''Transfer için vaktimiz var..''

ParadokS

Kayıtlı Üye
Adanaspor Kulüp Başkanı Bayram Akgül, Kanal A Televizyonu'nda "Spor Ekstra Özel" programında Serkan Şenyürek'e konuk oldu.

Taraftarın merak ettiği tüm sorulara cevap veren Akgül, birlik, beraberlik mesajı verdi ve rotanın Süper Lig olduğunu tekrarladı.

Taraftarların mail, kısa mesaj ve telefonla bağlanıp sorduğu sorulara cevap veren Akgül, eleştiriler karşısında özeleştiri yaptıklarını da söyledi.

Transfer söylentilerinden takım içindeki sorunlara, teknik direktörlerden taraftara her konuya açıklık getiren Başkan Akgül, taraftarların ısrarlı Tolgahan eleştirisi karşısında da net tavır sergiledi. 2 saat 45 dakika süren canlı yayında öne çıkan konu başlıkları şu şekilde;

5 YIL GERİDE KALDI
"Kapanan takımı alıp, Süper Lig’in eşiğine getirdik. Doğrularımız da var yanlışlarımız da. Öz eleştiri her zaman yapıyorum. Ancak 4 yıl boyunca yükselen bir grafik vardı sadece bu sezon bir düşüş oldu. İlk 2 sene şampiyonluk yaşadık. Bank Asya’da ilk sene ilk 6’nın kapısından döndük, ikinci sene Süper Lig’i averajla kaçırdık. Bu sezon ise bazı olumsuzluklar yaşadık. Genel itibariyle 5 yıllık dönemimizi ben başarılı olarak değerlendiriyorum. Eleştirilere de saygı duyuyorum, dikkate alıyorum tabiî ki."

HEDEF: BU YIL ŞAMPİYONLUK
"Küçük hedeflerimiz hiç olmadı. Bu yıl hedefimiz mutlaka Süper Lig’dir. Levent hocamızla beraber bu hedefi yakalayacağımızı düşünüyorum. Kadromuz kaliteli, şampiyonluğa inanıyoruz."

MBİLLA VE KİBONG'UN SÖZLEŞMESİ VAR
"Şunu öncelikle söyleyeyim, onlar olmazsa yerleri illaki dolar. Kadromuz alternatiflidir. Bizlerden izinsiz bir şekilde gitmiş olmaları hoş değildi. Adanaspor büyük bir camiadır, kimse bu şekilde bir hareket içerisine giremez. Bu oyuncularımızla ilk anlaşmamız 3 yıllıktı. Bu yıl ise Ocak ayında oturup 2 yıllık daha sözleşme yaptık. Karşılıklı anlaşma yapıldı. Hatta peşinatlarından bir bölümünde de ödeme yaptık kendilerine. Banka dekontları da dosyalarımızda mevcut."

FIFA'YA ŞİKAYET ETTİK
"Kibong ve Mbilla Akhisar maçı öncesi, kendilerini isteyen bir kulüp olduğunu söylediler ve denenmeye gitmek istediklerini belirttiler. Olmaz dedim, uygun olmadığını söyledim. Ancak menajerlerinin yanlış yönlendirmesiyle Altay maçı sonrası gitmişler Danimarka’ya. Daha sonra Odense kulübüyle de yazışmalarımız oldu. Durumu belirttik ve onlar da kendilerine yanlış bilgi verildiğini söylediler ve özür dilediler bizden. Menajerlerini FIFA’ya şikayet ettik. Odense kulübü de bu şikayete ortak oldu. Onlar da gerekli başvuruyu yaptılar."

GELMEZLERSE FUTBOL HAYATLARI BİTER
"Her ikisi de Adana’ya döneceklerdir. Futbol hayatlarını bitirmek istiyorlarsa gelmezler. Adanaspor’dan başka takımda oynayamazlar. Sözleşmelerimiz var. Ödemelerimizin bir kısmını yaptık."

TARAFTARA GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPIYORUZ
"Taraftar kadro dışı durumlarında yeterli açıklama yapmadığımız için eleştiriyor. Biz kulüp olarak gerekli açıklamayı yapıyoruz. Affedilemeyecek hatalar olursa futbolcuları kadro dışı bırakıyoruz. Kamuoyuna da gereken açıklamayı uygun şekilde yapıyoruz. Eğer her konuya tüm detaylarıyla açıklama bekleniyorsa bu yanlış. Açıklamamız doğru olmaz, hem kulübümüz hem de futbolcumuz zarar görebilir. Bunu böyle değerlendirmek lazım."

TRANSFER İÇİN VAKTİMİZ VAR
"Transferde ağır kalmıyoruz. Zamanımız var. Geçen yıl transferde aşı tutmadı. Özgürcan, Kemal, Görkem gibi oyunculardan istediğimiz verimi alamadık. O nedenle daha dikkatli davranıyoruz. Genç oyuncularımızı vitrine çıkartıyoruz. Ersan’ı, Anıl’ı, Fevzi’yi, Talha’yı, Rahman’ı ilk geldiklerinde kim tanıyordu? Taraftarımız bize inansın, güvensin."

BAŞARISIZLIKTAKİ EN BÜYÜK SORUMLU BENİM
"Özeleştirimiz her zaman oluyor. Geçen yılki başarısızlığın en büyük sorumlusu benim. Başarı varsa hep beraber başarılıyız. Başarısızlık varsa da bu böyledir. Hatalarımız oluyor. Ders çıkartıyoruz, tecrübe kazanıyoruz."

KEMAL KILIÇ'LA BİZDEN KAYNAKLI PROBLEM OLMADI
Kemal hocanın gidişi bu sezonki olumsuzlukların başlangıcıydı. Büyük sıkıntılar yaşadık. Kemal Kılıç’ın takımdan ayrılması safhasında da bizleri eleştirenler oldu ancak şunu net söylüyorum, hoca istedi. Bizlik bir problem olmadı.

ERSAN'DAN GELEN PARANIN KONUŞULMASI DOĞRU DEĞİL
Ersan’dan gelecek parayı soruyor herkes? Transferde kullanılacak mı diyor? Biz bu sene Ersan’ı satmasaydık transfer yapmayacak mıydık? Ersan’dan para gelmeseydi de Adanaspor’un hedeflerinde değişiklik olmazdı. Ersan’dan gelecek paranın bu kadar konuşulması doğru değil. Önceki yıllarda nasıl kaynak yaratıp transfer yapıyorsak yine bu şekilde yapacağız. Ersan için 2 milyon euro alacağız. Ekstra gelecek para ise Ersan’ın performansına bağlı olacak. Oynayacağı maçlar ve Beşiktaş’ın şampiyonluğu kasamıza girecek parayı belirleyecek. Henüz çok fazla bir ödeme olmadı. Dönem içerisinde ödemeler yapılacak. Şu ana kadar bir kısım ödeme yapıldı. Onu söyleyebilirim.

2 STOPER BİR SOLBEK ALACAĞIZ
"Kadromuz kaliteli. Hocamız da bunu söylüyor. Levent hocayla anlaşırken, hoca 'Çok rahatım. İlk kez transfer yapmayacağım bir kadro olacak. Kadro çok kaliteli birkaç nokta transfer yeterli olacak' dedi. Hocamız eksik bölgeleri tespit etti ve bize raporunu sundu, biz de buna paralel çalışmalar yapıyoruz. 2 stoper ve 1 alternatif sol bek alacağız. Başka bir transfer düşünülmüyor."

TEKNİK HEYETİN İŞİNE KARIŞMIYORUZ
"Bu konuda çok eleştiri yapılıyor. Benim ya da abimin kadroya müdahale ettiği söyleniyor. Böyle bir şey mümkün değil. Bizler sadece idareciyiz. İyi idare etmek için çalışıyoruz. İyi idare ettiğimizi de düşünüyoruz. Kötü idare ettiğimizi hissettiğim an, bırakırım zaten. Bu sezon da sportif başarısızlık vardır ancak idari anlamda başarılı bir yıl geçmiştir. Ersan transferi ve bir çok oyuncumuza Süper Lig’den talipler olması bunun izahıdır."

İSİM VERMEYECEĞİM
"Görüştüğümüz oyuncular var ancak isim vermeyeceğim. Bu program ulusal medyaya da yansıyacaktır. Talip olduğumuz oyuncuların fiyatları artıyor o nedenle isim kesinlikle vermeyeceğim. Ancak bu hafta bir bomba patlayacak gibi."

VELİ'YLE GÖRÜŞTÜK, BOLU'YLA ANLAŞTI
"Erciyessporlu Veli ile görüşmemiz oldu. Ancak bonservisi nedeniyle sorun olduğu eleştirileri doğru değil. 150 Bin TL bonservis vermediğimiz için bu transferin gerçekleşmediği konuşuluyor. Böyle bir şey yok. Veli, Boluspor’la anlaşmış, böyle konuşuluyor. Hayırlı olsun."

PRİM SİSTEMİ 2 YILDIR YOK
"Prim sistemi 2 yıldır yok. Bu yılki başarısızlık prim sistemine bağlanmamalı. Geçen yıl da prim vermedik takım Süper Lig’in kapısından döndü, başarılı bir sezon geçirdi. Başarısızlığın prim sistemine bağlanması yanlış. Avrupa’da bu sistem var. Maaş+maç başı+peşinat. Biz de bu sistemi uyguluyoruz. Türkiye’de de bir çok kulüp bu sisteme geçiyor. Bizlerden bu sistem hakkında bilgi isteyen kulüpler de oluyor."

TARAFTARA TEŞEKKÜR EDERİM
"Taraftarla asla sorunumuz olmadı. Taraftarımızın destekleri için teşekkür ederim. Derneğimizden ve grubumuzdan memnunuz. Güney Kale Arkası’nın kapatılması yönünde gelen sorular oluyor. Bu konuda bizim bir çalışmamız yok. Bildiğim kadarıyla dernek bu iş için çalışma içerisinde."

DEVİR İÇİN KAPIMIZI ÇALAN YOK
"Adanaspor’un devredilmesi için bize gelen bir teklif yok. Bunu her zaman söyledim, olursa zaten kamuoyuyla paylaşırım. Bizlerin kapalı kapılar arkasında birileriyle pazarlık yaptığımız konuşuluyor. Böyle bir şey söz konusu değil. İftira atıyorlar. Kimseyle görüşmedim, görüştüğümü iddia edenler ispatlasınlar. Böyle bir şey yok. Yalan yanlış konuşmalar yapılıyor. Adanaspor satılık değildir. Böyle bir durum söz konusu değildir."

HALKA ARZ İÇİN MAL VARLIĞI YAZIM
"Adanaspor’un kayıtlı mal varlığı yok. Halka arz etmek için kayıtlı bir mal varlığı olması lazım. Bu durumda bir halka arz olamaz. Spk bunu kabul etmez. Destek olmak isteyenler, hisse almak isteyenler varsa kapımız herkese açık."

ANIL İÇİN RESMİ TEKLİF YOK
"Anıl konusunda basında sürekli transferi gündeme geliyor. Bize henüz ulaşan resmi bir teklif yok. Teklif gelirse değerlendiririz. Ancak şu an için böyle bir durum yok. Anıl yeni sezonda da bizle olacak gibi görünüyor."

BENİM HATIRIM VARSA AFFEDİLSİN
"Tolgahan çok eleştiriliyor. Bizim evladımızdır Tolgahan. Adanasporludur, tribünlerden çıkmıştır. Hatalı goller yemiştir, katılıyorum ancak yaptığı hareketin bütün taraftara mal edilmesi yanlıştır. Tek bir kişiye yapmıştır. Bunu defalarca açıkladık zaten. Hatalı goller de yiyebilir bir kaleci. Dünya’nın en iyi kalecileri de hatalı gol yiyorlar. Bir kaleci 100 tane çıkarır, bir tane hatalı yer, hatalı yediği gol konuşulur. Bu sezon çok gol yedik. Tolga tek başına kötü değildi, takım savunmamız komple kötüydü.

Tolgahan’ın Yaptığı Yanlış, Hareketi Savunmuyorum.Tek bir kişiye yapılmış bir hareket dedik ancak bu hareketi savunduğum düşünülmesin. Savunmuyorum, yanlış buluyorum. Ceza da verdik zaten. Taraftarın geneline Tolgahan asla hareket yapmaz, yapamaz. Tolgahan zaten özür de diledi.Taraftara rica ediyorum. Belki ilk kez böyle bir şey istiyorum. Tolgahan’ın benim hatırım varsa affetsinler. Konu kapatılsın."

EMRAH'A TEKLİF YOK
"Emrah Bedir için teklif gelmedi. Bu haber nerde çıktı bilmiyorum. Böyle bir teklif yok, olmadı."

BİLET FİYATLARINI DEĞERLENDİRECEĞİZ
"Bilet fiyatlarımızın uygun olduğunu düşünüyoruz ancak taraftar bu konuda daha da indirime gidilmesini istiyor. Bu konuyu değerlendirmeye alacağız. Çalışmalar yaparız. Taraftarımızın isteğini dikkate alırız."

ALTYAPIDAN ÜÇ OYUNCU PROFESYONEL OLDU
"Uzun vadeli çalışmalar yapıyoruz. Genç oyuncularımızı A takımımıza kazandırmaya çalışıyoruz. Bugün de 3 oyuncumuzu profesyonel yaptık. Kaleci Hayrullah, Samican ve forvet Alper’le profesyonel imzalar atıldı. Altyapımızdan oyuncularımız geliyor. Altyapı hocalarımıza teşekkür ediyorum. Canla başla çalışıyorlar gerçekten."

3 MİLYON TL CİVARI GELİR VAR
"Adanaspor’un 2.5 milyon TL civarı bir geliri var. Tv, iddaa, spor toto gelirleri v.s. Bilet ve kombineden çok fazla kasamızda para kalmıyor. Zaten her sezon önemli para cezaları da ödüyoruz. Tribünden gelen geri gidiyor zaten. Ancak buradan gelen parayı da gelir olarak değerlendirirsek 3 Milyon TL civarı bir gelir var diyebiliriz. 6 Milyon TL gelir olduğunu iddia edenler neye göre hesap yapıyorlar bilemiyorum."

ALTAY MAÇINDAKİ BÜTÜNLEŞME HARİKAYDI
"Altay maçında gerçekten çok iyi bir taraftarımız vardı. Bütünleşme ve birlik-beraberlik çok üst düzeydeydi. Taraftarımıza bu konuda sonsuz teşekkür ediyorum. Biz birlikte olursak bizi kimse yıkamaz. Altay maçında Adanaspor camiasının büyüklüğünü gösterdiler."

ADANASPOR ARENA YAPILACAK
"Taraftara stadyum konusunda geçen yıl bir söz vermiştik. Şampiyon olursak Adanaspor Arena’yı yapacağız demiştik. Bu hedef halen geçerli. Şampiyon olup Süper Lig’e çıktığımız gün temelini atacağız. Kendi stadımızı yapacağız."

DERGİ, GAZETE, TELEVİZYON VE STORE İÇİN KAYNAK YOK
"Adanaspor dergisi, gazetesi ya da televizyonu için maddi kaynağımız yok. Üstelik bu işler ciddi bir ekip işidir. Bu konuda bir çalışmamız yok. Store mağazamız yok. Stadın altındaki mağazalarla anlaşmamız yok. Adanaspor yeni sezonda lotto ile anlaştı. Lotto forması satan tüm mağazalardan formamız alınabilir."

ÇATALAN BİZİM TESİSİMİZDİR
"Belediye’den bir destek yok. Çok fazla bir beklenti içerisinde de değiliz zaten. Çatalan Tesisleri de bizim. Osman Yereşen’e taşındık ancak antrenmanlar için sezon içerisinde Çatalan’a gidiyorduk dönem dönem. 1. etap kampımız da Çatalan’da olacak. Kamp sonrası geri Osman Yereşen’e döneceğiz. Çatalan’ın masrafı çok fazla."

SEZON AÇILIŞI MAÇI YAPABİLİRİZ
"Malatyaspor’la ya da bir başka takımla sezon açılış maçı düşünebiliriz. Malatyaspor’dan böyle bir talep gelirse değerlendiririz ancak onlarla sezon başlangıç tarihimiz uymuyor. Bu nedenle denk gelemeyebilir. Bu konuda bir teklif gelirse değerlendiririz."​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri