Toscana Usulü Tavuk Tarifi (İtalyan Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* Tavuk 1 adet
* Karabiber
* Mantar 500 gram
* Soğan 1 adet
* Salça 2 kaşık
* Tereyağ 2 kaşık
* Zeytinyağı 1 bardak
* Konsantre Et Suyu 1 bardak
* Tuz

Yapılışı

Soğanları doğrayın. Mantarları yıkadıktan sonra ufak ufak kesin. 1 kaşık tereyağında mantarları kavurun. Daha sonra çıkarıp, dinlenmeye bırakın. Tavuğu yıkayıp, kurulayın. Yuvarlak bir tencereye yerleştirdikten sonra kalan tereyağını, zeytinyağı ve kıyılmış soğanları ilave edin. Orta hararetteki ateşte tavuğu iyice kızartın. Bir bardak sıcak suda konsantre et suyunu eritin. Daha sonra et suyunu salça, tuz ve tane karabiberle karıştırın. Bir saat pişirin. Gerekirse su ilave edin. Ardından tavuğu çıkarıp, ayrı bir yerde bekletin. Tencereye mantarları atın, 5 dakika kadar pişirin. Tavuğu tekrar tencereye koyun. 6-7 dakika pişirdikten sonra parçalayın. Servis tabağına dizin. Etrafına mantarları koyun ve sosu da ekleyerek, servis yapın.

Afiyet olsun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst