Trabzonspor nasıl şampiyon olur?

TSunami_61

Kayıtlı Üye
Trabzonpor değerlerine sırt çevirdiği sürece başarıyı yakalaması mümkün değil.

Trabzonspor"da başarı öncelikle kendi değerlerine sahip çıkmaktan geçer, şampiyonluklar kimlerle geldi, nasıl yakalandı, İstanbul hegemonyasına nasıl son verildi, Anadolu İhtilali nasıl yaşandı, bunları çok iyi irdelemek lazım.

Trabzonspor"un o efsane tarihini, iyi bilmek lazım. Bu her konuda da böyledir.Mesela Türk tarihini için Anadolu"dan önceki Türk devletlerini, Türkiye Cumhuriyetine gelmeden önce de Osmanlı tarihini iyi bilmek lazım. Trabzonspor"da da bu böyledir. Geçmişini unutanın, geleceği asla olmaz.

Bugün Trabzonspor neden şampiyon olamıyor, bunu cevabını Trabzonspor"un tarihinde mevcuttur. Bu Trabzonspor değil miydi, 2. Lig"den 1. Lige çıkan ve 6 kez şampiyon olan, o dönemde şampiyonluklar nasıl yakalandı, geçmişe bir gidelim, hangi ruhla o şampiyonluklar geldi, bugün ise nerde neyi eksik yapıyoruz.

Ben Trabzonspor yönetimine acizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum. “Kendi değerlerinize sırt çevirerek başarıyı yakalayamazsınız, şampiyon hayal olur. Neden mi, Bir Ahmet Suat Özyazıcı gibi bir efsane görmezlikten gelinmez. Hafta içi Ahmet Suat Özyazıcı ile çok geniş kapsamlı bir röportaj yaptım

Ahmet Suat Özyazıcı, yaşına rağmen heyecanını hiç ama hiç kaybetmemiş. Onun gözlerinde şampiyon dönemindeki o heyecanı, şampiyonluk yıllarındaki kupalara bakarken, duygulandığını gördüm, Ahmet Suat Özyazıcı o röportajında Trabzonspor"un neden başarısız olduğu konusunda çok önemli mesajlar verdi. O mesajları iyi algılamak lazım….

Ben diyorum ki, Trabzonspor şampiyonluğu kendi değerlerine başta Ahmet Suat hocamın düşüncelerine sahip çıkmakla olur. O Trabzonspor"da efsane kadroyu kuran ve bugün bile geçmişimizle övündüğümüz Trabzonsporun şanlı tarihini oluşturan insandır. Sakın yanlış anlaşılmasın, ben burada kendi değerlerimiz diyerek bunu sadece sayın Ahmet Suat Özyazıcı ile de sınırlamak da istemiyorum. O dönemde şampiyonlukta emeğe geçen kişiler de unutulmasın tabı ki…

Trabzonspor"da kimleri küstürmedik ki, Trabzonspor"un değerlerini kendine küstürdük, adete onları yabancılaştırdık, Trabzonspor"daki en büyük sorun bu. Bakın İstanbul takımları eskisi gibi Trabzonspor ile uğraşmıyor, hiç merak ettiniz mi, neden mi, neden olacak, çünkü Trabzon"da yeterince Trabzonspor ile uğraşan var ki. . san ki kendilerini ana muhalefet partileri yerine koymuşlar. Kendileri yönetimden düştüğünde acımasızca yeni gelen yönetimi eleştiriyorlar. Trabzonlunun yapısında ' Ben' olursam başarı olur 'olmazsam' olmaz zihniyeti devam ettiği sürece bu takım ve kulüp başarıyı yakalayamaz.

Trabzonspor"da şimdi destek zamanıdır. Şampiyon olmak istiyorsak, iç hesaplaşmaları bir kenara bırakılmalı, biz yapamadık, onlar da yapamasın düşüncesinden vazgeçilmeli. Yoksa biz şampiyonluk görmediğimiz gibi yeni nesilde göremeyecek.

RİZE NEDEN KÜME DÜŞTÜ?

Çaykur Rizespor neden küme düştü.

Bu sorunun cevabını (Rizeli dostlarım bana belki kızacaklar) kendilerinde arasınlar. Ben Trabzonlu, Trabzonsporlu olarak Çaykur Rizespor"un bu ligden düşmesini içime sindiremiyorum.. Ama Rizeli olup da Rizespor"un küme düşmesine üzülmeyen kişiler var. Onlar neden üzülsün ki, onların zaten birinci takımları küme düşmedi ya.

Rizespor"un küme düşmesi konusunda bana hikaye anlatılmasın. Vereceğim örnek Rizespor"un neden küme düştüğünün en büyük kanıtı olsa gerek.

Hafta içinde Karadeniz Tv"de “3 saat boyunca Rizespor neden küme düştü" diye bir program yapıldı. Canlı yayına taraftarlar katıldı, bu konuda düşüncelerini duygularını aktardılar. İşin ilginç yanı, Rizespor"un konuşulduğu programa hiçbir Rizeli takılmadı, katılanlar da yine Trabzon"dan oldu. Siz şehrinizin takımına sahip çıkmasanız kimler sahip çıkacak. Rize"nin yüzde 70"i Fener"i diğerleri de İstanbul takımlarını tutarsa, her Rizelinin Rizespor birinci takımı değil de ikinci takımı olursa , bu takım küme düşer. Bakın bu ülkede Başbakanlık yapmış Rizeli Mesut Yılmaz"ın takımı Galatasaray ikinci takımı Rize, yine Başbakan Tayip Erdoğan Fenerbahçeli…

Yine Abdurrahim Albayrak, Galatasaray yönetimine giremediği için hüngür hüngür ağlamış. Ey Albayrak sen Galatasaray için gözyaşı dökeceğine, Çaykur Rizespor küme düştüğü için gözyaşı dök, ama sizin için Rize küme düşmüş, düşmemiş umurunuzda mı…

Sakın burada sözlerim yanlış anlaşılmasın, Trabzon, Rize ayrımı yaptığım algılanmasın. Önce Rize halkı takımlarına sahip çıkmalı…
alıntı

Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri