin Wilson

Senarist
David Benioff

Oyuncular
Brad Pitt
Diane Kruger
Peter O'Toole
Eric Bana
Orlando Bloom
Brian Cox
Sean Bean
Vincent Regan
Nathan Jones

Müzik
James Horner

Yapım yılı
2004, ABD

Süre
163 dk.

IMDB Puanı
7.2

Konusu
Eski Yunan'da, Truva Prensi Paris ve Sparta Kraliçesi Helen arasındaki aşkın sonucunda iki ülke arasında savaş çıkmıştır. Helena'nın kocası Kral Menelaus çok kızmıştır. İntikam almak isteyen Menelaus, kardeşi Mikene Kralı Agamemnon'un da yardımıyla Truva'ya savaş açar. Agamemnon'un asıl amacı Ege denizini ele geçirmektir. Fakat Truva kolay lokma değildir. Tarih boyunca hiçbir ordu Truva duvarlarını aşamamıştır. Truva kralı Priam ve Prens Hector şehrin korumak için her şeyi yaparlar. Truva savaşının anahtarı ise efsanevi savaşçı Achilles (Aşil) dir.Achilles (Aşil), kimseden emir almadığı gibi , sadece kendi onuru için savaşmaktadır. Savaşa katılmasındaki tek sebep adını tarihe yazdırmaktır.

800px-Brad-Pitt%27s-horse-in-Canakkale.jpg

Film esnasında çekimlerde kullanılan Truva atı, filmden sonra Çanakkale'ye hediye edilmiştir.

Fragman

Resimler

truva-633.jpg

0b7314139fa9101fb8f62ed175984a2c.jpg

latest

019-troy-theredlist.jpg

brad-pitt-troy-hairstyle.jpg

Brad-Pitt-in-Troy.jpg

Troy-the-troy-roleplay-31422078-1920-800.jpg

screencap-troy-10823563-1920-800.jpg

5006198_f520.jpg

brad-pitt-troy-09232011.jpg

eric-bana-in-una-scena-di-troy-4569.jpg

still-of-brad-pitt-in-troy-(2004)-large-picture.jpg

10.jpg

casestudy_image_troy.jpg

trojan-horse.jpg

---> Truva - Troy (2004)

Tarihi filmlerin en başında bulunan bir film , gerçekten soluk kesici. Oyuncuların, yılına göre olan başarısı, kurgusu ve en dikkat çekici hikayenin seçilmesi insanları yeterince etkiledi. Bu film iyi bir klasik ve izlenmesi gerek bir film. Aşk, macera ve bize anlattığı tarih ile Truva'ya ve tarihine bakış açınızı değiştiriyor ve sizi kesinlikle etkiliyor...:88:

---> Truva - Troy (2004)

Filmde Truva savaşından ziyade Hector ve Achilles savaşı vardı bence. İkisi de mükemmel. Brad Pitt zaten yorumsuz. Eric Bana Bu filmde iyi oynamış. Tebrik ediyorum kendisini.Ve son olarak Orlando Beye lafım yok lakin Paris senden nefret ediyorum. :9:

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri