ashli
Bayan Üye
TRABZONHURMASI TATLISI
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
4 olgun trabzonhurması,
1/2 limonun suyu,
4 komposto kaşığı dolusu toz şekeri.
Yapımı: Olgun dört trabzonhurmasını zedelemeden ortadan ikiye bölmeli ve bir servis tabağına bu hurmaları kesik yerleri yukarı gelecek biçimde yanyana yerleştirmeli.
Toz şekeriyle limon suyunu şeker iyice eriyinceye kadar karıştırmalı. Sonra bu karışımı trabzonhurmalarının üzerlerine azar azar dökmeli ve tabağı buzdolabına kaldırıp en azından orada iki saat bekletmeli.
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
4 olgun trabzonhurması,
1/2 limonun suyu,
4 komposto kaşığı dolusu toz şekeri.
Yapımı: Olgun dört trabzonhurmasını zedelemeden ortadan ikiye bölmeli ve bir servis tabağına bu hurmaları kesik yerleri yukarı gelecek biçimde yanyana yerleştirmeli.
Toz şekeriyle limon suyunu şeker iyice eriyinceye kadar karıştırmalı. Sonra bu karışımı trabzonhurmalarının üzerlerine azar azar dökmeli ve tabağı buzdolabına kaldırıp en azından orada iki saat bekletmeli.