Trabzon Burmalısı (Trabzon)

ashli

Bayan Üye
TRABZON BURMALISI (TRABZON)

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı su
alacağı kadar un
1/2 kg kavrulmuş-dövülmüş fındık
1/2 kg nişasta
1 kg toz şeker
6 bardak su (şerbet için)
yarım limon suyu (şerbet için)

YAPILIŞ TARİFİ
Önce yumurta, su, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılıp un katılıp en az 15 dakika yoğrulur. (kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak). Hamur yapılır, daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde yumaklar haline getirilip 2 saat dinlendirilir. Dinlenen hamur tahta sofra üzerinde açılır. Açılan hamur ikiye katlanır, içine dövülmüş fındık serpilir. Geniş yerinden çubuğa sarılır ve elle hafif büzülür. Çubuktan çıktıktan sonra istenilen büyüklükte kesilir, tepsiye dizilir. Tereyağı eritilip üzerine dağlanır. Kızgın fırında hafifçe pembeleşinceye adar pişirilir. Soğuduktan sonra hazırlanan sıcak şerbetle ballandırılır. Soğuk olarak servise sunulur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst