TPS Nedir ? Polsat Nedir? Premiere Nedir? DigiTV Nedir? DCW Nedir ?

Salvo

Kayıtlı Üye
Aşağıda YEŞİL renkli mesajımı yazalı çok uzun süre geçmiş..

Geçenlerde DCW ile ilgili bir mesele olunca, ordaki konuyu buraya ( 1. mesaja) kopyalamaya karar verdim.

Eskiyen konuyu da yeşil renk yapıp aşağıya kaydırıyorum. TurkeyForum server'ları çökene kadar arşivlerde kalsın
smile.gif

Şimdi ilkönce, KIRMIZI Renkli mesajımla başlıyorum.

KIRMIZI Renkli mesaj, size "DCW Nedir" sorusunun yanıtını bir nebze verecektir.

Arkadaşlar;

Yukarda DCW ile Viaccess arasındaki ilişkiyi sormuşsunuz.

Bir kez daha açıklayalım.

1) DCW bir şifreleme sistemi değildir !

2) Viaccess (0500) / seca (0100) / irdeto (0628) / conax (0B00) gibi şifreleme sistemleriyle yayın yapan muhtelif kanallarda;

a) Scrambler arızalanırsa
b) Kanal promosyon yayını yapmak isterse

DCW sabitlenir.

3) DCW sabitlendiğinde, Vplug gibi, session logger gibi,..vb türlü alet-edavatlar yardımıyla, internette forumlarda bazı meraklı arkadaşlar, DCW'nin sabitlendiğini görüp, hemen foruma verirler.

4) Tüm SEOUL / HIREMCO uydu alıcılarında (Elbette başka marka uydu alıcılarında da - ama bazı uydu alıcılarında DCW giriş şansınız yoktur), DCW'leri elle girebilme şansınız vardır.

5) Hangi CA ID'nin, hangi şifreleme sistemine karşılık geldiğini şuradan bulabilirsiniz:
Conditional access system - Wikipedia, the free encyclopedia

6) Çoğu zaman, DCW'ler, arıza nedeniyle oluştuğundan, kısa sürede geçerliliğini yitirirler ( Kanal yönetimi hemen arızayı tamir ettirir)

7) Bazen de smart kart satabilmek için promosyon yayını yaparlar ( DCW birkaç gün aktif kalır). Bugüne kadar benim gördüğüm süre rekoru FreeX kanalına aittir ( 2007 yılı - 44 gün )

8) Eğer bir kanal DCW'ye düştüyse, ve girdiğimiz CA ID = 0500 ise, uydu alıcınız bunu "Viaccess" olarak gösterir çünkü 0500 = Viaccess demektir.

Yani uydu alıcınız yine herzamanki gibi mükemmel çalışmaktadır

9) Lütfen, eski mesajlarımı okuyun, inceleyin. Kafanıza takılan tüm soruların yanıtlarını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Kolay Gelsin

Saygılar & Selamlar

Selamlar…

Hiç kimsenin okumayacağını, veya okunsa bile hemen unutulacağını bildiğim halde, yine de bu mesajı yazıyorum. Uyku tutmadı… Yarın yine işe gecikicem… Hay Allah…

TPS Nedir?

Türkiye’de, cehalet içinde yüzen uydu piyasasında, “2. çanak” veya “Avrupa çanağı” olarak bilinen, Hotbird uydusunda yer alan bir Fransız paketidir.

Bu pakette, birçok müzik, sinema ve belgesel kanalları bulunmaktadır. TPS paketinin hangi kanalları ve frekansları içerdiğini görmek için, aşağıdaki linke tıklayınız:

http://www.lyngsat.com/packages/tps.html

TPS’te en beğendiğim kanallar, USHUAIA ve C CINEMA kanallarıdır.

TPS Paketi, aynı zamanda viaccess şifreleme sisteminin bir türevi olan TPSCrypt şifreleme sistemiyle şifrelenmiştir. 3 ay öncesine kadar, TPScrypt şifreleme sistemini, 10873 frekansından gelen AES ke.yleri ve OPENTV uyumlu software decrypter&decoder’larımızla çatır çatır AUTO yapabiliyorduk.

Artık yapamıyoruz. Neden ? Çünkü 10873’ten artık AES k.eyleri gelmiyor. Biz de bu yüzden, AES ke.ylerini, TPS.BIN dosyaları vasıtasıyla uydu alıcımıza yükleyip, 2 günlüğüne seyredebiliyoruz. Bu yüzden, her 2 günde bir, yeni TPS.BIN güncellemesi yapıyoruz.

TPS paketinin, çok yakında ASTRA uydusuna taşınacağına, ve benim gibi mühendislerin de “oh be ! “ çekeceğine dair söylentiler, 3 yıldır devam etmektedir…

MULTIVISION Nedir ?

Bu kanallar 6 ay önce tarih oldular. TPS paketinde, 11662 frekansında yayın yapıyorlardı…

6 ay öncesine kadar, bizim gibi tüm “gelişmemiş 3. dünya ülkeleri”nde, uydu piyasası oluşmasına, milyonlarca dandik uydu alıcısının, onları hak edecek kadar vizyonu olan sahiplerine kavuşmasına sebep olan kanallardı onlar.

Gündüz saatlerinde 1 adet kanalları erotik yayın yapardı hep. Geceleri ise 3-4 kanal p.rno yayın yaparlardı. Diğer kanallar da güncel filmleri yayınlardı.

Firmalar TPS yazılımı verdiğinde herkes coşar, yüzler güler, forumlar bayram yerine dönerdi.

Elbette bu yalan / kandırmaca da çok uzun süreler sürdü, ve sonunda bitti.

Ama yukarda bahsettiğim vizyon hala değişmediği için foruma gelip “Multilere ne oldu?” diye soranlar hala var.

O sorular da biter yakında… ( umarım)

POLSAT Nedir ?

Polsat paketi de, hotbird uydusunda yayın yapan, NAGRAVISION2 şifreleme sistemini kullanan bir Polonya paketidir.

Bu pakette, birçok spor, sinema ve belgesel kanalları bulunmaktadır. Polsat paketinin hangi kanalları ve frekansları içerdiğini görmek için, aşağıdaki linke tıklayınız:

Cyfrowy Polsat on Hot Bird 6/8 at 13.0°E - LyngSat

NAGRAVISION ve NAGRAVISION2 şifreleme sistemleri, uydu alıcılarının en kolay AUTO yapabildiği ( auto yapmak nedir diye soranlar olacaktır şimdi. Neden? Çünkü Aziz Nesin çok zeki bir insandı. Allah rahmet eylesin) ve aşağıda anlatacağımız PREMIERE ve DIGITV nin de kullandığı bir şifreleme sistemidir. KUDELSKI tarafından tasarlanmış ve devam ettirilmekte olan bu şifreleme sistemini AUTO yapmak için, Polsatta 11158, Premiere’de 11720 ve DigiTV’de 12723 frekanslarına gidip, 1 dakika beklemek gerekmektedir.

Polsatları açmak için, manuel olarak ( elle ) k.ey de girilebilmektedir. Bu k.eyleri şurada bulabilirsiniz:
http://www.turkeyforum.com/satforum/...splay.php?f=38

Mesela güncel olan *** şu:
http://www.turkeyforum.com/satforum/...d.php?t=457847
( X serisi kullanıcıları: Bu verdiğim linkeki k.eye bakın, sonra cihazınızda polsatları AUTO yapın ve cihazınızda görünen k.eye bir bakın. Sizce neden farklı ? Gerçi ben kime konuşuyorum…Boş…)

Polsatta en beğendiğim kanallar, POLSAT SPORT, EUROSPORT ve tabiî ki DISCOVERY kanallarıdır.

Polsat’ın AUTO’su bazen ( 2-3 ayda bir) çöker. Yani Polsat sistem değiştirir. Aslında genellikle, yaptıkları şey PMK-RSA değiştirmekten ibarettir. Yeni PMK forumlara verilir, tekrar teşekkür mesajları alırız… Bu kandırmaca da böyle sürer gider…

İnşallah bir gün, POLSAT / PREMIERE /DIGITV; 1 yıl kadar önce piyasaya çıkmış olan, ve dünyada sadece 1 cihaz tarafından emu ile açılabilen NAGRAVISION3 şifreleme sistemine geçerler…

Hani, “bilmemne kanalı neden açılmıyor” diye soru soranlara tokat gibi yanıt olan, İspanyol DIGITALPLUS ( D+)’lar vardı ya…

Hani aylarca yıllarca, “bizim yaptığımız bir şey yok, kanalları, kanalların kendisi kırıyor / satıyor ” diye bas bas bağırmıştık ya… ( Şu linkte ayrıntıları görebilirsiniz:
http://www.turkeyforum.com/satforum/...d.php?t=426396 )

PREMIERE Nedir ?

Yukarda anlattığım gibi, PREMIERE’de şimdilik NAGRA2 şifreleme sistemini kullanan, ve ASTRA 19.2 uydusundan yayın yapan bir Alman paketidir.

Bu pakette yer alan kanalları ve frekansları görmek için, şu linke tıklayınız:

http://www.lyngsat.com/packages/premiere.html

Premiere paketi çok kaliteli yayınlar yapar ( DVB standartlarına uyum açısından, bitrate olarak, kamera olarak, grafik kalitesi olarak, headend ekipmanı olarak…vs vs. ).

Hele bir de bu pakette bir 12070 frekansı var ki… Ne siz sordunuz, ne de ben söyledim
smile.gif

Premiere paketini ben çok seviyorum. İstanbul’da doğru dürüst Premiere seyretmek için en az 2 metre çapında çanak anten gerekiyor, o yüzden
smile.gif

Ergori amca, PREMIERE diyorum, kulakların çınlasın
smile.gif

1 ay kadar önce, Premiere paketinin AUTO’su çöktü. Biz de manuel olarak k.ey girip uydudan gönderdik. Cihazlar AUTO yapamıyor ama, k.ey doğru olduğu için kanallar açılıyor. O yüzden şikayet eden yok (şimdilik)

Bir de, bu paketin benim için özel bir önemi var. 2 yıl kadar önce, fujitsu’larınız için OTA sistemini tasarlarken, SES-ASTRA’dan bayağı faydalanmıştım. O çabalarımız sonucunda, yüzbinlerce OTA’lı ( Uydudan Güncelleme’li) uydu alıcısı satıldı, milyonlarca kez güncelleme işlemleri yapıldı. Hiç problem yaşanmadı, hep başarılı olduk.

Hey gidi günler hey… Zaman ne çabuk geçiyor…

DIGITV Nedir ?

İşte benim 1 numaram ! İşte benim favorim. Süperim. Böyle bir paket yok !

Dünyanın en iyi paketi desem, abartmış olmam herhalde…

Tek kötü yanı, ankaranın doğusunda büyük çaplı anten gerektirmesi…

Digitv paketi de, NAGRA2 kullanan, ve 1 derece batı yönündeki THOR uydusunda yayın yapan bir İskandinav ( ??? ) paketidir. ( İskandinav mı acaba? Çok-uluslu mu deseydik)

Digi TV on Thor 5 & Intelsat 10-02 at 0.8°W - LyngSat
(Görün de dandik hotbird ne işe yarar, bana bir söyleyin)

Bu paket, geçen 8 ay boyunca ne sistem değiştirdi, ne de k.ey. 8 aydır, öyle rahatça, öyle güzelce DigiTV seyrettik ki… Bunu yaşayamayanlar düşünsün ( Değil mi balliba ?)

13 gün önce k.ey değiştirdiler. Ve artık NAGRA3 smart kartları satıyorlar.

Yakında, bana k.ey soranlara bir kapak daha gelecek DIGITV’den… O zaman okuyacaklar yukarda verdiğim şu linki:

Bazı anlayanlar olacak, bazıları anlayamayacak… Ama yavaş yavaş olacak her şey, yavaş yavaş…

Haydi. El ele tutuşup barış şarkıları söyleyelim
smile.gif
Yaşasın DIGITV pankartları açalım
smile.gif
Sizi gidi “hödükler” sizi
smile.gif
Ne demişti o milletvekili adayı ? “Biz tekerlek değiliz” . Hehehehehe….

Herneyse. Digitv için “en sevdiğim kanallar” sıralaması yazamayacağım. Çünkü tüm kanallar süper o pakette.

DigiTV’yi izleyen izledi. Sanırım yakında o da tarih olacak emucular için
smile.gif

SHOWTIME / ART Nedir ?

Nilesat ( 7 derece doğu) uydusunda yer alan, ve IRDETO2 şifreleme sistemini kullanan 2 adet pakettir. Arap paketidir desem yanlış olmaz…

Showtime on Nilesat 101/102 at 7.0°W - LyngSat
Ve
ADD on Nilesat 101 at 7.0°W - LyngSat

Bu paketlerde çok güzel film ve spor yayınları vardır.

Ülkemizin güneyinden çok rahat izlenebilirler.

Ne yazık ki, bu paketler çok nadiren AUTO olabilmektedir ( Elle de açabiliyoruz bazen)

Meraklısı / hastası olanlar çok ister bu kanalları. Güzeldir SHOWTIME ve ART. Severim onları da.

DCW / CCW Nedir ?

Direct Control Word / Constant Control Word ( Direkt-Sabit Kontrol Kelimesi) anlamına gelen, ve aslında kendisi bir şifreleme sistemi olmayan, sadece bir “anlam” ifade ettiği için uydu alıcılarının Emu menülerine konulan bir … Nedir yahu bu DCW ???

Şöyle açıklayalım. Diyelim ki, bizim viaccess şifreleme sistemiyle yayın yapan bir kanalımız olsun. Ve normalde, şifreleri 3 dakkada bir değiştiren bir “Scrambler”ımız olsun ( Scrambler nedir diye sormayın, siz burada tüm eğitimimi anlatacak değilim. Gidin araştırın ve öğrenin).

Kanalın uplink headendinde yer alan bu scrambler cihazı arızalanırsa ne olur?

Son yayımlanan k.ey, multiplexer’in hafızasında kalır. Mux, aynı şifreleme sistemiyle, ancak, hep aynı k.ey ile yayın yapmaya devam eder.

Sonuç ??? Sonuçta, ( session interface ve TS analyser saolsun), biz o kanalın CAID, PMT PID, ECM PID…vs’lerini çatır çatır görüp, uydu alıcımıza gireriz ( Veya DREJO diye birisi uydudan gönderir). Tekrar teşekkür mesajları falan ….

( Bunu niye 2de bir yazıyorum biliyormusunuz? Çünkü beni yaptığım illegal işler için değil, legal işler için takdir etmenizi dilerdim, o yüzden… Bir de, biliyormusunuz, ben legal işleri daha iyi yapıyorum…)

Bir senaryo daha var. Ben kanalın sahibiyim. Kanalımın reputasyonunu / reytingini arttırmak istiyorum. Durduruveririm scrambler’i… Al sana DCW mesajları…

Ulennn koşun!!!! SXOnGold Açıldı !! Nuhahahahaha…. Falan filan gibi mesela…

BISS Nedir?

En basit şifreleme sistemidir. Artık birçok encoder, üzerinde “hazır - onboard” BISS scrambler ile gelmektedir.

Türksatta normalde FTA yayın yapan, ama Avrupa maçları esnasında, uluslar arası yayın anlaşmaları gereği, yayına şifre koymak zorunda kalan kanallar hep BISS kullanır. Neden? Çünkü Scrambler’e neden para versin durup dururken? O adam da ***** değil ya…

Peki X serisi uydu alıcıları şu anda neden BISS çözemiyor? Çünkü Memory Allocation ile ilgili bir hata yapmış Drejo, ve nerde hata yaptığını bulmak üzere…

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri