Tövbe ettim bir kere tartışması

buğlem

Bayan Üye
Tövbe ettim bir kere tartışması

TBMM’de, Mardin Milletvekili Ahmet Türk’ün CHP’yi eleştiren sözlerine CHP’li Tarhan “daha önce CHP’li olduğunu” hatırlatarak yanıt verdi. Türk ‘ben CHP’ye tövbe ettim’ deyince polemik daha da sertleşti

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan arasında Dersim tartışması sırasında, “CHP’ye tövbe etme” polemiği yaşandı.

Kimliğimi değiştirdim
Tutanaklara göre Türk, “Sayın Başbakan Dersim’deki yaşanan acıyı, zulmü dile getiriyor. Özrü kabahatinden daha büyük. Bütün bu konuların araştırılması, hakikatlerin araştırılması için komisyonun kurulması için teklifler veriyoruz ama Sayın Başbakan’ın partisi bunu reddediyor. Bir de Dersim olayını gündemeÖ Neymiş? Cumhuriyet Halk Partisi’ni köşeye sıkıştıracakmış. Merak etmeyin Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini, ismini değiştirmeden bu günahtan zaten kurtulamaz, herkesin çok iyi bilmesi lazım” dedi.

CHP sıralarından “ne günahı var söyle” diye sesler yükselirken, CHP Antalya milletvekili Gürkut Acar, “Ne demek günah? Bu devleti kurmak mıdır CHP’nin günahı?” dedi. Bunun üzerine Türk, “İsmimi değiştirdim, kimliğimi değiştirdim bundan dolayı” karşılığını verirken, sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen Tarhan, sert konuştu. Tarhan, “Bir zamanlar CHP’nin milletvekili olduğunu hatırladığım bir beyefendinin burada CHP’yi hedef alarak, bu devleti kurmuş, bu Meclis’i borçlu olduğumuz kişileri, milli mücadele kahramanlarını da katacak şekilde CHP’yi hedef almasını protesto ediyoruz buradan, kınıyorum. Kendisinin, zamanında bu çatı altında olan birisinin bulunduğu çatıya hakaret etmesini de kabul edilemez bulduğumu belirtiyorum” dedi.
Bu sözler üzerine tekrar kürsüye gelen Türk ise Tarhan’a, şu karşılığını verdi:

Ben tövbe ettim

“Sayın Başkan, aslında vermek istediğim mesaj şuydu: Acılarla dolu bir geçmişimiz var, bir tarihimiz var. Her zaman söylüyorum; amacım, acıları kaşımak değildir. Ancak, bu parlamento geçmişin arkasına saklanmamalı. Eğer geçmişin arkasına saklanırsak geleceğimizi doğru bir şekilde kuramayız. Bu nedenle eleştirilerimi yaptım. Adalet, özgürlük, eşitlik sadece Martin Luther King’in rüyası olmamalı, hepimizin rüyası olmalı. İnanıyorum ki geçmişte yaşananları tartışabilirsek birbirimizi anlamış oluruz, ortak aklı buluruz ve bu ülkenin sorunlarını çözme iradesini gösteririz ama vicdanımızın sesini dinlemezsek, eğer bu parlamento halen talimatlar üzerinde siyaset yapacaksa, bu ülkenin geleceğine hiçbir şey katamayız. Ben bu nedenle bu eleştirilerimi yaptım. Evet, CHP’de bulundum ama tövbe ettim, tövbem kabul oldu. Sizin de tövbe etme hakkınız var.”

Dinamitleyenlere partide yer yok

Türk’ün bu sözleri salonda yeniden gerilime neden olurken CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, “Hadi oradan. Başka şeyler için tövbe et” dedi. Bu sırada Ak Parti ve BDP sıralarından Türk’ü destekleyen alkış yükselmesi dikkati çekti. Yeniden kürsüye çıkan Tarhan, “Sayın Türk, CHP’ye tövbeli olduğundan bahsetti, tövbeliymiş kendisi ve bu parlamentonun birilerinden, bir yerlerden talimat aldığını açıkça söyledi, ima bile etmedi, açıkça söyledi. Oysa Türk halkı kimin nerelerden talimat aldığını gayet iyi bilir, bunu çok iyi bilir ve birlik beraberliğimizi dinamitlemeye çalışanlara da CHP’de zaten yer yoktur ki bulabilesiniz!” karşılığını verdi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri