Trabzon'un Kardeş Şehirleri

ashli

Bayan Üye
Şehrimiz Trabzon'u dünyaya tanıtmak, kültür, spor , folklor ve diğer alanlarda işbirliği yapmak, ortak sorunlara ortak çözümler üretebilmek amacıyla kardeşşehir ilişkileri kurulmuştur. Kardeş şehir ilişkileri sayesinde dünyanın farklı ülkelerindeki şehirlerle şehirçilik dahil olmak üzere her alanda işbirliği yapılmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Trabzon Belediyesi 7 şehir ile kardeşlik protokolü imzalamıştır. Kardeş şehirlerimiz; Kahrama Maraş Türkiye, Rusya Federasyonu'ndan Sochi Şehri, Gürcistan'dan Batum Şehri, Çin Halk Cumhuriyeti'nden Rizhao Şehri, İran İslam Cumhuriyeti'den Reşt ve Zencan Şehirleri ve Macariastan'dan Zigetvar Şehridir.

Trabzon Municipality has twinning relations with 7 cities. Those are;Kahraman Maraş Türkiye, Sochi city-Russian Federation, Batumi city-Georgia, Rizhao city-People's Republic of China, Rasht and Zencan cities-Islamic Republic of Iran and Sizigetvar city-Hungary.

Kahraman Maraş Türkiye

SOCHİ (RUSYA FEDERASYONU)
Trabzon Belediyesi ile Sochi şehri arasında kardeş şehir protokolü 1993 yılında iki şehrin belediye başkanları tarafından imzalanmıştır.

TRABZON-SOCHI
The twinning momerandum between Trabzon and Sochi city was signed on the date of 1993 by both cities' mayors.

RIZHAO (ÇİN HALK CUMHURİYETİ)
Trabzon Belediyesi ile Rizhao şehri arasında kardeş şehir protokolü 1997 yılında iki şehrin belediye başkanları tarafından imzalanmıştır.

TRABZON-RIZHAO
The twinning momerandum between Trabzon and Rizhao city was signed on the date of 1997 by both cities' mayors.

ZİGETVAR (MACARİSTAN)
Trabzon Belediyesi ile Zigetvar şehri arasında kardeş şehir protokolü 1998 yılında iki şehrin belediye başkanları tarafından imzalanmıştır. Trabzon'da doğan Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman Zigetvar'da vefat etmiştir.

TRABZON-SZIGETVAR
The twinning momerandum between Trabzon and Sizgetva city was signed on the date of 1998 by both cities' mayors. The Magnificient Ottaman Sultan Suleyman who was born in Trabzon, died in Sizigetvar.

BATUM (GÜRCİSTAN)
Trabzon Belediyesi ile Batum şehri arasında kardeş şehir protokolü 2000 yılında iki şehrin belediye başkanları tarafından imzalanmıştır.

TRABZON-BATUMI
The twinning momerandum between Trabzon and Batumi city was signed on the date of 2000 by both cities' mayors.

REŞT (IRAN İSLAM CUMHURİYETİ)
Trabzon Belediyesi ile Reşt şehri arasında kardeş şehir protokolü 2000 yılında iki şehrin belediye başkanları tarafından imzalanmıştır.

TRABZON-REŞT
The twinning momerandum between Trabzon and Rasht city was signed on the date of 2000 by both cities' mayors.

ZENCAN (IRAN İSLAM CUMHURİYETİ)
Trabzon Belediyesi ile Zencan şehri arasında kardeş şehir protokolü 2001 yılında iki şehrin belediye başkanları tarafından imzalanmıştır.

TRABZON-ZENCAN
The twinning momerandum between Trabzon and Zencan city was signed on the date of 2001 by both cities' mayors.

takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri